CDR.cz - Vybráno z IT

EA rozjíždí platformu na podporu nezávislých her [E3 2016]

Electronic Arts Ea 1280 X 720 730 X 480
Electronic Arts vloni zazářilo půvabnou hříčkou Unravel, které neméně oslnilo svět i v recenzích. Nyní se úspěch pokoušejí opakovat s Fe, tentokrát však zacházejí o něco dále. Nekončí u jedné hry, ale pokoušejí se rozhýbat herní scénu.

Cdre 3

Související zprávy z letošní E3: 


Takzvané EA Originals si dává za cíl pomoci menším vývojářským studiím, aby jejich díla byla nejen zkvalitněna, ale také rozšířena více do světa. Tato platforma by měla být jakousi formou komunitního financování, které malé nezávislé hře pomůže ve všech aspektech.

Electronic Arts by rádi těmto malým titulům dopomohli k vyzrání, a za pomoci vybraných peněz by hře pomohli z hlediska vývojářské činnosti, marketingu, vydavatelství a následné podpory po jejím vydání. Veškerá práce by byla zafinancována touto cestou, načež by veškeré výdělky po vydání hry putovaly přímo do kapsy nezávislých vývojářů. Tedy alespoň doufejme.

Prvním titulem, který se pokouší si prorazit cestu tímto způsobem, je čerstvě oznámené Fe, kterému jsme věnovali samostatnou novinku, od studia Stick It To The Man. Vizuálně sympatická hříčka s pěkným hudebním podkresem a jakousi takousi herní náplní. Bohužel o sobě příliš hra neprozradila, vyjma krátké poutavé ukázky.

Doufejme, že program si získá svojí popularitu, neboť jsou to právě nezávislé hry, které v současné době posouvají průmysl z hlediska herních prvků dál, zatímco AAA scéna tlačí dopředu spíše technicky zdatné tituly se zaběhnutými principy. 

Electronic Arts bylo údajně inspirováno příběhem loňského Unravel, na jehož základě se rozhodli vydat touto cestou nezávislých her hlouběji. Nutno říct, že vloni právě tento titul zazářil a celou konferenci povznesl na úplně jinou úroveň, se kterou se v rámci E3 málokdy setkáváme. Nemluvě o tom, že hra nezklamala ani po svém vydání, a tak je program jako EA Originals vítanou pomůckou, jak do herního světa vnést podobné hříčky, které by jinak měly náročnou cestu. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Zdroje: 

Diskuse ke článku EA rozjíždí platformu na podporu nezávislých her [E3 2016]

Úterý, 14 Červen 2016 - 10:35 | franta flinta | Ničemu od EA už nevěřím.

Zobrazit diskusi