CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Empress prolomila kombinovanou protipirátskou ochranu u další hry od Ubisoftu

šikulka.

Bohužel stále se nad piráty smráká. Kombinované ochrany je čím dál tím těžší prolomit a ACV to dokazuje. Empress měla know-how z Phoenix, ale stejně ji to trvalo mnoho měsíců, než louskla v podstatě tytéž verze ochran v ACV. Nejspíše část cracku závisela na bruteforce útoku na šifry a to prostě žere procesorový čas. Možná v podstatě měla štěstí, že to cvakla takhle "brzo".

No uvidímě, jak dlouho jí bude trvat Watchdogs Legion, ale jestli s tím stráví zase půl roku, tak už to bude vzorec.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Normální je hru koupit.

Pokud se mi na ní něco nelíbí, ať už herně, či přístupem autorů, jednoduše nehraji/nekupuji. V dnešní době se vymlouvat na nemožnost vyzkoušení je dost trapné, když existují na internetu spolehlivé zdroje recenzí i herní videa, kde mohu vidět celou hru v pohybu. A každý store nabízí možnost vrácení peněz, pokud mám technické problémy, nebo po dvaceti minutách hraní shledám ovládání nepoužitelné.

Použití cracku schvaluji jen např. u her (většinou starších), kde došlo k odpojení ověřovacích serverů atp. a crack mi umožní hru opět spustit.

U zmiňovaných her se nejedná o nic jiného než krádež.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Normální je mít spotřebitelská práva. Pokud jsem na svých právech krácen zločinným režimem naslouchající zmrdům z autorskoprávní lobby, pak je mé výsostné právo vzít věci do svých rukou ;-)

Spolehlivý zdroj jsi leda tak ty, ovšem jen hlouposti. Pokud se podívám na příběhovou hru na videu, pak jaksi pozbývá smysl ji "znovu" hrát. Pokud mám technické problémy, tak se na mně "store" z vysoka vysere. Jedině, když problémy má tolik lidí a je kolem toho tak moc negativní reklama, že se distributor zalekne, pak umožní vrácení hry. 20 minut je pak zcela směšných. Za 20 minut se neprokoušeš ani úvodními filmečky. Ani 2 hodiny ti neřeknou, že autoři si dali záležet na prvních 20% hry, ale zcela odflákli zbytek. Obvykle to neřeknou ani recenze, protože recenzenti musejí z něčeho žít a tak až na výjimky zpívají písničku distributora (typickým příkladem byl Cyberpunk 2077, kdy ta hra byla šrot, ale prvotní recenze byly luxusní- zejména hrané na PC, a změnily se až pod tlakem veřejnosti, která se cítila podvedená zejména na konzolích).

Je úžasné, že schvaluješ použití cracku na to, aby se napravilo to, že distributor nebo výrobce si s tebou jako sec zákazníkem vytřel prdel a znefunkčnil ti zakoupený výrobek. V kontextu tvých canců na to židi mají skvělý pojem chucpe.

O krádež se pak nejedná. To jen jistý hlupák neví, jak je krádež definovaná ;-) Nastuduj si § 205 TZ a pak se sem vrať rozsévat další moudra ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"znefunkčnil ti zakoupený výrobek"

O jakém výrobku se bavíme? Pokud o fyzické kopii s nějakými disky, pak ty disky typicky nejsou vlastnictvím toho kdo si hru koupil ale vlastnictvím vydavatele. A i když ne, stejně je to jen nosič informací, nic víc, nic méně, ten nikdo neznefunkčnil

