CDR.cz - Vybráno z IT

EA oživilo Command & Conquer, ne však podle představ

Poprvé od roku 2012 vstane z popela legendární série Command & Conquer. Po browserovce Tiberium Alliances a nakonec zrušeném Generals 2, vývojáři odhalili Rivals.

Legendární rea-time strategie Command & Conquer je zpět. Vrací se však ve zcela jiném formátu, než který jsme očekávali. Electronic Arts na své konferenci značku odprezentovalo jako přírůstek do portfolia mobilních her.

Titul dostal přídomek Rivals a slibuje rychlé zápasy s protihráči. Na první pohled hra vypadá podobně, jako Clash Royale nebo Clash of Clans, ovšem zasazená do znatelně populárnějšího univerza.

.

Na konferenci EA Play hru prezentovali dva progamingoví hráči, jejich rychlý souboj titul ukázal prozatím v pre-alpha verzi. Na grafice, interfacu nebo mechanikách se toho ale zřejmě už příliš nezmění. Pracovat se bude spíše na ladění herních prvků.

Vývojáři v mezičase vypustili i oficiální trailer, který poodhaluje další střípky ze hry. Podívat se můžete třeba na intuitivní uživatelské rozhraní nebo možnosti volby strany.

Command & Conquer: Rivals zatím nemá stanovené datum vydání. Jedná se o první titul od roku 2012, kdy světlo světa spatřila free-to-play hra Tiberium Alliances, vytvořená exkluzivně pro browser. Ve vývoji byl od té doby také díl Generals 2, na základě kritického feedbacku ze zkušební alfa verze byl ale zrušen. 

Jak se stavíte k postoji vydavatelů a migraci známých značek na mobilní platformu? Považujete mobilní hraní za srovnatelné s tradičním hraní na PC nebo konzolích? 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku EA oživilo Command & Conquer, ne však podle představ

Žádné komentáře.