CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Evropské unie chce nařídit výrobcům používat USB-C konektory. Co na to Apple?

No, ale v tom pripade nesmie balit vyrobca ku kazdemu zariadeniu nabijacku, aby to cele malo zmysel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proto mám tříocasou kočku, na které je jak microUSB, tak USB-C i Lightning.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci by měli mít motivaci všechny napájecí zdroje dělat tak, aby byly univerzální a konektory šly měnit. Dobře že EU tlačí na to, aby se výrobci chovali odpovědně, když se jim do toho samotným nechce. Člověk pak aby ztrácel čas nakupováním redukcí nebo dalších adaptérů nebo zasíral ŽP dalším odpadem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což zasírá stejně, protože se ke každému novému přístroji stejně dodává nová nabíjčeka.
Absolutní hovadina tohle.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tady o žádnou zodpovědnost nejde, tyhle věci jsou tlačený různýma molochama, který z toho mají vejvar.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět sepsáno senzacechtivým imbecilem který nechápe že se jedná pouze o napevno připájený kabel.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nabíječku s napevno připájeným kabelem jsem k telefonu dostal naposledy před 10ti lety, od té doby vždy s USB konektorem a samostatným kabelem, takže mi to přijde, jako kdyby se v EU snažili řešit neexistující problém?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No a v tom je právě to jádro pudla. Pochází to totiž z rozhodnutí EU která dovoluje prodávat pouze trafo s USBA konektorem a k tomu kabel s jakýmkoliv konektorem nebo trafo ke kterému je napevno připevněno micro USB. Nyní se toto pouze rozšiřuje o USB-C ,a senzaci konec.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nařizování tohohle typu je důvod, proč je třeba Evropskou unii zrušit. Místo toho, aby řešili skutečné problémy, zabývají se hovadinama jako konektor v telefonech. Nemají už ani trochu soudnosti, takže jim nedojde, že legislativně řešit technologické problémy je prostě nesmysl. V lepším případě bude efekt nulový, v horším záporný. Stejně jako u biopaliv a redukce emisí Co2 u aut. Papírově se emise zmenšily, ve skutečnosti je to naopak.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ta nová směrnice o slevách, myslím že to je 2019/2161 je dobrá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nabíječky jsou problém, ale spousta letadel ve zvduchu už ne a co až se naplno rozjedou elektromobily kam pak s bateriemi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no přeci po vyčerpaní akumulatory do elektromobilu skončí na skládce ! jako všechno co nejde bezpečně z recyklovat ! za par let se toho chiti najká zmrd firma které bude vozit vyčerpané akumulatory do afriky ,kde je budou 8leté děti rozebírat za 0.5 dolaru na den ! a to že umřou v 15 letech připadně dříve uhoří když jim akumulator blefne ,to nikdo řešít nebude ! a že se to nestane ? ha ha už se tak děje třeba u katalizatoru z aut vykupují se vozí se do afriky/činy/indie atd kde je děti rozebiraji ručně , to že děti umíraji na ruzné nemoce to nikomu nevadí hlavně že EU / usa je ekologické že !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.