CDR.cz - Vybráno z IT

Divinity: Original Sin 2 předčasně na Steamu! Zahrajte si o čtvrt roku dříve

Divinity Original Sin Wallpaper
Jednou z nejlépe přijatých her ze staré školy za poslední dobu je bezpochyby Divinity: Original Sin. Druhý díl má vyjít do konce roku 2016. Tvůrci se však rozhodli svým fanouškům nabídnout hru o něco dříve, ve stavu Předběžného přístupu.

Ačkoliv věrných oldschoolových her se za poslední roky vyrojilo podezřele hodně, tvůrci z Larian Studios se svojí sérií Divinity: Original Sin bezpochyby patří mezi špičku současného znovuzrození, bok po boku Pillars of Eternity či nadcházejícího Torment: Tides of Numenera.

Divinity 2 1Divinity 2 2Divinity 2 3

První díl vyšel před více než dvěma lety, v létě roku 2014, a smetl s sebou velkou vlnu nadšení. Titul si získal přízeň komunity ještě daleko před svým vydáním skrze crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru, kde se hře podařilo vybrat přes jeden milion dolarů. Pro hru podobného nezávislého ražení skvělá rozjezdová částka.

I po svém vydání se jednalo o velký úspěch, který si v tuzemských i zahraničních recenzích odnášel samé devítky i desítky.

Divinity: Original Sin nabízí propracovanou hratelnost, ve které se hráč stará o družinu hráčů, bojujících ve formě tahových soubojů proti nebezpečím. Skrze propracované dialogy, přímo napěchovaných příběhem, posouvá hráč větvený příběh dopředu, přičemž se fantazii nekladou meze a téměř každý úkol lze vyřešit mírně po svém.

Divinity 2 5Divinity 2 7Divinity 2 6

Co je pravděpodobně tím největším lákadlem, je kooperativní režim, ve kterém můžete hrát se svým kamarádem. Divinity: Original Sin je velmi dobře přizpůsobeno tomu, aby se postavy hráčů skvěle doplňovaly jak v příběhu, tak i v soubojích. Nemluvě o možnosti se čas od času pohádat, jelikož jejich vybrané osobnostní rysy nemusí být vždy v souladu s rozhodnutími jednoho či druhého hráče.

Druhý díl se dle ukázek nesnaží příliš odklonit od toho prvního, což je více než dobře. Všechny zásadní mechaniky ponechává, doplňuje je novými či vytřibuje ty stávající. K příležitosti nového oznámení vydali tvůrci upoutávku, jež se svými přednostmi snaží nalákat každého s RPG duchem a láskou k oldschoolu.

Dnes okolo poledne byla ohlášena skvělá zpráva pro všechny, kteří na druhý díl vyčkávají. Hra je dostupná již dnes na stránkách Steamu za poměrně ambiciozních 45 euro. Můžete si tak zahrát ochutnávku s přibližně 12 hodinami obsahu. Po samotném vydání Divinity: Original Sin se verze z předběžného přístupu automaticky přepne na plnou verzi. 

Diskuse ke článku Divinity: Original Sin 2 předčasně na Steamu! Zahrajte si o čtvrt roku dříve

Neděle, 18 Září 2016 - 13:35 | mittar | Treba pro to, ze vim, ze si tu hru koupim, mam...
Sobota, 17 Září 2016 - 19:23 | Psycho Mantis | tak nějak. Poslední zpackaný port, co si pamatuji...
Sobota, 17 Září 2016 - 16:10 | petr22 | Zlata doba, kdy hraci nemeli internet, takze meli...
Pátek, 16 Září 2016 - 16:08 | ripper | Bombastický titulek sice říká "zahrajte si o...
Pátek, 16 Září 2016 - 15:13 | Psycho Mantis | tyhle předběžné přístupy jsou bohužel pouze pro...

Zobrazit diskusi