Pokud jde o přístup ke hře, tak ta není výrobek, nýbrž software ke kterému se uděluje licence. Dpoporučuji proto přečíst si podrobně to co měl udělat každý hned na začátku, je běžné že SW se poskytuje AS IS, tedy se všemi chybami atp. tudíž nelze případné chyby reklamovat. Stejně tak pokud se ten SW nějak změní, třeba přestane po patchi něco fungovat nebo se odebere nějaký obsah, není důvod k reklamaci, taktéž když to třeba přestane běžet po aktualizaci systému atd. Pokud neexistuje aktivační server, tak fakticky není možnost dále hru používat aby byly dodržené licenční podmínky, vydavatel může vydat patch, který třeba aktivaci odstraní, což se v nejednom případě stává, pak lze samozřejmě SW dále používat bez rozporu s licenčním ujednáním. Pokud to neudělá a někdo šáhne pro nějaký crack, poruší licenční ujednání, ale je otázkou zda to někoho poškozuje a pokud ano, zda je škoda prokazatelná a ve výši kterou by vůbec stálo za to řešit nebo to dokonce nějak neřeší autorský zákon v zemi, ve které došlo k projdeji licence.

Případně jsou hry poskytované jako služby, třeba u Ubisoftu mě napadá Division a Division 2, tyto hry nikdo nikdy nezpirátil ani nezpirátí protože to co se v hře děje nepočítá počítač na kterém hra běží ale server, bez serveru by v nejlepším případě bylo možné projít se mapou bez nepřátel, bez možnosti použít dovednosti nebo střílet, ke všemu je potřeba server a ten zase vyžaduje ubisoft účet s platnou licencí hry. Pokud ubisoft vypne servery, hra bude nehratelná, reálně nepůjde ani spustit, ale to je naprosto v pořádku, nikoho tím neokrádá, nikoho tím nepoškozuje, v ujednáních se jasně píše že mohou službu bez náhrady vypnout.

Jinak skutečně neexistuje krádež SW. SW je vždy možné používat pouze s platnou licencí nehledě zda jde o licenci placenou nebo poskytnutou zdarma. Bez licence prostě nelze SW provozovat. Pokud provozuji SW bez licence nebo ji porušuji (což vede k jejímu zrušení a tedy provoz SW bez licence), není to trestný čin. Je to dohoda mezi uživatelem a autorem/vykonavatelem autorských práv. Trestným činem se to stane teprve v situaci, kdy autor/vykonavatel práv prokáže, že ho používání sw v rozporu s licencí/bez ní poškozuje a prokazatelně dokáže obhájit výši způsobené škody, která logicky musí být dostatečná na to aby byla klasifikována jako trestný čin (u nás aktuálně 10 tisíc).

Vzhledem k mizivé škodě, kterou člověk co hru "ukrade", tedy používá bez platné licence bude maximálně ve výši její prodejní ceny bez daně. Což bude hluboce pod 10 tisícovou hranicí, bude se tedy jednat maximálně o přestupek, a šance prokázat tu škodu nebo jen připravit podklady pro soud by znamenalo násobně vyšší náklady než samotná škodná částka. Proto to nemá pro vydavatele smysl řešit.

Co možná dává smysl je, jít po lidech, kteří ten SW šíří.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenže tím narážíš a zároveň potvrzuješ mou základní premisu. Zákon o ochraně spotřebitele a práva spotřebitele je zde pošlapán. Ostatně, v EU je licenční ujednání napsané pro americké matláky víceméně cár toaletního papíru právě z toho důvodu, že je velmi často v rozporu s nadřazenými zákony.

Nicméně stejně jako je šedá zóna praktická nepostižitelnost pirátění, je bohužel zatím bezu postihu nelegální jednání velkých vydavatelství, zejména těch mimo dosah kontrolních orgánů EU.

Proto dokud bude platit tento absurdní stav (vezmi v potaz, jaká je ochrana spotřebitele u výrobků a přitom tam jsou náklady výrobce a distributora na tyto práva nesrvonvatelně vyšší, nežli například u elektronických licencí a elektronické distribuce), budu obhajovat pirátství jako protiváhu.

