CDR.cz - Vybráno z IT

EA Games sází na druhou šanci se Star Wars: Battlefront 2

Star Wars E 3 17
Značka Star Wars zažívá svou renesanci. Ve filmovém průmyslu se rozjel neskutečný kolotoč, který je naplánovaný na hodně let dopředu. A jelikož je zájem o tuto značku stále velký, je logické, že i herní průmysl nemůže zůstat pozadu.

Renesance začala již v roce 2015, kdy po určité pauze vyšla další velká hra s tématikou Hvězdných válek (příhodně ruku v ruce s filmem Síla se probouzí). Tou hrou byl Star Wars: Battlefront, pokus oživit starší sérii, která byla primárně zaměřená na hru více hráčů. Bohužel tento díl nebyl přijat z počátku příliš vřele, jelikož zde byla absence příběhové kampaně a multiplayerové složka byla po čase poměrně repetitivní. 

Dle všeho si EA vzalo výtky k srdci, jelikož pokračování slibuje četné množství změn. Za prvé by zde měla přibýt příběhová kampaň, kterou nastínil oznamovací trailer. O čem přesně bude, se toho zatím mnoho neví, nicméně časové zasazení bude po zničení druhé Hvězdy smrti a sledovat bychom měli osud velitelky speciálních jednotek Impéria. Dost možná tedy bude ukázáno, jak došlo k vytvoření Prvního řádu. 

Je libo pár novinek

I když upoutávka s herními záběry, kterou naleznete níže, ukazuje klasicky pouze sestřih těch opravdu zajímavých momentů, aby trailer byl značně působivý, mnohem více určující je předvedená ukázka multiplayerového zápasu o hlavní město planety Naboo Theed v rámci EA konference na E3, kterou naleznete o dva odstavce níže. 

Základ multiplayeru bude veskrze stejný, dojde nicméně dle všeho na úpravu tříd postav. Tedy již hráči nebudou hrát za univerzální vojáky, kteří se budou odlišovat výzbrojí, ale bude se opět vybírat z několika tříd, kde každá bude mít nějakou přednost oproti jiným. S tímto krokem rozhodně souhlasíme, jelikož bude nutné v rámci hry více kooperovat.

Druhý díl by také měl pokrývat kompletně celé dobové univerzum, tedy bude možné bojovat s klonovými vojáky Republiky proti bojovým robotům Separatistů, stejně tak se opět vrátí Impérium a Rebelové; premiéru si dá i První řád s Obojem. To samé se týká hrdinů, kde se nově setkáme s Darth Maulem, Rey, generálkou Phasmou, nebo Kylo Renem.

Na mnoho potvrzení vskutku nedočlo, nicméně ze zatím ukázaného to skutečně vypadá, že se EA poučilo a snaží se naslouchat fanouškům, aby se neopakovalo faux pas z roku 2015. Dost tomu nasvědčuje i fakt, že dodatečný obsah, který bude postupně přidáván nebo vázaný na nákup season passu, bude zdarma. 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku EA Games sází na druhou šanci se Star Wars: Battlefront 2

Žádné komentáře.