CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Do snímačů otisků prstů u Xiaomi se lze snadno nabourat a využít je jako kameru

Jakýkoli snímač otisků prstů (na telefonu i obecněji) je poměrně dementní forma biometriky. Vzhledem k obvyklé míře poťapanosti telefonu je to jenom jeden stupeň nad kreditkou, na které je fixou napsaný PIN.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lepší než konví do hlavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prosím vás mlčte o něčem o čem víte houby, i kdyby ten telefon byl samý otisk prstů je to jedno. Jen je problém ten že to je rok starý mobil, a výrobce tam dal úplně první generaci snímače který pracuje na optickém principu. Jo a kdyby jste si chtěl něco zjistit, tak snímače dávno nepracůjí na optickém principu, a rozeznají materiál jaký má otisk. Takže u vás by to asi bylo tak že by jste si odstranil bříško prstu, pak sejmul otisk z cizího telefonu. A pak si ten otisk udělal dlátem na svém prstu, a pak měsíc počkal než se prst zahojí. A pak by se možná telefón odemknul.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Měl bys přestat číst jenom letáčky od výrobců a obohatit se i o jiné informační zdroje, v tomto případě pomůže třeba i youtube. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

?? a vaše informace pramení z čeho? moje určitě né z letáčků. Je to česky, tak by jste to mohl pochopit. https://mobilizujeme.cz/clanky/ctecky-otisku-prstu-pod-drobnohledem-jak-... Možná bych mohl najít tu hlášku v mobilu kde je. Nerozpoznáno. A změnit ji na d.e.b.i.l.e, n.a.s.e.r si a pak by jste mi řekl kolikrát jste ji viděl. Moje zkušenost pramení i z toho že na mobilu a notebooku mám kapacitní čtečku, která na něco jiného než prst nereaguje. A youtube máte jako informační zdroj, no potěš koště. Z toho vyplývá ta vaše "ne"znalost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.youtube.com/watch?v=TBKOWPUJgj8

Uznávám, že je víc typů čteček, toto je tuším kapacitní od Xiaomi. Nevím, proč by to nemělo jít - optické čtečky dělají fotku, měl by jim stačit papírek, kapacitní čtečky potřebují nějaký mírně vodivý materiál, ale prst není ničím extra unikátní. Ultrazvukové scanují 3D strukturu, tam je potřeba použít něco jako 3D tiskárnu a asi taky vhodný materiál, protože na tom displayi to bude snímat ultrazvukově plus kapacitně, což bude asi složitější, ale nic nepřekonatelného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak říkám, toto je chyba výrobce toho mobilu, že tam dal tu nejjednoduší čtečku. Založenou na opticém senzoru. Kapacitní i ultrazvuková by neměla reagovat na nic jiného než maso. Každý materiál má jinou kapacitu. U ultrazvuku, pokaždé jiný materiál má jinou odrazivost. U daší generace výrobce čteček, Qualcomm má ultrazvuk 2 generace a ta čtečka rozezná i mrtvý prst od živého https://www.mysmartprice.com/gear/qualcomm-launch-2nd-gen-ultrasonic-fin.... Ale pak zase bude záviset na výrobci mobilu, jestli použije kvalitní moderní čtečku, nebo jako v tomto případě zastaralý krám. A pak je to že je omezena funkce rozlišení, aby člověk furt nekoukal na nerozeznáno. Na youtube to přímo u některých videii píšou, že tu čtečku nelze oblbnout bo má kvalitní senzor. V tom je zakopaný pes, že výrobce použije levný a nekvalitní senzor i když je dostupný mnohem lepší. https://youtu.be/YUkbaswGHek?t=125 A to co říkáte není pravda, není kombinovaná čtečka. Ultrazvuk skenuje zvukem, né kapacitou a je dáno jak hluboko může být v displeji ponořen, aby stále fungoval