Což mimochodem neznamená, že bych za SW neplatil. Ale jsem to já, kdo rozhoduje, zdali si autoři zaplatit zaslouží či nikoliv. Dám zajímavý příklad - Skyrim (moje srdcovka, tisíce hodin odehraných), zaplatil jsem za něj už více jak 5000 Kč a přitom ode mně Bughesda neviděla ani floka. jak je to možné? Všechny tyto peníze dostali autoři různých modů, protože já prostě odmítám platit cokoliv firmě, která za 10 let neopravila gamebreaking bugy, které přitom opravili modeři s podstatně méně kvalitní sadou nástrojů a přístupu do zdrojových kódů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jake nelegalni chovani vydavatelu? Pokud poskytuji sluzbu ci sw as is, nebo ze v budoucnu mohou sluzbu ci sw zmenit bez nahrady je jejich pravo. Tve pravo je to neakceptovat a nevyuzit nabidky. Samozrejme pokud je c licencnim ujednani neco co neni v souladu s legislativou bude neplatna cast. Ale ani striktni eu nemuti vydavatele poskytovat sw bez chyb nebo aby zakazala zrusit poskytovanou sluzbu aniz by vydavatel nenabidl jinou ekvivalentni. Zajimalo by me, ktera konkrétní ujednani jsou treba u ubisoftu v rozporu s legislativou. Diky za priklady.

A za co kdo utraci a proc, to je jeho vec, at si dela se svymi penezy co uzna za vhodne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RE: Zajimalo by me, ktera konkrétní ujednani jsou treba u ubisoftu v rozporu s legislativou. Diky za priklady.
-
Nevím zda přímo u Ubisoftu, ale velmi časté bývá ustanovení o nemožnosti software přeprodat. To je v rozporu se zákonem, a je možné jej ignorovat. Jakmile totiž dojde k prodeji (nikoliv pouze poskytnutí služby), pak platí tzv. First-sale doctrine:
https://en.wikipedia.org/wiki/First-sale_doctrine

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pozor na to. Tady mícháte dohromady fyzickou a elektronickou verzi, to legislativně nemůžete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přečetl jste si to odkazované rozhodnutí Europian Court of Justice? Vřele doporučuji. Najdete tam i vysvětlení. Je to velmi srozumitelně napsané. Pokud by jste měl ale problémy i s tím, pak vám může pomoci Wikipedie:
https://en.wikipedia.org/wiki/UsedSoft
The ECJ's ruling was announced on 3 July 2012 (case C-128/11). The ECJ ruled, barring further recourse for appeal, that the principle of exhaustion applies to every first-time sale of software. Thus, used software trade has been declared fundamentally legal. According to the Court, this also applies to software that has been transmitted online.

Věnujte prosím patřičnou pozornost slovům: "this also applies to software that has been transmitted online"
Nevím, kde jste přišel na to, že se to týká jen fyzických kopii. Každopádně je to nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To žiješ v naprostém bludu který by se ti těžce nemusel vyplatit. Doporučuji silně se dovzdělat. Pirátění software je postižitelné velmi snadno. Stačí se podívat na precedenty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co slovo, to hloupost.

RE: O jakém výrobku se bavíme? Pokud o fyzické kopii s nějakými disky, pak ty disky typicky nejsou vlastnictvím toho kdo si hru koupil ale vlastnictvím vydavatele.
-
Naprostý nesmysl. Obecně nepochopení pramení z duality věty: software je licencován, nikoliv prodáván. Software je slovo, které zastupuje jak duševní vlastnictví ("patent", který je chráněn autorským právem), tak software jakožto jednu instanci tohoto duševního vlastnictví. Koupí softwaru se stáváte vlastníkem konkrétní instance, ale nestáváte se vlastníkem duševního vlastnictví (a tedy nemůžete vytvářet další kopie tohoto softwaru). Software, který si koupíte, vlastníte. Evropské právo ohledně softwarových licencí:
*Copyright Directive
*Computer Programs Directive
Závazně pro celou EU, *vlastnictví* judikoval Evropský soud již před lety:
http://curia.europa.eu/juris/liste.jsf?num=C-128/11https://eur-lex.europ...
(jednoduché čtení i v češtině)

RE: Pokud jde o přístup ke hře, tak ta není výrobek, nýbrž software ke kterému se uděluje licence.
-
Další neskutečný blábol. Doporučuji přečíst:
https://en.wikipedia.org/wiki/International_(Nice)_Classification_of_Goods_and_Services
Jsou pouze dvě možnosti: software může být poskytován jakožto služba nebo zboží. Služba je například většina F2P MMO. Zboží je například hra kterou si koupíte skrze Steam (Steam se tomu snaží bránit, ale zatím všechny soudní pře prohrál). Zboží vlastníte!

