CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Doručovací droni Amazonu si sami řeknou, kdy mají dost

Vypadá to zajímavě a futuristicky. Jsem zvědav, jak dopadne testování... Mám strach z toho, že baterie nemusí mít dost výdrže na opakované nabíjecí cykly, ale snad to mají dobře propočítané.

Osobně by se mi takové doručování docela líbilo...

Jenže u nás prý Amazon prodávat nemá, což bych já viděl jako první podmínku k tomu, abych se vůbec bavil o zbudování překladiště... zdá se mi to jako docela velká smůla. Možná nám ty krámy mohly padat na hlavu místo Indů.

Že on Amazonu nikdo neřekl, že testování v ČR by bylo příhodné, neboť Češi jsou výjimečně vychytralí, zkoušeli by možné i nemožné a celý systém by tak důkladně prověřili :)

"Hej more! Letí nám sem další železo...!" :-)))

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzes to testovat ve state, kde je pouziti takove veci zakazano (coz je mimojine CR).

Proto to zkousi v Indii. Schvalne, kdy se prvni uloveny dron objevi na Ebay. Zpusobu jak ho sundat je mraky - od sestrelu libovolnou zbrani po nalakani do pasti (staci na nej hodit sit kdyz pristane).

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

16 km od skladiště Amazonu určitě nebude žádná pustina, takže kdokoli by v této oblasti střílel do vzduchu, tak si zaslouží okamžitě do vězení nebo spíš psychiatrické léčebny (výjimku bych udělil těm, co občas sestřelej nějakýho toho městskýho holuba :)).
A co se týče krádeže, tak je rozhodně menší riziko a i větší profit vzít kleště a ukrást první kolo se slabším řetězem. A i kdyby se to podařilo, tak při průměrnému ušetření řekněme 50 Kč za jedno doručení se to Amazonu vrátí za pár hodin.
Docela mě překvapuje, že na technickém magazínu je takové ohromné množství odpůrců všeho nového. Třeba do naší ulice jede jednou denně PPL a jednou pošta, kdyby místo toho přilétly dva drony, tak pravděpodobně se štěstím zahlédnu tak jeden měsíčně a tady už by je každej hned "sundával".

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz chces nekoho zavrit, musis ho napred chytit. Coz je v podstate nemozne, protoze kdyz se sam neprozradi tak ve meste nikdy nepoznas odkud to priletelo. Vetsina zbrani neni natolik hlasita, aby jen o par metru dal na rusne ulici nekdo zaslech vystrel.

Kdyz tohle dostane povoleni k provozu u nas, tak musis nejak zajistit abys neohrozil letecky provoz - tudiz musis pouzit nejnizsi letovou vysku, coz je do 30 metru. A v tehle vysce to sestreli i maly kluk s prakem, navic nikdy nevis jak bude reagovat clovek opalujici se na zahrade pres kterou poleti za hodinu uz desaty dron.

Zkusenosti ukazuji, ze ani prime rizeni pilotem nezaruci bezrizikovy provoz - na Youtube je par videii kdy doslo k narazu dronu do prekazky, u steny domu to zase az tak nevadi, ale u gondoly lanovky to vadilo uz vic a z videa kde par desitek metru pred dronem odstartoval zachranarsky vrtulnik uz jsem mel dost spatny pocit. Ten dron je dost velky na to, aby ho pri srazce prinejmensim vazne poskodil.

Dalsi skupinou budou zlodeji, kteri budou drony lovit uz z principu aby se dostali k prepravovane zasilce. Uz ted si dovedu predstavit jak si lovci dronu postavi dalkove ovladane stihacky s FPV a Youtube zaplavi videii jak Amazonu u sestreluji drony.

Jakkoliv ten dron vypada vyspele, neni to nic jineho nez letajici pocitac s prednastavenou trasou, letici z bodu A do bodu B.

Hlavni problem je, ze tahle technologie je zhruba ve stavu jako zeleznice v 19 stoleti - pro obycejneho cloveka fantasticka technologie, pro odbornika naprosto nedodelana zalezitost s desitkami problemu ktere je nutne vyresit driv nez zemre hodne lidi.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

"Zkusenosti ukazuji, ze ani prime rizeni pilotem nezaruci bezrizikovy provoz"

Možná je problém ve slovech "řízení pilotem" :-p

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

A tím, že je to ve stavu jako železnice v 19. století se to vyřeší zákazem testování? Algoritmus, který bude sledovat třeba silnice je to nejmenší, takže cesta A -> B vůbec nemusí být přímá.
A docela bych chtěl vidět kohokoliv sestřelit ze 30 metrů drona letícího 50 km/h prakem (dokonce dosáhnutí výšky 30 metrů nebude taková sranda i bez drona).
Stejně tak si nemyslím, že by Vás cokoli ve výšce 30 metrů (tj. 11 patrový panelák) nějak významně rušilo i kdyby to přelétalo co půl hodiny (což je dost nepravděpodobné).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.