CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k E-ink displej jako doplněk k telefonu: Přenos informací i napájení obstarává NFC

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem to nepochopil, takže čtu knihu a každé otočení stránky znamená ťuknout do ní mobilem? Neba jak?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano. A pokud to ten e-ink display zlevni, tak jsem jednoznacne pro. Proc si mam kupovat dve zarizeni s wifi a procesorem (mysleno mobil a ctecku) kdyz staci jedno (mobil bude mit wifi a procesor a ctecka bude jen tupy display).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No, přinejmenším by to bylo nepohodlné. Displej by musel mít minimálně 2 NFC tagy (stránku vpřed a stránku vzad). Alespoň pro standardní čtení. Hodně by záleželo na době přenosu a vykreslení. U současných čteček je to v pohodě, u těch starších na hraně. Mám postarší Bookeen CyBook Opus a otáčení stránek je tak akorát. Navíc, namísto prostého stlačení tlačítka na boku přístroje to znamená: uchopit mobil, přiblížit k anténě "čtečky", počkat na ukončení přenosu, odložit mobil. Nebo ten mobil držet furt v ruce. IMHO pakárna.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě mě k tomu napadá, že pokud by se do "čtečky" mobil nějak vložil či jinak upevnil, aby s ní tvořil přiměřeně kompaktní celek, tak by to asi šlo i jako čtečka a i docela pohodlně.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako nejake upevneni bych skutecne predpokladal ... skutecne tuknuti by melo smysl jenom u "hodinek". U mobilu ... co treba pouzdro, co se vlevo vlozi ctecka, vpravo mobil, drzi se to jako knizka a pro otoceni stranky staci "zavrit"? I kdyz zmacknout cudlik na mobilu by asi bylo pohodlnejsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

imho tohle neni myslene primarne pro ctecky knih, ale bude to idealni treba pro cenovky v obchode - prodavacka jen obejde stitky a nahraje z firemniho tabletu/cehosi novou cenu. nebo ruzne popisne stitky, ramecek na fotky atd

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Mě by se to líbilo implementované do pouzdra mobilu, takže různé stavové zprávy, SMS apod, by se na tom rovnou vykreslovaly. Nebylo potřeba mobil odemykat, jenom se podíval na eInk displej.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jeden rusky vyrobca tusim mal koncept, kde z opacnej strany mobilu bol eink display. To sa mi zda celkom vhodne riesenie.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ja to planuji pouzit na moje zaznamove media - obsah a % vyuziti bude zobrazeno i ve vypnutem stavu :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.