RE: Pokud provozuji SW bez licence nebo ji porušuji (což vede k jejímu zrušení a tedy provoz SW bez licence), není to trestný čin. Je to dohoda mezi uživatelem a autorem/vykonavatelem autorských práv.
-
Tenhle "rozum" jste nažvýkal někde na pastvě? Software je chráněn autorským právem. Žádná dohoda. Porušení licenčního ujednání neruší vaše vlastnická práva ke konkrétní instanci vámi zakoupeného softwaru. Nemalá část licenčních ujednání je navíc psána podobnými experty jako jste vy, a obsahuje nevymahatelné nesmysly, které se snaží bez jakéhokoliv legálního podkladu vaše vlastnická práva krátit.

RE: Trestným činem se to stane teprve v situaci, kdy autor/vykonavatel práv prokáže, že ho používání sw v rozporu s licencí/bez ní poškozuje a prokazatelně dokáže obhájit výši způsobené škody, která logicky musí být dostatečná na to aby byla klasifikována jako trestný čin (u nás aktuálně 10 tisíc).
-
Případné porušení EULA (té vaší "dohody") samo o sobě žádný trestní čin není (a to bez ohledu na domnělou škodu). Trestným činem je porušení autorského práva (nikoliv "dohody"), při kterém dosahuje výše škody určitě hodnoty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud se podívám na příběhovou hru na videu, pak jaksi pozbývá smysl ji "znovu" hrát." - říkám snad, že se člověk musí dívat na celou hru?

"Pokud mám technické problémy, tak se na mně "store" z vysoka vysere." - pokud mi hra nejde spustit, mohu požádat o vrácení peněz ihned. Drobné provozní problémy se dají řešit průběžně.

"Za 20 minut se neprokoušeš ani úvodními filmečky. Ani 2 hodiny ti neřeknou, že autoři si dali záležet na prvních 20% hry, ale zcela odflákli zbytek. Obvykle to neřeknou ani recenze, protože recenzenti musejí z něčeho žít a tak až na výjimky zpívají písničku distributora" - existují recenze uživatelské, které žádný distributor nepodplácí. Zrovna v CZ skvělý server databaze-her.cz.

"(typickým příkladem byl Cyberpunk 2077, kdy ta hra byla šrot, ale prvotní recenze byly luxusní- zejména hrané na PC, a změnily se až pod tlakem veřejnosti, která se cítila podvedená zejména na konzolích)." - Cyberpunk jsem dohrál v prosinci a naprosto skvělá hra, brzy ji chystám hrát znova. A ano, narozdíl od tebe, duševního giganta, jsem si ji opravdu koupil za vlastní peníze v předprodeji. Takže na mém hodnocení, narozdíl od tvého, záleží.

"Je úžasné, že schvaluješ použití cracku na to, aby se napravilo to, že distributor nebo výrobce si s tebou jako sec zákazníkem vytřel prdel a znefunkčnil ti zakoupený výrobek. V kontextu tvých canců na to židi mají skvělý pojem chucpe." - Když nemám argumenty, začnu plácat blbiny, že? Mám ve všech storech cca 400 her dohromady (ne všechny koupené, je tam i sbírka různých giveaway akcí). Zatím jsem o žádnou nepřišel tím, že by ji prodejce znefunkčnil. A mám tam hromadu her z 199x.

"O krádež se pak nejedná. To jen jistý hlupák neví, jak je krádež definovaná ;-) Nastuduj si § 205 TZ a pak se sem vrať rozsévat další moudra ;-)" - Když nevím, tak začnu urážet, co? Je opravdu krásné, jak se zloděj ohání právnickými definicemi. Mne je totiž úplně u zádele nějaké slovíčkaření. Hraješ hru, aniž bys za ni autorům zaplatil. Říkej si tomu jak chceš, jseš obyčejnej ubohej zloděj. Klidně si tu piš paragrafy a nadávky, jen seš víc a víc trapnej, jak se to snažíš okecat a sám sobě ospravedlnit.

