CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Svět na prahu nové éry válčení - kybernetické útoky

Tak to bych opravdu chtěl vidět jak naše "drahá" armáda bojuje proti cyber útokům. Kde, kdy, kdo a jak? Naše outsourcingová armáda nemá přeci žádné odborníky. Kdo něco uměl tak už tam dávno sedí není a bere rentu. Tento článek mi přijde jako výkřik o něčem co neexistuje a autor čerpal jen zřermě z nějaké výstavy.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi prijde, ze firma Avast neni soucast armady CR ... ale mozna, ze ma armada s Avastem smlouvu ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V poslední době se ukazuje, že nutně musí docházet k dialogu mezi veřejným a privátním sektorem. Jinak není možné udržet všechny moderní trendy a efektivně se bránit.

Viz například detailní analýzy malwaru typu Stuxnet, Duqu, Flame, Gauss atd. na Securelist.com, což je jedna z publikačních platform Kasperskyho. Jsem si docela jistý, že ruská vláda s Kasperskym spolupracuje, protože má unikátní lidi, informace a zdroje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bych opravdu chtěl umět, přijít na výstavu, chvíli pokoukat a pak napsat takový článek :))

Mám na mysli například blížící se zákon o kybernetické bezpečnosti (http://www.nbu.cz/cs/aktuality/808-vecny-zamer-zakona-o-kyberneticke-bez...). A čerpám ze setkání na několika konferencích s evropskými bezpečnostními špičkami (minulý týden - http://www.natoexhibition.org/conference/speakers). Váš názor vám rozhodně neberu, ale zdroje si musím obhájit.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No a keďže deravé Windows sú takmer na každom PC, majú to kriminálne živly vrátane vlády USA značne uľahčené.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Najslabsim clankom je vacsinou uzivatel. Cim vacsie lamy, tym vacsie zamorenie dakou havedou. Ved len nedavno lietali po nete pocty zamorenych Macov. A vacsina financnych utokov vyuziva primitivne socialne inzinierstvo. Ale robit si iluzie o nedobytnosti unix base systemov. Ja uz som zazil ako clovek v bivalej firme za par minut odpalil rootovske heslo a ziskal plny pristup. Stacil update nedobre zapezpecenej aplikacie s plnimy pravami. Ziadny system nie je dokonaly, ale chut na jeho prelemenie narasta s poctom jeho uzivatelov. Ak mozem za jednotku casu najst dieru v systeme co ma 90% uzivatelov, alebo za rovnaky cas v systeme co ma 2%, tak vyber je jasny.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím nevím. Když vidím jak to pak všechno v praxi je a funguje. To já bych ty smlouvy s AVASTEM chtěl vidět, to si asi někdo namastil kapsu. Ono to NBU nemyslí asi špatně, ale lidé, kteří mají v oragnizacích bezpečnost nastarosti se jich bojí jak čert kříže a věci vůbec nerozumí a tak vymýšlejí blbosti a svádí to na to, že to NBU tak vyžaduje. Chraň nás bůh před kybernetickými útoky. :-) To bych chtěl vidět ty špičkové administrátory v řadách armády :-D :-D. Jednoho znám osobně a proto tak usuzuji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jinak autora článku jsem se nechtěl dotknout. Je vidět, že zdroje má. I já je mám. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.