CDR.cz - Vybráno z IT

Duolingo masivně propouští. Dodavatele spolehlivě nahradí umělá inteligence

Zdroj: Shutterstock

Oblíbená jazyková platforma Duolingo je na trhu více než 10 let. Za tu dobu měla celou databázi dodavatelů. Nyní se však rozhodla velkou část z nich nahradit umělou inteligencí. Dojde tím prý ke zlepšení služeb a snížení nákladů.

Duolingo je bezplatná platforma pro výuku jazyků, která byla oficiálně spuštěna 19. června 2012. Celá platforma se samozřejmě v průběhu času vyvíjela a ke svému cíli potřebovala i množství dodavatelů. Právě tito dodavatelé zprostředkovávali překlady a zajišťovali kvalitní výukové materiály.

Nyní se ale karta obrací a platforma Duolingo rozvázala poměr s 10 procenty svých dodavatelů. Rozhodla se, že je nahradí umělou inteligencí. Podle Duolinga totiž umělá inteligence zvládá bez větších problémů všechny úkoly, pro které dříve bylo potřeba platit dodavatele.

Zdroj: Shutterstock

Sám generální ředitel platformy Duolingo, Luis von Ahn, přiznal minulý rok v listopadu, že jeho platforma používá umělou inteligenci k vytváření nového obsahu, a to včetně tvorby skriptů. Navíc je to dle jeho slov o poznání rychlejší. Platforma Duolingo nevyužívá umělou inteligenci jen ke generování textů a skriptů, ale také pro generování hlasů.

Není to ale poprvé, co Duolingo pracuje s umělou inteligencí, protože již v loňském roce nabídla v rámci balíčku Duolingo Max možnost chatovat s chatbotem, který jim jejich zprávy opravil a zdůvodnil, proč byly jejich odpovědi správné či špatné. Uživatelé si mohou díky této službě například procvičit modelový rozhovor na různá témata.

Diskuse ke článku Duolingo masivně propouští. Dodavatele spolehlivě nahradí umělá inteligence

Pátek, 12 Leden 2024 - 20:02 | gepard | Duolingo je super, používám. Ještě je dobrý...

Zobrazit diskusi