Možná bys místo blbých keců a hledání kliček v paragrafech mohl konečně začít makat a vydělávat peníze, aby sis občas nějakou tu hru mohl koupit, a nemusel furt hledat jen výmluvy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

První odstavec - jenže tím se vracíme k mé premise, která je více než běžná a to, že autoři udělají kvalitní obsah jen do první části hry a zbytek fláknou. Někdy prostě fláknou jen konec nebo konec ustřihnou a vydají jako DLC (velmi známým příkladem Diablo 2).

Druhý odstavec - ano, protože u steamu se vejdeš do těch jejich 2 hodin hraní na zkoušku. Ale pokud ti hra padá co hodinu, dvě (například Kerbal space program v dřívějších iteracích), tak než si uvědomíš, že tohle fakt nejde máš po oknu na vrácení. A pak hodně štěstí s vymáháním svých peněz ;-)

Databáze her - sice neznám, ale předpokládám, že to je podobné jako CSFD. Doby, kdy se člověk mohl řídit recenzemi a hodnocením jsou dávno pryč. Obsadili to tam mladoidioti, kteří hodnotí podle zcela jiných kritérií než by hodnotil normální člověk. A protože jsou proaktivní (mají desítky účtů, aby mohli ovlivňovat výsledné hodnocení), tak hravě převálcují tu normální většinu, která hodnotí rozumně, ale méně pravidelně a intenzivně.

Odstavec s CB2077 - To, že kupuješ zajíce v pytli dokazuje, že naopak tvé hodnocení nemá naprosto žádný relevantní význam. Jsem člověk, který zaplatil CDPR za zaklínače 1-3, přestože trojku jsem nedohrál (z časových důvodů a tak úplně se netrefili do mého šálku kávy) a jedničku a dvojku nikdy hrát nebudu. Udělal jsem to ale proto, že tyto hry byly kvalitní, řemeslně dobré a stabilní. CB2077 jsem upirátil, dohrál (s velkým sebezapřením, abych mohl opravdu relevantně hodnotit) a pohanil, protože to prostě byl odpad kvůli uspěchání. Věřím, že kdybych si ho spustil nyní s patchem, bylo by to podstatně lepší. Ale o tom to je, CDPR prodával zmetek za plnou cenu a zero day recenze pěly ódy na radost. Až pak když se začali ozývat nespokojení hráči (a zejména konzoloví) tak začali otáčet i ti "spolehliví recenzenti".

odstavec chucpe - kámo, to je argument jak od lékařsky uznaného slabomyslného. Sám jsi přišel s tím, že schvaluješ crack, kterej lečí problém s hrou na kterou se už výrobce vybodl a znefunkčnil ji (a takových her je dost i z minulé dekády, nemusí se chodit do předminulé). A najednou tu argumentuješ tím, že zrovna tobě se to nestalo? Trochu si srovnej argumenty chlapečku.

Odstavec o krádeži - pokud se chceš bavit na úrovni, tak si nesmíš plést pojmy. A trochu mít znalosti. Jestliže chceš někomu říkat zloději, chtělo by to mít podložené. Budeš se tomu divit, ale kdyby jsi mně před svědky obvinil "jseš obyčejnej ubohej zloděj" na základě toho, že bych obhajoval pirátství (tj. porušování AZ), tak pokud bych na tebe podal žalobu, tak by jsi to prohrál, protože i kdybych doma měl nelegálně všechen autorský chráněný obsah světa, stejně to ze mně nedělá zloděje. Samozřejmě zcela hypotetický scénář, protože za takovou "urážku" bych tě ani neurazil zpět, natož ti byť jen vlepil facana (k soudu jdou za nactiutrhání jen slaboši).

