CDR.cz - Vybráno z IT

Fallout New Vegas se dočká multiplayerového režimu díky modifikaci

Fallout Nv
Otevřené světy her od Bethesdy přímo vyzývají k masivnímu multiplayeru. Podobné pokusy byly v rámci světa The Elder Scrolls nejen z rukou fanoušků, ale i samotných vývojáři. Fallout se nicméně podobné věci ještě nedočkal, což se brzy změní.

The Elder Scrolls Online bylo jedno velké fiasko, které komunitu zkrátka příliš neoslnilo. Přitom se už od vydání Skyrimu lidé pídili po podobném rozšíření žánru, načež vznikaly různé modifikace. Ty se dokonce vedly v daleko úspěšnějším duchu, než oficiální titul. Stejný případ možná brzy potká svět Falloutu.

Multiplayerová modifikace otevírá Fallout většímu množství hráčů. Prozatimní ukázky toho příliš neodhalují, ale snad se moderům podaří vyřešit několik stěžejných mechanik. První z nich, která jistě znalce hry napadne, je systém VATS pozastavující hru v soubojích. V několika hráčích by taková funkce mohla být velmi chaotická, a tak byla prozatím vypnuta.

Stejně tak veškeré funkce Pip-Boye nejsou zatím dořešeny - přepnutí do inventáře hráče učiní nezranitelným. V plnění úkolů mají ale autoři poměrně jasnou představu. Aktivní úkoly se synchronizují se všemi hráči, přičemž činy byť jen jediného hráče ovlivní stav světa pro ostatní. Pokud by například jeden z hráčů zadavatele úkolů zabil, stane se mise už navždy nepřístupná.

Multiplayerový New Vegas slibuje podobnou hru, jen ve vícero lidech. Za dva týdny probíhá testování modifikace a autoři shánějí testery, kteří by hru ozkoušeli. Přihlásit se může každý na jejich stránce.

Hráčům, kteří by podobný projekt rádi okusili ve světě Skyrim, můžeme doporučit kooperativní modifikaci Tamriel Online. Pobavíte se pravděpodobně více, než u oficiálního The Elder Scrolls Online

Zdroje: 

Diskuse ke článku Fallout New Vegas se dočká multiplayerového režimu díky modifikaci

Žádné komentáře.