CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Existuje stále větší riziko, že dopad asteroidu zničí naše města. Musíme jednat

Jen ať spadne, konečně si příroda a Země odpočinou od tzv. nadřazené rasy jménem člověk.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, co kdybys sel dobrovolne prikladem?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vsetci ideme prikladom. Niektori zamerne a niektori podvedome pomali ani o tom netusia...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Doteďka to nikdo neřešil... Hrozba meteoritického bombardování se začala vzpomínat až někdy v devadesátých letech, když najednou jaderní a raketoví inženýři zjistili, že nemají co dělat. Místo toho, aby se novináři soustředili na expanzi člověka do vesmíru, což je jediný rozumný způsob, jak zabránit fatální katastrofě tohot typu, vymýšlíme, jak udělat ze Země obří neprůstřelný bunkr.
Když dopadne meteorit na město, zemře asi tolik lidí, jako v Africe každý rok v důsledku válečných konfliktů. Vyvražďování v Africe nikoho nevzrušuje. Meteorit na město ještě nespadnul.

Mimochodem, když už překládáme názvy do češtiny, je lepší používat český slovosled. "Car bomba" je zpropadený anglikanismus. Do češtiny je název správně překládán jako "bomba Car".

A jako bonus: Je pravděpodobné, že mocnosti mají ve výzbroji hlavice o výkonu až 200 megatun. Naštěstí je Země příliš malá na to, aby se je někdo pokoušel testovat. Když by taková věc dopadla v Praze, zničila by paneláky v Hradci Králové. Podle mě je nebezpečnější vlastnit zbraně, které jsou schopné zničit jedním úderem celý stát. Apropo, viděli jste Doktora Divnolásku?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) v Africe neumírají ani tak na válečné konflikty jako na důsledek šukání bez práce
2) Rusky se uvedená bomba skutečně nazývá Car-bomba psáno s pomlčkou. Český slovosled Rusy nezajímá, stejnětak je nezajímá devastace Ruských jmen vaječným -ovovovová.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

200MT hlavici nikdo nemá, protože je mnohem efektivnější použít 1000 200kT hlavic.
Expanze do vesmíru je pěkná myšlenka, ale nemáme na to technologie (hlavně abychom se tam nejen dostali, ale i udrželi). Na druhou stranu bychom byli schopni odklonit i relativně velký objekt, pokud bychom o něm věděli s dostatečným předstihem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby lidstvo uvažovalo tímhle způsobem, nedostaneme se ani na Měsíc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No myslím že existuje "stále stejné riziko", pravděpodobnost se nemění. Jenom dříve si toto riziko lidé neuvědomovali. Jinak astronomové asteroidy vyhledávají už roky, ale problém je ,že kdyby našli nějaký na kolizní dráze, tak s tím stejně nic neuděláme. Prostě máme zatím všechny vejce v jednom košíku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že to je na 100 % že na Zemi něco dopadne, jak už se také mockrát stalo. Jen nevíme kdy to bude. Pravděpodobnost "na který den to připadne" je stále stejná. :-)

Detekční systémy jsou pěkné, ale to je tak maximum co s tím můžeme dělat. Navíc předpověď stejně bude ve způsobu "dopadne to zřejmě někde na severní polokouli" nebo "mohlo by to zasáhnout americký kontinent" (lze dosadit jakýkoliv jiný, ale Evropa je moc malá pro tento příklad). Evakuovat kontinent je poněkud mimo možnosti, takže následky zásahu města by stejně byly hrozivé...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne, pri 7 mld. svetovej populacii je strata 1 mesta napr s 1 mil. obyvatelov zanedbatelne mnozstvo nahradene ani nie za par mesiacov. Viac ludi zomrie mesacne odhladu. Akurat nikto by medzi nimi nechcel byt.... Ja osobne keby som si mal vybrat ,tak radsej umret takto necakane pri pade meteoritu ako sa napriklad roky trapit s rakovinou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.