CDR.cz - Vybráno z IT

ELEKTRO-LUMEN obdržela certifikaci na LED svítidlo pro sportoviště SAVITA

Savit 13
Přemýšleli jste někdy, jak výrobci testují, zda jejich produkty vydrží podmínky, do kterých jsou určeny? Moravská společnost ELEKTRO-LUMEN nechala certifikovat své svítidlo pro sportoviště SAVITA. Jak takové testování probíhá?

Většina sportovišť dnes slouží jako multifunkční haly. Kde v jednu chvíli hrají lidé házenou, mohou jiní za chvíli hrát florbal. O nárazy všeho druhu pak není nouze a při použití nesprávného osvětlení hrozí riziko úrazu.

Osvětlení běžných prostor vyžaduje jiný přístup, než je tomu u nejrůznějších sportovních hal. Je třeba brát v potaz, že osvětlení může zasáhnout letící objekt, a to i ve velké rychlosti. Při návrhu svítidla SAVITA jsme na tento problém mysleli,“ zmiňuje Zbyněk Pospíšil, vedoucí technického úseku.

Svítidlo pro sportoviště SAVITA místo zářivek a výbojek, kde by hrozilo rozbití, sází na bezpečné a výkonné LED, které poskytují dostatečnou osvětlenost s minimálním oslněním. Samozřejmostí je pak kvalitní chráněná konstrukce. Díky tomu nijak neomezuje sportovce, a ti se tak mohou plně soustředit na své aktivity.

Vydrží i pořádnou ránu míčem

Asymetrické řešení v podobě svítidla SAVITA si ELEKTRO-LUMEN jako jedinÍ v Česku nechali otestovat nezávislou zkušebnou v německém Stuttgartu.

LED svítidlo SAVITA s ochrannou mříží zajišťuje dostatečnou bezpečnost, což prokázal i certifikát z  výše uvedené odborné zkušebny. Testovány byly mj. opakované nárazy míčem. Samotná zkouška byla dosti náročná a ranami se nešetřilo, o čemž se můžete přesvědčit na videu níže. Rychlost míče vystřelujícího do svítidla speciálním vrhačem dosahuje rychlosti až 60 km/h.

O společnosti ELEKTRO-LUMEN

Společnost ELEKTRO-LUMEN, sídlící v moravských Hranicích, je předním českým výrobcem venkovních, interiérových a průmyslových svítidel. Od roku 1993 ve svých výrobních prostoreách vyrábí kvalitní osvětlení všeho druhu a nabízí auditorské služby ve stejné oblasti. Oproti konkurenci sází na české zázemí a kvalitní řemeslnou práci, což spolu s volbou vhodných materiálů dělá z  ELEKTRO- LUMEN špičku v oboru. Více se dozvíte na oficiálních stránkách společnosti www.el-lumen.cz nebo na www.svetelnyaudit.cz.

Zdroje: 

ELEKTRO-LUMEN