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A není to z hlediska bezpečnosti nakonec jedno, když každý mobil má stejně zepředu daleko kvalitnější kamerku? Proč se vlámávat komínem, když jsou otevřená vrata?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tomuto nerozumím, jak pomůže kamera k tomu aby jsem se naboural do mobilu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak článek nebyl o tom hej se nabourat do mobilu přes čtečku prstů, ale jak v mobilu nabourají čtečku prstů a snímají s ní obraz ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, ale my se bavíme o tom že čtečka vůbec nějaký obrázek dělá, tak na to že to je rok starý telefon, tak výrobce použil ten nejstarší princip čtečky. Nejde o to že dělá obrázek ale o to že je tak mizerná

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že o neprolomitelnosti slyšíme od výrobců biometriky už od dob, kdy čtečky v mobilech vůbec nebyly a bavili jsme se spíš o čtečkách v noteboocích. Stejně tak se jenom usmívám u toho, jak se při každé nové čtečce dozvíme, že teprve tato je neprolomitelná a ty předchozí stály za prd.

Nechce se mi hledat keynote od první Apple TouchID, ale určitě tam bude, jak je neprolomitelná a mnohem bezpečnější, než heslo, a pak na internetu vidíš, jak ji prolomí teenager s tavnou pistolí a lepidlem ze školy.

O nefunkčních uřezaných prstech jsem slyšel poprvé někde okolo roku 2000 při prezentaci nějakého Thinkpadu, moc tomu nevěřím, jdu testonout aktuální X1čku s Herkulesem, dávám tomu tak 50 na 50.

Pokud ultrazvukový senzor detekuje jenom tvar, tak potěš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kapacitní u notebooku hp jsem nijak neoblbnul, ale je pravda že mě někdy nepustí vůbec a musím napsat heslo. Já si na to tak zvykl že jsem koupil i k desktopu. Pokud by ultrazvuk detekoval jen tvar, byl by to krok z5. Ultrazvuk nemám jak zkusit, nemám. Vše jsou kapacitní. A hp navíc tak šetří že čtečka je jen ta na protáhnutí, neumí celý prst najednou. To je nesmysl že by byla čtečka lepší jak heslo, proto policajti v usa chodí na pohřby aby odemkli mobil pachatele. A jak je známo obyčejné heslo mrtvý pachatel neřekne za žádnou cenu. Ale pokud jim už funguje rozpoznání mrtvého prstu, od živého, tak se aspoň heslu vyrovná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jo, to porno timhle natocene musi byt jak z 90. let ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ano můžeš si vyfotit svůj otisk ale nejdřív musíš odemknout ten mobil takže to asi není tak lehké. Jak jinak by jsi se dostal k tomu nastaveni že? Zase jen výkřik do tmy jako obvykle.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Odemkneš hravě...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

někdo si snad myslí že by byl vypuštěn do světa "system" u kterého by nešlo obejit zabezpečeni !
přikladu by bylo spousta když jisté "tlaky" dokonce spusobily zanik firem které přišly z bezpečným systeme ochrany !
a nebo si myslíte že staty/vlady by připustily aby plebs mněl něco co nejde překonat ? ani omylem tohle nedopustí !

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro připomenutí jak je to s "údajným" řízením čínských firem Komunistickou stranou Číny.
Čínský zákon o celonárodní špionáži
7. článek: Každá organizace i občan musí v souladu se zákonem podporovat, napomáhat a podílet se na státní zpravodajské činnosti a zachovávat v tajnosti vše, co je jim známo o státní zpravodajské činnosti. Stát poskytuje ochranu jednotlivcům a organizacím, které podpoří státní zpravodajskou činnost, napomohou jí a podílejí se na ní.
https://sinopsis.cz/cinsky-zakon-o-celonarodni-spionazi/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřijde mi že by se to zas tak moc lišilo od českého:
§ 8a

