CDR.cz - Vybráno z IT

Dron chrlící oheň? Speciální plamenomet vydrží až 100 sekund palby

Startup z Ohia přišel s horkou novinkou, nezvyklým doplňkem pro drony. Vyvinul speciální plamenomet, který může nalézt uplatnění v armádě, při záchranných akcích nebo ve filmovém průmyslu.

Drony ještě před pár lety byly spíše teorií ze sci-fi, ale v dnešní době se čím dál více zakořeňují a prorůstají do různých oborů - ať už se jedná o dech beroucí fotografie, přepravování krve a orgánů pro nemocnice, záchranářských zákrocích či pro armádní účely. Množství různých firem i startupů se snaží co nejvíce využít jejich potenciál, a ideálně ho ještě rozšířit. Právě společnost ThrowFlame z Ohia představila dosud neprobádanou cestu, univerzální plamenomet s názvem TF-19 Wasp. 

Váha tohoto plamenometu musí být kvůli nosnosti dronu nízká, a proto činí pouhých 1,8 kg. Je vybaven palivovou nádrží na jeden galon (cca 3,8 litru), což bohatě stačí na 100 sekund přímé palby, a to na vzdálenost až sedmi metrů. Cena TF-19 Wasp se pohybuje okolo 34 tisíc Kč.

Jediný problém v prodeji tohoto doplňku může nastat v legislativě, která se v různých státech USA značně liší a ne každý stát povoluje vlastnit plamenomet. Výrobce však předpokládá, že by mohl najít své využití například při likvidaci nežádoucích materiálů na elektrickém vedení, železnici, při likvidací škůdců a invazních druhů, při zakládání kontrolovaných požárů nebo ve filmovém průmyslu při natáčení dramatických scén.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Dron chrlící oheň? Speciální plamenomet vydrží až 100 sekund palby

Středa, 31 Červenec 2019 - 08:52 | Xspy | No musím se zamyslet , nad kupujícím takového...
Pondělí, 29 Červenec 2019 - 16:05 | DRK | Pro žháře super věc :0)

Zobrazit diskusi