CDR.cz - Vybráno z IT

EA zavřelo tvůrčí studio Dead Space. Star Wars hra od autorky Uncharted odložena

V blogovém postu pojednávajícím o změnách na zatím blíže nespecifikované Star Wars hře, na níž pracovalo studio Visceral Games, EA oznámilo, že se titul dočká velkých změn a jeho současný vývojář končí.

Visceral Games stojící za tituly jako The Godfather, Dead Space či Battlefield: Hardline, končí na popud vydavatele Electronic Arts. Studio v současné době pracovalo na novém titulu ze série Star Wars (s krycím jménem Ragtag), jenž doposud měl formu lineární, příběhově zaměřené adventury. Pro upřesnění, na titulu pracovala i jedna z autorek Uncharted, nejmenovaného krále akčních adventur. 

Electronic Arts ovšem reagovalo na zpětnou vazbu svých hráčů a rozhodlo se hru "rozšířit, zpestřit a více zapojit hráče", což představovalo změnu klíčových prvků hry. Snad to tedy neznamená typickou EA šablonu, na kterou jsme od společnosti za poslední roky zvyklí. 

Uniklý snímek ze zrušeného titulu Star Wars s pracovním názvem Ragtag

Někteří vývojáři z rozpuštěného studia se přesunou na jiné projekty v rámci Electronic Arts a budoucího vývoje Ragtagu se ujmou EA Worldwide pod vedením EA Vancouver (které se na projektu podílelo). Již vytvořený materiál nepadne vniveč, ale využijí jej v budoucím vývoji.  

Titul měl původně vyjít v pozdější fázi roku 2019, avšak po změně EA zvažuje jiné časové okénko, o kterém ještě bude informovat. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku EA zavřelo tvůrčí studio Dead Space. Star Wars hra od autorky Uncharted odložena

Středa, 18 Říjen 2017 - 14:06 | RedMaX | Vcelku nezajem, tituly od EA nehraju. Posledni co...

Zobrazit diskusi