Bezpečnostní informační služba je oprávněna v rozsahu potřebném pro plnění konkrétního úkolu požadovat od právnické nebo fyzické osoby zajišťující veřejnou komunikační síť anebo poskytující veřejně dostupnou službu elektronických komunikací

a) zřízení, popřípadě zabezpečení rozhraní pro připojení koncového telekomunikačního zařízení pro odposlech nebo záznam zpráv v určených bodech jejich sítě, a

b) poskytnutí provozních nebo lokalizačních údajů způsobem, ve formě a v rozsahu stanoveném zvláštním právním předpisem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde v českém znění vidíte čínské "musí v souladu se zákonem podporovat, napomáhat a podílet se na státní zpravodajské činnosti"?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš dojem že tu spolupráci o kterou má tajná služba právo žádat můžeš jako odmítnout? :0))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pletete si pojmy a dojmy. Poskytování odposlechů a dat dle §8 s jakoukoliv spoluprácí dle článku 7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ve výsledku je to naprosto to samé, jen propaganda hledá způsoby jak očernit "nepřítele"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobné je to jenom pokud jde o poskytování odposlechů a dat. Jinak je to naprosto něco jiného, propagandisto.
A je to doložené reálnými poznatky o fungování čínské špionážní praxe, která odpovídá článku 7 : kdo nespolupracuje na špionáži a vlivových akcích, riskuje ztráty výhod v komunistickém režimu (volně cestovat, pracovat, studovat, ... ), pronásledování své osoby, výhrůžky a pronásledování rodinných příslušníků v Čínské lidové republice i v zahraničí. Kde také působí "uliční výbory" komunistické strany, protože KS Číny nestačí mít pod totalitní kontrolou Číňany v Číně, ale chce kontrolovat úplně všechny Číňany.
Podobně jsou organizované "spontální" projevy Číňanů, jak je známe z návštěvy čínského prezidenta v Praze, při kterých Číňané fyzicky napadali názorové odpůrce totalitního komunistického režimu a návštěvy jeho vrcholného představitele.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně když šmáruje "demokratický západů je to ok, když "zlý východ" je to špatně. A pokud dojsou argumenty nastoupí "ale oni tam bijí černochy"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když je pro vás ok, že šmíruje totalitní stát a nutí k tomu všechny svoje občany a společnosti, pak to o vás lecos vypovídá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když je pro vás ok, že šmíruje "demokratický" stát a a lže o tom všem svým občanům a společnosti, pak to o vás lecos vypovídá...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zakladem je, ze smiruji obe strany. To, za jakych okolnosti a za jakych podmiek pro sve obcany je sice obri rozdil, a jen k tomu kazda ze stran zvolila jiny pristup. Obe strany ale haji predevsim sve zajmy. Aktualni hon na vychod mi prijde uplne mimo, vzhledem ke stavu samotneho zapadu. Cina at tak ci tak je autonomni jednotka, stejne jako jina zeme. Jeji interni zrizeni je jeji interni zrizeni a kazdemu je do toho vicemene prd. Kazde to zrizeni ma sva pro a proti a zapad se ukazuje jako neschopny (nyni treba u nas, kdyz se zjistilo, ze prijde coronka a najednou tu nejni vybaveni, protoze ho tu nikdo nevyrabi). Je humorne, ze kdyz nejste vsema deseti dnes se zapadem, jste oznacen za vychodniho aktivistu..

No a kdyz uz jsme u tech Xiaomi a Huawei a nevim koho.. Docela me prekvapilo, ze Google fotky pozaduje informace o nainstalovanych aplikacich. K cemu by to tak mohla tato aplikace mit ?

