CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Evropská komise zatajila studii označující pirátství za neškodné, ba i prospěšné

"studii v hodnotě 360 tisíc euro"
Áno to sa EU podobá.

Pirátstvo bolo určite prospešné pre výrobcov spotrebnej elektroniky a neskôr počítačov.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak nebýt pirátství tak mikrosoft není tam kde dnes je...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nebýt pirátství, tak taky neni tam kde dnes je Intel, AMD, nVidia, Google, Facebook ... kdo vi, jestli by uz stihlo dojit k tomu aby byl v kazde domacnosti pocitac, protoze cele odvetvi by bylo neuveritelne zpomalene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě se potvrzuje to co si každý soudný člověk i tak myslel, A to že je to jiná forma reklamy. A to reklamy zdarma. A autorské svazy svojí antipirátskou kampaní spíš poškozují autory, protože je nutí vyhazovat nemalé peníze na právníky. A přitom by stačilo změnit obchodní model aby všichni (autor-distributor-zákazník) byli spokojeni. A nenažranec nebude spojenej nikdy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to je prave to dnes je mozny zcela jiny obchodni model a to: autor-zakaznik a tak distributor dela cokoliv proto, aby mezi tema dvema neustale byl

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Cokoliv? Zatim ho nenapadlo snizit si marze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tony to určitě myslel tak, aby mezi těmi dvěmi zůstal i se svými maržemi. Neb je nenažraný a v podstatě neproduktivní a neužitečný, postradatelný článek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, ale bohužel většina autorsky chráněného obsahu není dílem jediného autora a většina navíc nemá vlohy nebo čas se věnovat propagaci a distribuci svého díla, proto je většinou zastupují agentury apod. A podle mě právě tento prostřední článek nejvíc křičí o porušování autorských děl, přitom jedinej jejich vklad je o tom, jak dílo prodat, ne jak ho vytvořit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ano ale je otázka nakolik jsou tihle zástupci nepostradatelní v reálu a nakolik by místo nich nemohl figurovat někdo jiný méně exkluzivní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vidíš, ale třeba konkrétně ebooky, tam si myslím, že se tratí snad víc než na softwaru. Schválně by to chtělo anketu, kdo si kdy koupil nějaký ebook a zda si jej koupil jen proto, že ho nedokázal nikde upirátit:) Tam si myslím, že škoda vzniká a vysloveně markantní. To není jak film, který když neseženeš online, nechceš čekat měsíc než ti pošlou drahý kotouček z nějakam, tak se prostě podíváš na jiný. Když nějakou knížku chceš/potřebuješ, tak těžko si řekneš, přečtu si místo servisního manuálu babičku:) Asi si tu studii přečtu, jak přišli na kokotinu, že ebooky na pirátství netratí?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to spíš nechtěli ututlat z důvodu, že uvalili 10 míčů za takovou píčovinu. To jsem jim taky mohl říct, že lidi nechcou čumět na seriály, proložené každých 5 minut desetiminutovýma reklamama. Navíc dnes v době online televizí už to nikdo nedělá a reklamy se přeskakujou. A ty "pirátěné" seriály si buď člověk stáhne nebo je třeba u nás ani nikdy neuvidí. Takže 4 roky stará studie je opravdu k hovnu. O filmech je to těžko říct. Kdo to chce vidět přednostně, jde do kina a až vyjde rozumná verze na bluray, tak už to v kinech stejně dáááávno nedávají a kdo by dnes kupoval kotoučky? Online se to stáhnout legálně jistě někde dá, ale neexistuje centrální místo za jeden paušál, takže opět fail a jelikož to ani není dostupné ihned a čeká se, kolik zoufalců si na to zajde do kina, tak je ten online prodej taky pěkný vojeb.
Hry, tam tomu věřím, online si nezahrajete a singleplayer hry už moc nejsou. Ale zas na druhou stranu, když si člověk hru upirátí a zjistí v 99%, že je to píčovina, tak autor nic nedostane. Přitom při absenci dem by si to možná někdo i koupil, ale v tomto případě je to prospěšné, že autor píčoviny pohoří.
Hudba nevím, tam jsou dnes za měsíční pakatel služby, kde je všechno, takže se nevyplatí shánět někde pokoutně (opět možná před 4ma rokama bylo jinak). Nicméně před čtyřma rokama, když ještě nebyly tak rozšířené online streamy, věřím, že na tom mohl hudební průmysl tratit, takže nevím, kde tu informaci vzali, možná kdyby výzkum stál 100 míčů ...
Ale třeba ebooky, tak tam jsou zcela mimo. Jenom já, co jsem stáhl ebooku, co bych si jinak musel koupit buď knižně nebo elektronicky. Tam si myslím, že jsou úniky obrovské teď, stejně jako před čtyřmi lety. To samé u softwaru. Fakt by mě zajímalo jak na to přišli.
No, tak může si teď vzít moji analýzu evropská komise, chci za ní jen mega ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedočetl jsem tvúj příspěvek celej, ale už na začátku mě zarazila věta "Online se to stáhnout legálně jistě někde dá, ...." . Tak mi prosím dej link, kde. Mám zájem o seriály dabované do CZ/SK (a to hodně staré) jako : MASH, Step by step, StarTrek, StarGate, ... z novějších Hra o trůny, Teoreie velkého třesku, ... a mám pokračovat ? KDE tu je legální možnost si to koupit (ne půjčit/jednorátově shlédnout) .
Podle mě nemají autorské svazy co křičet o porušování autorských práv, když NIKDO není schopen nabídnout jinou alternativu k pirátství. A to všechy vyjmenované seriály jsou určitě dabované a většinou i odvysílané v TV. Jedinou vyjímkou jsou Hry o trůny na HBO - placený kanál (ale bez reklam).
Takže i soudy by měly začít zohledňovat jako polehčující okolnost, že NEEXISTUJE legální zpúsob získání díla a tudíž, žalobu zamítnou jako nedůvodnou, protože se autor/distributor dobrovolně vzdal možnosti vydělat na legální distribuci díla.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono z tymi dabovanimy serialmi bude sem tam problem... lebo niektore si dabuju TV sami a potom sa to tazko dava dokopy do jednej DB od 15 "providerov" do toho sa nikomu nechce vacsinou typujem.... a preto je to asi tazsie. Serialy v original jazyku to maju lahsie potom ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stahování filmů z ulozto, či hellshare, není pirátství btw. U nás je to stále zcela legální. A dříve to tak bylo všude než se některé společnosti vylobovaly nesmyslný opak.
Na obou je těchto seriálů kupa...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nahravani filmu na ulozto etc ovsem piratstvi je. Krome toho autori te studie nejspis pocitali jako piratstvi i stahovani ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

typické Brusel zmrdí jednání, co se nehodí do krámu to zatají

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.