CDR.cz - Vybráno z IT

Doom Eternal rozpoutá peklo na Zemi a kaluže krve na zemi

Peklo na Zemi a soundtrack od Micka Gordona? Ano, chystá se sequel herní legendy. Seznamte se: Doom Eternal!

Doom poprvé spatřil světlo světa v roce 1993 a sklidil nečekaný úspěch. O rok později se hráči dočkali pokračování, kterému následoval Ultimate Doom a Final Doom. V roce 2004 se hráčům dostal do rukou Doom 3, který následovala dlouhá doba komiksů a dokonce i filmu (bohužel). Přesně takhle bychom si představovali legendu, kdyby ji někdo neznal.

Před dvěma lety jsme se však dočkali restartovaného Doomu z produkce Bethesdy Softworks, která jím znovuvkročila do síně slávy a oslovila i mladší generaci hráčů, která na původní verzi nevyrostla. I v naší recenzi si titul vysloužil skvělé hodnocení. Po dvou letech se dočkáváme ohlášení jeho pokračování s podtitulem Eternal, který přišel rozsévat na Zem globální oteplování. 

Vývojáři byli sice skoupí na slovo a moc informací neposkytli, přesto pár detailů známe. Doom Eternal se příběhem vrací na planetu Zemi a příběhově by měl navázat na konec předešlého dílu, který raději blíže specikovat nebudeme pro všechny opozdilce. Z hlediska herních mechanik by měl stavět na svém předchůdci z roku 2016, jen všeho nabídne o něco více. Mocnějšího hrdinu, mocnější démony, četnější hordy... Kupředu do ksichtu, zpátky ni krok. 

Nebude to tedy jen to samé jen v mnohem větším množství? Víc střel, víc výbuchů, víc mrtvol, víc pekla? Tyto spekulace rozsekne letošní QuakeCon, který se koná v americkém Texasu a začíná již 9. srpna 2018. Tam se dozvíme novou várku ifnormací a novinek o Doom Eternal. Z toho nám vyplývá, že hra vyjde nejdříve v příštím roce, ale na takovou nálož si jistě rádi počkáme. Poslední díl si u nás vysloužil absolutní hodnocení. Čekání na Doom Eternal je tedy vhodnou příležitostí k dohnání restů. 

Ze zveřejněného teaseru toho moc nevydedukejeme; stačí jen doufat, že po grafické a herní stránce svého předchůdce hra skutečně překoná a prostředí bude pekelnější než kdy dříve. 

Diskuse ke článku Doom Eternal rozpoutá peklo na Zemi a kaluže krve na zemi

Žádné komentáře.