CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Doom už si zahrajete i v poznámkovém bloku. Podívejte se na video

Toto mi pripomenulo Star Wars cez telnet - towel.blinkenlights.nl

Doom v termináli má aj farby - https://youtu.be/1cPA__o5ic0?t=182

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako dat stupidni video na youtube umi kazdy .... ale jak vidno, redakce CDR ani po deseti letech, co se to tu resi a co primo redaktori slibili napravu, nebyli schopni opravit ten totalne stupidni a otravny bug, ze nejde vlozene video z nejakeho zvraceneho duvodu zvetsit na celou obrazovku ..... ZMENA JEDNOHO RADKU KODU, JEDNOHO JEDINEHO ZNAKU!!! A nejsou toho schopni uz 10 let, meli byste se stydet!!!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasné je, že na tom notepadu ten Doom neběží. Notepad zde hraje výhradně roli monitoru. Něco je v pozadí, co refreshuje obsah notepadu - a tady mi teda nápady končí. Notepad sám o sobě, pokud vím, nějakou dynamickou změnu obsahu neumí, takže mě docela zajímá, jakou fintou je to zajištěno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na voľno mi napadlo (s)prosté makro CTRL+A,CTRL+V a nastavenie farby označeného textu na bielu; následne stačí vziať obrazový výstup z nejakého source portu Doomu, konvertovať ho do ČB ASCII (podobne to vie aj VLC) a tlačiť ho do schránky.

Medzitým autor zverejnil "DoomPad" https://samperson.itch.io/doompad a zjavne nepoužíva mnou spomenuté makro, ale sofistikovanejšie "set text" Win32 API: https://learn.microsoft.com/en-us/windows/win32/winmsg/wm-settext Získanie textového "obrazu" prebieha tak, ako som opísal vyššie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tie HD textúry sú zo zapnutím RTX ? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.