Takze kdo smiruje ? Kazdej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Srovnávat totalitní komunistický systém se západními demokraciemi je úplně jiný level.
A protože každá totalita má tendenci se roztahovat, jak můžeme vidět na aktivitách KS Číny i u nás, tak nám to nemůže být prd, protože by za chvíli nemusel stát v předklonu jen ministr s předsedou vlády při vítání nakoupených ochranných pomůcek, často problematické kvality.
SARS-Cov-2 je především průšvih KS Ćíny a jejího totalitního systému, který tak "efektivně" kontroluje negativní zprávy "očerňující" stranu, že stíhal a stíhá Číňany za sdílení informací o šíření coronaviru. Ještě v době, když už se vědělo, že se šíří z člověka na člověka, nechala komunistická strana proběhnout Čínský nový rok a rozletět se oslavujícím doslova do celého světa. Z lokální epidemie způsobila pandemii.
Vy tu jste především za vypatlaného mýtomana.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to úplně jiný level od "komunistů" se podoné chování "čeká" od "západních demokratů" jsou podobná svistva ještě 2x horší podraz...
"vypatlaného mýtomana" - super další nesmyslné demagogické napadání místo argumentů jen tak dál ať je vidět co jsi zač.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou demagogický retarde: Kde je v západních zákonech zakotvená povinnost spolupracovat na špionáži, tak jak je to v článku 7 zákona o špionáži ČLR?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"demagogický retard" Tady se hezky ukazuje co jsi zač. Nemáš argumenty tak jen lžeš kličkuješ a urážíš.....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde je v západních zákonech zakotvená povinnost spolupracovat na špionáži, tak jak je to v článku 7 zákona o špionáži ČLR?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde je v "západním zákoně" povoleno odmítnout bez trestu spolupráci policii a spol?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právo odmítnotu výpověď TZ § 100 odst. 2.
Opět jste neodpověděl na otázku: Kde je v západních zákonech zakotvená povinnost spolupracovat na špionáži, tak jak je to v článku 7 zákona o špionáži ČLR?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase lžete, bez postihu nesmíte "mařit vyšetřování" tím že odmítnete spolupráci, maximálně mlžete odmítnout vypovídat pokud hrozí že byste tím poškodil sebe čí blízké což v tomhle případě neplatí... a navíc mlžíte protože dotyčný paragraf a odstavec říká:

(2) Soud může uložit zabezpečovací detenci vzhledem k osobě pachatele s přihlédnutím k jeho dosavadnímu životu a jeho poměrům i tehdy, jestliže....

Prostě je naprosto jedno která země všechny tohle mají ošetřené není pravda že špehuje jen "zlá čína"....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu, TZ se toho vůbec netýká.
Celá otázka "Kde je v "západním zákoně" povoleno odmítnout bez trestu spolupráci policii a spol?", je chybně demagogicky položená. Protože co není zakázáno, to je povoleno. U nás povinnost podílet se na špionáži, kromě součinnosti dle citovaného §, na rozdíl od Číny, není zákoně zakotvená, protože prostě není.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Máte naprostou pravdu že otázka ohledně toho kde je stejný zákon jako v číně u nás zakotvený je naprosto demagogicky položená, protože jsem jasně doložil že spravodajské služby mají pravomoc takovou spolupráci požadovat. To jak a v kterém zákoně je to ošetřeno je zcela irelevantní, bez postihu nemůžete odmítnout stejně jako v té číně... A přístě si nevymýšlejte nesmyslné čísla paragrafů...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět fantazírujete: Povinost součinnosti občanů a firem při špionáži, jak to mají v Číně, o které je zde od začátku řeč, jste vůbec nedoložil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně citované pasáže ze zákonů jsou "nedoložil" .... :0))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty pasáže se týkají trestných činů, nikoliv špionáže. Nechápete, co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty pasáže se týkají spolupráce s orgány a právem těch orgánů tu spolupráci žádat nechápete to?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ale pořádse se netýkají špionáže, a povinnosti podílet se na špionáži. Máte to splácané dohromady.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ne to jen vy si stále vymýšlíte že "špionáž" je něco "jiného" jen aby jste nemusel přiznat vlastní neznalost... Jen pro informaci co takhle zkusit přestat opisovat propagandistické názvy jako "zákon o špionáži"? Protože ten zákon se ve skutečnosti jmenuje zákon o spravodajské činnosti víme?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Říká Vám něco "CALEA"? To jen tak, mezi řečí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť to máš napsané v tom výše citovaném paragrafu celkem jasně. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je mu jedno on je prostě "protiruský a protičínský" troll jemu nejde o logiku a fakta on potřebuje "třídního nepřítele"...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš?
Ono je zcela v pořádku že soudy mají v trestních věcech právo na příslušnou výpověď.Ovšem porovnávat poměry zde,na západě s totalitní Čínou chce pevný žaludek.Ostatně,není lepší ukázka svobody že tobě podobní a naštěstí vás moc není,otevřeně vykonávají pročínskou a proruskou lživou propagandu.V Číně by za podobné žvásty dávno brečel k kriminálu.
Naštěstí západ se probudil a bere Čínu a Rusko za jasného nepřítele o pro obě totalitní země to bude mít sakra níásledky.Třeba se o ti Čínané konečně dočkají v dohledné době svržení režimu a plnohodnotné demokracie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vážně jsi tak naivní?? "Západů na podobné řeči z vysoka kašle, těm jde jako vždy jen o peníze... Podobné řeči šíří jen v momentě, kdy potřebují místo čínského či ruského vnutit nějaké svoje. Jako například nedávno ty pompeovy řeči ohledně vybavení naší jaderné elektrárny...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rád bych sdílel váš optimismus, ale při sledování kanálů jako je Čína bez cenzury, to vypadá na další, tentokrát digitální utahování šroubů a pokračují v dalším cenzurování zmínek o Covidu a o čemkoliv, co "očerňuje" KS Číny.
I podle výhrůžek Kuberovi a nyní Vystrčilovi čínským komunistům s dolary roste i chuť ovládat ostatní lidi. Což je názorně vidět v Honkongu.
https://www.youtube.com/channel/UCD8nIpFL-fh-xGEDoo_lAcg/videos