Poslední paragraf - je dost pravděpodobné, že moje měsíční apanáž je více než dvojnásobná než tvoje. To však ukazuje, že jsi nepochopil mé důvody pro porušování AZ. Nejde o peníze, s ohledem na to, že vyzkouším (ne hraji) dvě, nejvýše tři nové hry ročně, pak finanční stránka věci opravdu není merito věci.
Nelíbí se mi, když se mnou vyjebe rákosník s cetkou za 20 korun a jdu to s ním řešit. Jde vždy o princip. Když budou lidé důsledně trvat na svých právech, pak se nám tu bude žít lépe, protože sviním pšenka nepokvete. Pokud to bude většina čechů nechávat, jak to nechává tak žijme v banánistanu jakém žijeme.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ad kvalita. To je subjekticni pocit neni zadny standard. Je to stejne jako s filmem kde tech par nejlepsich minut stopaze bude v traileru a zbytek bude brak. Taky to neshlednu cele pred tim nez na to jdu do kina. Reklamovat to nemuzu. Kdyz si koupim casak kde me na obalce zaujme jeden clanek a zbytek je brak, taky nereklamuju, nereklamuju knizku atd. Priste mam moznost na film toho autora, casopis nebo knihu nekoupit. Navic ze se to nelibi me neznamena ze se to nemuze libit nekomu jinemu a naopak. Autorske dilo ktere si sam neobjednam aby ospovidalo mym pozadavkum nema zadne kriteria kvality ktera by definovala zda jako konzument mam pravo na kompenzaci kdyz to dilo uziju

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Máš možnost nekupovat. Máš možnost si počkat klidně rok až bude produkt vyladěný a ve slevě. Pokud máš pocit že byly poškozeny tvá spotřebitelská práva můžeš se obrátit na soud. Nic z toho ti nedává právo krást.
Osobně nemám nic proti lidem kteří upirátili hry které jsem za posledních dvacet let vyvíjel. Vadí mi idioti kteří si myslí že je to jejich právo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ses fakt tomášku totálně pokakal. Jaká autorskoprávní lobby. Jedná se o software, tj naprosto jiné právní pojetí než audiovizuál. Do své ruky sis nevzal právo ale maximálně hovno a pomazal ses jím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

opravdu místní debílku? Pod kterým zákonem tedy je ukrytá ochrana software, když ne pod Autorským zákonem. čekám na velmi kreativní odpověď, jak se ze své "chyby" vylížeš ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ono si stačí vytáhnout hlavu ze zadnice a vygooglit si to
dle českého právního řádu IT firma není autorem díla. konec tečka
ono i úplného vola by mohlo napadnout že se na sw vyvinutý firmou nevztahuje pravidlo 70 let po smrti autora a nemáš právno na kopii pro vlastní potřebu. Taktéž jsem si za posledních dvacet let nevšiml že by nám chodily autorké poplatky a nechrání nás ani OSA ani Dilia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netancuj kolem, šup sem podle kterého zákona se ochrana SW vynucuje ;-)

Aktuálně je míč na tvé straně, tak už koukej hrát.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pokud ho vytváří fyzická osoba tak je to zákon atorský pokud firma tak § 2634 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no tak to ani omylem. Ten paragraf je podřízen Dílu 8 - "Dílo". Mezi zákazníkem a distribuční firmou daného software fakt není vztah "Smlouva o dílo" což je ZÁKLADNÍ ujednání Dílu 8 (tuším, že asi nechápeš, co v právničině znamená základní ujednání, že ;-)

Ještě odpovím k tomu PDF dole - názory nějakého joudy fakt nezmění fakt, že software chrání autorský zákon.

