CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Facebook vyhodnocuje z aktivity uživatelů, zda se neplánují zabít

"Facebook se ohání tím, že se nejedná o žádný zdravotni produkt či vědeckou výzkumnou činnost. Je to podle něj stejné, jako když na ulici vidíte někoho volat o pomoc."
Sorry ale špehování a soustavná analýza činnosti člověka není totéž jako když někdo na ulici volá o pomoc! ¨To by mohlo platit tak maximálně pokud by zachitili v textu autora nějaká klíčová slova jako "dnes za zabijuů nebo "pomoc chci se zabít"...
Mně stále fascinuje jak si někdo opakovaně dokáže zdůvodnit špehování lidí za samé "bohulibé" cíle..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Táto spoločnosť už stratila akékoľvek zábrany. A toto už hraničí až s hyenizmom. Hlavne že sa na tom bude dať výborne zarobiť. Cudzie nešťastie je moje šťastie...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JOHN GRUBER ich uz uplne otvorene nazyva "criminal enterprise"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

keby tato spolocnost konecne uzakonila eutanaziu ako zakladne ludske pravo, tak by sa nikto nemusel samovrazdit a vsetci by boli spokojni a zili az do smrti :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je vyborna myslenka :o) Nikdo nema pravo nekomu v sebevrazde branit, to je kazdeho osobni rozhodnuti. Predpokladam, ze jde tedy o svepravne osoby a ty kdyz se rozhodnou, tak to driv nebo pozdeji sami taky nejak dokonci. Kdo komu dal pravo nekoho k zivotu nutit, kdyz sam uz nechce? On ten zivot tady taky nemusi byt zadna vyhra a vyhlidky na budoucnost lidstva jsou taky spise spatne..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zapadni civilizace neuznava pravo cloveka na smrt. Podle me proto, ze by na bohate a mocne nemel kdo pracovat a platit jim dane/zisky, jak pise Hugo. Jinak i napomahani/radeni v tomto je trestne, cca 1 - 3 roky.
Pak to ovsem taky dopada tak, ze se dotycny svoji sikovnosti pouze zmrzaci, nebo zpusobi jinemu trauma na cely zivot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je uplne jedno jestli uznava nebo neuznava, nebo se to tresta, ci netresta..kdyz uz se takovy clovek opravdu rozhodne, tak ho zadny zakaz, ani trestni pravo nezajima a ve svem cinu nijak nezastavi. I kdyz treba toho sebevraha jednou neco zastavit dokaze, pravdepodobne se to bude opakovat, dokud se to nepovede. Jedinne co takovemu muze okoli nabidnout je si zkusit promluvit, nebo to zkusit rozmluvit - pokud ani takhle postizeny nezmeni nazor, tak ho zadna sila nezastavi a jak naznacujes, kdyz to vezme do svych rukou, tak muze spise dojit k nejakym tem neplanovanym, mozna jeste horsim konsekvencim o.O

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sebevražda není ani tak rozhodnutí, ale životní stav. Považují svou situaci za nesnesitelnou a neřešitelnou a toto vidí jako jedinou cestu. Může se někdo svobodně rozhodnout, že bude v zoufalé, nesnesitelné, bezvýchodné situaci? To zní dost divně, že. Pokud někdo nedokáže změnit svůj život sám (nebo si to myslí), ale objektivně to možné je, pomáhat mu v sebevraždě rozhodně není etické.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mrtví neplatí daně a nenakupují. Proto je nezákonné umřít bez opravdu vážného důvodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani clovek priputany na postel co sa nevie hybat a treba ho prebalovat jak kojenca neplati dane a nenakupuje. Dokonca ubera prostriedky zo zdravotnej poistovne niekomu vyliecitelnemu, takze eutanazia by bola win-win. Iny priklad.. kamaratov stary otec mal 90daco rokov, normalne chodil, v hlave to mal v poriadku. Len sa mu uz nechcelo zit, pojedol nejake lieky, druhy den mu bolo zle ale inak nic. Tak sa obesil. Preco kurva musi clovek koncit takto nedostojne?? Normalne by siel na injekciu, hotovo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cerstva sprava: "Český hokej zasiahla krutá správa. Bývalý reprezentačný brankár Adam Svoboda podľa informácií Televízie Nova spáchal v utorok samovraždu. Mal 41 rokov."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

přijde doba kdy nam nařídí kdy spát kdy pracovat kdy jíst a kdy chcipnut ! pomalu se taková doba bliží ! sakra co fb po tom jestli někdo jde skočit z mostu ? jim po to neni vubec nic ! zase jen špehovaní ale na čí zakazku :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Facebook je tlačen k tomu, aby převzal zodpovědnost za to, co se na jeho platformě děje. Omezování reklamy určitého typu nebo potlačování zavádějících zpráv není z jeho hlavy, vlastně to jeho zájmy dost poškozuje. Facebook se ale musí snažit ukázat, že mu sociálně patologické jevy nejsou ukradené, protože jinak bude mít vážné problémy. Identifikace psychicky labilních jedinců jsou plusové body, které ho celkem nic nestojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kdo pak ho nutí ? je to snad soukromá firma ne :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.