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máte pravdu šrouby se jak v U tak v USA utahují celou dobu cenzura jede na plné obrátky a co všecko provádí státní orgány to jsme mohli vidět třeba díky snowdenovi. Na rozdíl od číny navíc jsme pokrytecky obelháváni o tom jak je to u nás růžové...
Btw to jak naši senátoři (a dokonce někteří radní) zcela ignorují státem podporovanou politiku a používají ji k vlastnímu politickému boji o tom bych raději pomlčel, to je ostuda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stavíte logiku na hlavu. Když "cenzura" jede na západě plné obrátky, jakto že se o tom můžete vykecávat?! Jaktože nesmrdíte v nějakém nápravném převýchovném školícím zařízení jako Ujguři, nebo jste nebyl rozebrán na orgány jako "dárci" z hnutí Falungung?!
Komunistická strana Číny nelže o tom jak je u nich všechno růžové??? Čínská komunistická strana má na to celý obor propagandy. V Číně se lže nejenom o tom jak je všechno růžové, ale kdo tvrdí něco jiného, ten bude mít problémy s represivními orgány: od zastrašování, až po zmizení. Jen za šíření zpráv o Covidu je v Číně trestně stíháno řádově 800 lidí, protože se vykecávali na sociálních sítích. Odstíhali by i doktora, který informace o přenositelnosti smrtelného coronaviru z člověka na člověka zveřejnil jako jeden z prvních, kdyby jim zbaběle na covid nezemřel. Určitě, aby se vyhnut trestnímu stíhání za "očerňování" soudruhů z KSČ, záškodník jeden!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně takže petr ib jde až tak daleko, že popírá zhoršující se cenzuru na "západě" ...... To jsme to dopracovali.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Komunisti učili, že si třídního nepřítele vymysleli oni. A podle toho totalitně potírali všechny ostatní, kdo s nimi nebyli v jednotné národní frontě pod vedením KSČ. Tak jak to dělá soudruh Putin a KS Číny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde přesně "komunisti" něco psali o tom že vymysleli třídního nepřítele?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V marxismu. Vyučovalo se to za socialismu, něco jako "vědecké" náboženství komunistů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic takového tam nebylo, doložte to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli vám paměť neslouží nebo jste to nezažil, použijte wiki nebo ústav paměti národa. Začít můžete u hesla "třídní nepřítel", zajímavé je v jejich marxistické teorii také heslo "třídní nenávist", kterou si komunisti "vědecky" ospravedlňovali svoje zvěrstva proti lidským právům a lidskosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže přiznáváte to, že tvrdili že daný termín vymysleli, opět nedokážete doložit a jen lžete...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tímto dokládáte, že jste neschopný ani zadat heslo do vyhledávání
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99%C3%ADdn%C3%AD_nep%C5%99%C3%ADtel
Takže přiznáváte, že jste naprostý demagogický lhář.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže jste se opět přiznal ze lži. V tomtextu není ani slovo o tom, že něco takového komunisté vymysleli...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když je to tak jasné, to pro vás bude snadné ocitovat, kde se zakládá vaše povinnost podílet se osobně na špionáži, tak jak je to v článku 7 zákona o celonárodní špionáži ČLR.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to chceš jako povinnost občana, tak obecně v celém trestním řádu. BIS, jako z principu špionážní orgán, je jeden z orgánů činných v trestním řízení.

