CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook propojuje Messenger s Instagramem, konec duplicitním konverzacím

Mark Zuckerberg propojí komunikačního klienta Facebooku a Instagramu, takže uživatelé obou sociálních sítí už nebudou muset rozlišovat s protějškem mezi dvěma komunikacemi. V budoucnu by Mark chtěl přidat i WhatsApp, bude však muset vyřešit problém se šifrováním zpráv.

Zdroj

Nejpopulárnější sociální síť na světě, Facebook, konečně propojuje svou aplikaci Messenger s aplikací pro sdílení fotografií Instagram. V praxi to znamená, že uživatelé obou aplikací si mohou volně mezi sebou posílat zprávy, i když budou mít nainstalovanou pouze jednu z výše uvedených aplikací.

V tuto chvíli je nové propojení přístupné pouze pro některé vybrané trhy, ale v několika následujících měsících by se tato služba měla rozšířit prakticky do celého světa. Společnost Facebook investovala v roce 2012 miliardu dolarů do koupi Instagramu a následně v roce 2016 koupila za 16 miliard dolarů WhatsApp.

Zdroj

Do budoucna by však majitel Facebooku, Mark Zuckerberg, chtěl propojit všechny tyto služby do jedné. Respektive chce nabídnout svým uživatelům možnost napsat svému příteli na WhatsApp či Instagram. Je jasné, že toto je cesta, jak propojit miliardy uživatelů napříč celý světem.

Na propojení s WhatsAppem si možná budeme muset počkat, protože komunikace na WhatsAppu probíhá šifrovaná na rozdíl od Messengeru. Otázkou je, jestli Messenger přejde na šifrovanou komunikaci nebo WhatsApp v případě, že posíláte zprávu na Messenger, od šifrování upustí.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Facebook propojuje Messenger s Instagramem, konec duplicitním konverzacím

Pátek, 2 Říjen 2020 - 06:42 | ajne | Moderátoři, kdy už dáte toho banána tomuhle...
Čtvrtek, 1 Říjen 2020 - 18:30 | xmarek | Moje zásada je NEDISKUTOVAT: http://bit.ly/...

Zobrazit diskusi