CDR.cz - Vybráno z IT

EA představilo nový titul ze světa Star Wars a novinky pro Battlefront 2

Hvězdné války jsou aktuálně v kurzu. V kinech se v současné době promítá film o známém pašerákovi Solo: A Star Wars Story a spousta materiálu se blíží, v herní sféře to ale se značkou Star Wars poslední dobou příliš slavné není. A co k tomu řekla letošní E3?

Electronic Arts během své konference primárně představovalo obsah pro loňský Star Wars: Battlefront 2, který se snaží si napravit reputaci, kterou mu pošramutila lootboxová kampaň při vydání. V podobném alibistickém duchu se vedly i předváděčky ostatních her. 

Aktuálně je v rámci DLC zdarma hráčům servírován obsah právě s tématikou již zmíněného filmu o Hanu Solovi. Dalším obsahem by se pak měla stát doba Klonových válek, tedy období mezi druhou a třetí filmovou epizodou. A pár novinek nás ještě čeká. 

Update by měl přinést nový mód Starfire, který bude v bitvách stíhaček (dle všeho primárně hrdinských), takže si na své přijdou příznivci právě těchto bitev. Dále by měl hru obohatit upravený systém squadů, aby bylo pro přátele snazší si zahrát společně. Klasicky nás čeká nová planeta, kterou bude Geonosis, kde se konflikt rozhořel a čekají nás čtyři nové postavy a to generál Grievous, hrabě Dooku, mladý Anakin Skywalker a Obi-Wan Kenobi.

Zajímavější novinkou bylo oznámení hry Jedi: Fallen Order, na které má pracovat studio Respawn Entertainment, které stojí za velmi slušným titulem Titanfall 2. Proč, že si necháváme oznámění nové hra na konec? Bohužel proto, že o hře se vlastně neví nic.

Jediné, co bylo oznámeno, je zasazení mezi třetí a čtvrtou epizodu, tedy doba, kterou filmově začíná mapovat série Star Wars Anthology. Jaká bude náplň, příběh nebo jak bude hra vypadat, to vše je prozatím záhadou. Název však napovídá, že bychom snad mohli mít možnost hrát za hrdinu, jenž ovládá umění souboje se světelným mečem.

Na druhou stranu máme trochu obavy, aby nebyl titul příběhově nesmysl, a naopak doufáme, že bude nějak logicky do dobového zasazení zapadat a zároveň půjde ruku v ruce s vydávanými filmy. Uvidíme, co o sobě titul prozradí v brzké době. Času dost, dočkat hry bychom se měli až na podzim 2019. 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku EA představilo nový titul ze světa Star Wars a novinky pro Battlefront 2

Žádné komentáře.