§1 odstavec 2:

Pomáhat k dosažení účelu trestního řízení je právem a podle ustanovení tohoto zákona i povinností občanů.

Víc technický je třeba §158d odstavec 9, který se v praxi používá:

Provozovatelé telekomunikační činnosti, jejich zaměstnanci a jiné osoby, které se na provozování telekomunikační činnosti podílejí, jakož i pošta nebo osoba provádějící dopravu zásilek jsou povinny bezúplatně poskytovat policejnímu orgánu provádějícímu sledování podle jeho pokynů nezbytnou součinnost. Přitom se nelze dovolávat povinnosti mlčenlivosti stanovené zvláštními zákony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeho fakta nezajímají on jen trolí v každé diskuzi kde to jde proti "rusku" a "číně" buď je to chudák, nebo je za to placený (nebo oboje)...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Žádný argument, jen osočování.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak tohle jsou snadno doložitelná fakta stačí si projít příspěvky pd "petrib" v x diskuzích tady ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zaměňujete zjišťování důkazů v rámci trestního řízení se špionáží.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A le kdepak:
Policejním orgánem jsou:
Generální inspekce bezpečnostních sborů
pověřené orgány vězeňské služby
pověřené celní orgány
pověřené orgány Vojenské policie
pověřené orgány Bezpečnostní informační služby
pověřené orgány Úřadu pro zahraniční styky a informace
pověřené orgány Vojenského zpravodajství

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy nechal jste z Trestníko zákoníku, co se vám v textu nehodilo do vašeho demagogického propagandistického krámu, viz. Trestní řád, Část první, Hlava první, § 12, (2) Policejními orgány se rozumějí ...
Pořád nijak nedokládáte povinnost občanů a firem podílet se na špionáži jako v ČLR.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vynechal jste z nejen čínského ale i českého zákona, co se vám v textu nehodilo do vašeho demagogického propagandistického krámu.
Pořád ignorujete právo naší rozvědky požádat kohokoli o spolupráci a povinnost našeho občana spolupracovat s orgány činnými s v trestném řízení tak to funguje naprosto všude nesnažte se jen demagogicky tvrdit že ČLR je "zlá výjimka" ČLR.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Článek 7. čínského zákona o všelidové špionáži, byl ocitovaný celý. V odkazu je i jeho čínský originál, a celé znění zákona.
"Viz" znamená, že se čtenář má podívat na odkaz "Trestní řád, Část první, Hlava první, § 12, (2) Policejními orgány se rozumějí ...", kde je plné platné nezkrácené znění, ze kterého jste si vy vybral jen to, co jste si myslel, že se vám zrovna hodí.
Podstatná jsou slova "v trestném řízení" nikoliv, v rámci špionáže. Tady je opět vidět, jaký jste ulhaný demagogický propagandista. Proto u vás opakovaně konstatuji lživou mýtománii, očividnou realitu popíráte a nahrazujete vlastními představami.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klasicky zase jen vytahujete co se vám hodí...Samozřejmně že to platí i pro práci jakéhokoli orgánu tam vyjmenovaného... A vašimi slovy: Tady je opět vidět, jaký jste ulhaný demagogický propagandista. Proto u vás opakovaně konstatuji lživou mýtománii, očividnou realitu popíráte a nahrazujete vlastními představami.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jaký si asi tak představuješ, že je rozdíl mezi špionáží a zajišťováním důkazů. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Víte vůbec, co je špionáž, a na základě čeho se mohou provádět úkony v TŔ?
Zákon č. 153/1994 Sb.Zákon o zpravodajských službách České republiky
Zákon č. 154/1994 Sb.Zákon o bezpečnostní informační službě
vs.
Zákon č. 40/2009 Sb.Zákon trestní zákoník