Jo zoge, šlápnul jsi do hovna a teď nejde střít viď :-)

Přitom stačilo držet pysk a nebo nechat jen ty urážky. Ale ono ti nedalo být "faktický". :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Holt idiot. S tím už se asi nedá nic dělat. Možná jen kastrovat aby se nemnožil. Kdyby sis to aspoň přečetl do konce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nastuduj si základní právní povědomí o software třeba zde a pak přijď kdákat moudra.
https://journals.muni.cz/revue/article/download/5021/pdf

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dalších mouder od tohoto erudovaného právníka který vydělává majlant ale krade z principu a kina mu vrací peníze za vstupné když se mu film nelíbil asi nedočkáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keby ACV malo cestinu, uz davno by som to mal kupene, ako kazdy AC s cestinou.
Zaujimave, ze Ubisoft usetril na cestine, ale hra ma rovnaku cenu alebo vyssiu ako ACO.
Takze ide sa sosat a Ubisoft nech si "setri" na cestinach dalej.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduche. Pokud naklady na preklad budou podobne nebo dokonce vyssi nez zisk z extra prodanych kopii hry, nema smysl ho delat. Tim ze si to demonstrativne zahrajes bez placeni tomu prekladu nijak nepomuzes. Je zcela evidentni ze tu hru chces hrat i bez prekladu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cestina bude, ale ne od Ubisoftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedali tam češtinu tak si ho stejně stáhnu bez češtiny. Krásná logika.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cestina bude, ale ne od Ubisoftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a kdy? Už začal někdo překládat? Že už to taháš... Mimochodem připrav se na to že hry ještě podrahnou. Vývoj stojí víc a víc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo, nech su drahsie a drahsie a idealne za kus aspon od 1000 Eur a viac. A nech su narocnejsie ako zvlada najnovsia grafika, ktoru normalny clovek aj tak ani nedokaze kupit.
Uz mam sosnute, moja volba, moj problem.
Staci dat do hry jazyk, ktoremu rozumiem a mohol som to mat v oficialnej kniznici a Ubisoft moje peniaze v kasicke.
Takto ma prd a ja hru.
Ano, preklad sa uz zacal, si to vyguugluj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nenapadlo tě třeba naučit se anglicky abys zvýšil svou hodnotu, a nemusel krást?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, dalo sa cakat, ze sem pride tento argument. Strc si ho za klobuk.
Ne, nechcem, nenaucil, nepotrebujem.
Staci mi cestina, svedstina a finstina, a ta neni tiez v ACV.
Ja mam svoju hodnotu aj bez anglictiny.
A pripomeniem tu Tvoju logiku, ktoru si sem dal na zaciatku.
Nezda sa Ti logicke, ze sosam hru, ktora nema anglictinu.
Presne rovnaka logika, ze Ubisoft ocakava, ze si kupim hru, ktora nema cestinu.
Ubisoft presne vidi v mojej kniznici, ake mam hry a vie, ze kazda z tych hier ma cestinu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš si tu hru na protest nekoupit. Nic z toho ti nedává právo krást.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne...ukradol :-D
Ukradnut mozem akurat tak zuvacku z potravin, a ked bude inventura, tak im bude chybat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se pak možná budeš divit, náš právní řád to narozdíl od audia a videa jako krádež vidí a máme zde již spoustu validních judikátů. Zkus tímhle argumentovat u soudu a ten ti ještě přisype.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:-D :-D
Prosim Ta, spomen si, kolko si toho Ty za zivot postahoval.
Tak to neries, stiahni si aj Ty a usetri ma poucek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já ti neříkám abys nestahoval, jen ti říkám aby sis to tak pičovsky nezdůvodňoval. Já si kupříkladu skoro vše co jsem za život stáhnul koupil. Jen na steamu mám okolo 900 titulů. Za poslední víc než čtyři roky jsem neupirátil nic. Klidně si rok počkám na goty edici ve slevě. AC Valhalla jsem kupříkladu teď dostal zadarmo k terovýmu SSD od Samsungu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak sme na tom rovnako.
STEAM mi ukazuje 882 hier a ku kazdej hafo DLC.
Ubisoft mi pocet neukazuje, aspon to neviem najst, ale urcite od Ubi mam vsetky hry s cestinou.
Origin + Epic cca do 150 hier a nietore duplovane so STEAM a Ubi.
Sosnute mam len bez cestiny, proste moja zasada a nech si mysli kto chce co chce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.