CDR.cz - Vybráno z IT

Éra recyklovaného Skyrimu končí. Bethesda oznámila The Elder Scrolls VI

Bethesda dnes oficiálně oznámila The Elder Scrolls VI, následovníka legendárního Skyrimu. Z oficiálních zdrojů jsme se dočkali jen krátkého teaseru, datum vydání i bližší informace zůstávají utajeny. Obrátit se můžeme pouze na spekulace fanoušků.

Bethesda Softworks zřejmě pochopila, že nelze recyklovat Skyrim na nové platformy donekonečna. Pátý díl populární značky The Elder Scrolls se stihl transformovat do verze pro PC, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch a dokonce na všechny primární platformy pro virtuální realitu, Playstation VR, Oculus Rift a HTC Vive.

List je to vyčerpávají, ne-li dokonce směšný. Společnost sama si během konference zavtipkovala na vlastní účet oznámením Skyrim: Very Special Edition pro Amazon Alexa. Co je ještě více zarážející (nebo možná obdivuhodné), že i tato verze je zcela oficiálním titulem, a to již dostupným. 

O novém The Elder Scrolls se neoficiálně mluví již od E3 2016, přesto byl krátký teaser představený na dnešní ranní konferenci ohromným překvapením. Nebo spíše úlevou, že už se něco děje. Dle upoutávky by se šestý díl mohl odehrávat v prostředí High Rock, které známe už z The Elder Scrolls I: Arena a The Elder Scrolls II: Draggerfall.

V tuto chvíli jsou ale vše pouze domněnky pozorných fanoušků. Utajované informace o nadcházejícím šestém díle jsou téměř absolutní. Kreativní režisér Todd Howard se dokonce přiznal, že neprozadil nic ani vlastnímu synovi, který je velkým fanouškem této série.

Tvůrci chtějí s určitostí překonat velikost Skyrimu a ač bychom rádi doufali v rok vydání na 2019, 2021 až 2023 se jeví jako reálnější možnost. V těchto letech by se rovněz mohlo jednat už o titul určený pro příští generaci herních konzolí. Bethesda sama tvrdí, že před vydáním The Elder Scrolls VI chtějí vydat ještě dvě velké hry, kterými by mohla myslet rovněž odhalený Fallout 76 a Rage 2. 

V roce 2017 Bethesda přijala 20 nových specialistů na vývoj her, což může značit, že je hra v aktivním vývoji teprve od minulého roku. Fallout 76 a Rage 2 jsou už téměř ve finiši a chystají se k vydání ještě tento rok, tudíž je nepravděpodobné, že by nově vytvořená místa byla pro tyto projekty. 

Diskuse ke článku Éra recyklovaného Skyrimu končí. Bethesda oznámila The Elder Scrolls VI

Žádné komentáře.