CDR.cz - Vybráno z IT

Fallout 4 míří do virtuální reality. Vyjde exkluzivně pro PC

Fallout 4 Vr E 3 17
Spojení Falloutu 4 s VR bylo ohlášeno již dříve. Segment virtuální reality mezitím drobet vyspěl, zařízení za začala prodávat a stala se drobet dostupnější. Stále však tato scéna čeká na ty správné tituly, které by hráče donutily se trendu zúčastnit.

V únoru letošního roku slibovala společnost Bethesda Softworks brzké odhalení Falloutu 4 pro virtuální reality. V dubnu na zvídavé otázky, dušující se odhalení, prozradila, že je titul stále potřeba doladit, než jej uvidí veřejnost. Následné teorie směřovaly právě k letošní E3 2017, kdy se nová verze hry skutečně představila během konference Bethesda Softworks v pondělí v 6:00 našeho času.

Fallout 4 Vr 1Fallout 4 Vr 5Fallout 4 Vr 2

Fallout 4 VR se během prezentace ukázal formou upoutávky – ostatně, sledování člověka ve virtuální realitě o samotném zážitku málokdy vypovídá. Trailer lákal k vydání na SteamVR platformě s kompatibilitou pro HTC Vive. O Oculus Rift zmínka nepadla, lze ovšem očekávat, že by časem mohla přibýt i jeho podpora.

„S technologií VR budete moci zažít na vlastní oči a kůži nebezpečenství, která číhají v post-apokalyptickém světě. Představí se nový soubojový systém, crafting a stavění přístřešku kompletně přepracované pro potřeby virtuální reality – včetně V.A.T.S. Fallout 4 VR není jen procházka pustinou, ale plnohodnotná hra. Celý svět lze prozkoumat, včetně stovek lokací, postav a úkolů. Jedná se o jedinečnou příležitost vkročit do Pustiny a zažít ji ve zbrusu novém podání,“ přibližují vývojáři.

Fallout 4 Vr 3Fallout 4 Vr 4

Fallout 4 VR by měl být dostupný již v říjnu. Předobjednat jej lze na Steamu již nyní za cenu $60 (~1400 Kč) – raději ovšem počkejte na hodnotnější recenze. Tituly pro virtuální realitu jsou daleko choulostivější nežli tradiční videohry, obzvláště v tomto raném období. 

Diskuse ke článku Fallout 4 míří do virtuální reality. Vyjde exkluzivně pro PC

Žádné komentáře.