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ani v Číně nemá občan povinnost podílet se na "špionáži", ani v tom článku 7 to není. Máš tam napsáno "zpravodajská činnost". Argumentačně bych se v této diskusi samozřejmě mohl ptát, kde je v čínském právu povinnost občana napomáhat "špionáži" (pravděpodobně nikde!), ale to není podstatné. Nemyslím, že by se nějak zásadně lišila povinnost občana v ČR a v Číne napomáhat "zpravodajské činnosti" nebo "vyšetřování" - to je v obou státech podobné.

Rozdíl není ani tak v liteře zákona, jako spíše v jeho využití. U nás je například poměrně velká svoboda projevu a nikdo nic neřeší, v Číně to funguje tak, že jisté projevy jsou například klasifikovány jako "rozvracení státu" a proti osobám, které se toho doupoštějí, nebo by se potenciálně mohly dopouštět, je vedeno "vyšetřování". Stejně tak proti státům nebo firmám / institucím, které se dopouští něčeho jako "rozvracení státu" nebo "porušování pravidel hospodářské soutěže" se vede "vyšetřování" a je vyvíjena "zpravodajská činnost". Tím se odemyká možnost špionáže (už bez uvozovek).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu si ujasněte, co je "zpravodajská činnost" a co "špionáž"
začít lze na wikipedii
https://cs.wikipedia.org/wiki/Zpravodajstv%C3%AD_(zpravodajsk%C3%A9_slu%C5%BEby)
nebo oslovit vyhledávač
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=%22zpravodajsk%C3%A1+...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Haha, dobře, teď už víme, co je zpravodajská činnost. Dalším úkolem tím pádem bude najít tu "špionáž" v článku 7. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hadej a hledej :) ty jako občan/ovce si povine poskytnou součinost polici a bezpečnostním složkám najdi si to !

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tady to je sam genius :) na zakony a pravo :) ale aby se zaptaly pravnika co znemená povinost poskytnou policii nebo bis a podobně součinost to je nenapadne ! jednoduše řečeno : když policista honi zloděje a on ukradne auto a začené ujiždět ,tak aby ho policista mohl dale pronásledovat , tak policista vám nařídi dat mu svoje auto jste povini tak učinit !!! u nás prakticky nepouživano ! jen několikrát zneužit blbfizlama na zastavení ujiždějicího auta na dalnic kdy nařídily udělat zataras z soukromých aut ! což je na přezdržku ! a hodně na hranici zakona !
např agent bis bude postřelen a požadavas o doručení např krabičky kondomu na adresu xyz tak jste povini tak učinit pokud to pro vas neznamená ohrožení života !
tohle znemané poskytnout součinost !
a tedka muže zdejší protičinsky a protiruský troliček kvičet :)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Před pár týdny jsem byl v krámě něco nakoupit, někdo mi píše, já přiložím prst, telefon se odemkne, přečtu, zastrčím do kapsy.. Co na tom.. Nic že.. Akorát že v době blbnutí s novým typem koronaviru jsem měl na ruce rukavice. Takové ty tenké snad z vinylu.. Od té doby si dělám prdel ze známých, jde to dobře i přes nenavlečené.. Btw Mi9 :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čihák si zase pořádně ustřík do textilu. Bohužel se neobtěžoval přečíst si jak to funguje v realitě. Nebo si to možná přečetl ale pak by neměl senzační článek...
Smutné jak s těmito diletanty dopadl kdysi nejlepší techweb.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.