CDR.cz - Vybráno z IT

Electronic Arts rozšiřuje svůj herní Netflix. Stojí ale za to?

Společnost Electronic Arts během své včerejší konference v rámci letošního ročníku herního veletrhu E3 2018 oznámila prémiovou verzi své provozované služby EA Origin Access. Vyjde sice třikrát dráž, ale poskytne hráčům přístup ke všem novým i připravovaným hrám.

Před pár lety spustila společnost Electronic Arts takzvanou službu EA Origin Access, která by se nejsnáze dala připodobnit k videohernímu Netflixu. V rámci pravidelných měsíčních poplatků umožnila svým odběratelům hrát neustále se rozšiřující portfolio her vydaných někdy v minulosti společností Electronic Arts. Nabídka byla (a stále je) bohužel dost omezená, nových her je poskrovnu a starší hry cenu služby neuhájí.

Společnost v rámci letošní E3 2018 oznámila rozšíření této služby o prémiovou verzi, která by měla zahrnovat každou nadcházející hru od Electronic Arts, tedy včetně vysoce očekávaného Anthem, Battlefield V, nové FIFA 19, Madden, NBA 19 a další. Zákazníci se tak budou moci spolehnout na to, že služba bude mít dlouhodobý smysl a přínos.

EA Origin Access Premier by mělo být nasazeno někdy v průběhu letošního léta. Cena služby bude činit 14.99 dolarů měsíčně nebo 99.99 dolarů ročně. Měsíčně vás tedy vyjde zhruba na čtvrtinu pořizovací ceny zbrusu nové hry, ročně pak zhruba na jeden a půl pořizovací ceny zbrusu nové hry.

Pokud často hrajete hry od Electronic Arts a těšíte se na jimi připravované tituly, může se služba jevit vcelku výhodně. Je však třeba brát v potaz, že přístup ke hrám vám zůstává pouze po dobu placení měsíčních poplatků. Po ukončení svého členství vám zaniká nárok na všechny poskytnuté hry, bez ohledu na to, kolik jste do služby „vrazili“ během jejího využívání. Jestli jste spíše nepřelétavý hráč, který obvykle zůstává věrný jen pár titulům, mělo by být výhodnější si je pořídit starou cestou.

Diskuse ke článku Electronic Arts rozšiřuje svůj herní Netflix. Stojí ale za to?

Žádné komentáře.