CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k FBI varuje před používáním Windows 7 v kombinaci s TeamViewerem

A čo s tým má spoločné Windows 7 ? Keby tam nemali nainštalovaný registrovaný Team Viewer tak by sa na ich plochu nedostali. To isté by sa stalo aj s W10.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Operátor pozeral azda s popkornom v rukách ako niekto z nadriadených zvyšuje obsah hydroxidu sodného zo 100 mg/L na 11,100 mg/L, nech je sranda. Samozrejme, možno tam panikáril a hľadal kde sa tá mašina vypína, lebo mu TeamViewer zablokoval myš aj klávesnicu.

Novinár tiež dostal rovnakú myšlienku ako ja - Prečo je možné, že to vôbec ide zmeniť na takú hodnotu? Strohá parafráza odpovede: "Potrebujeme to mať nastaviteľné lebo proces". Síce proces normálne pracuje s rozsahom cca. 30-200 mg/L, ale veď v pohode. Pritom stačí jedno dialógové okno s (iným!) heslom. Našťastie ich zachráni šerif, ktorý ako jediný z trojice vie povedať viacej než 125 slov.
FBI to rieši lebo má "Cyber Security" divíziu a voľačo bolo treba napísať. A treba bububu, lebo "hacker" získal heslo k už pripravenému "exploitu" na "starom OS". Avšak nespomínajú konkrétne názvy programov, to už roztočili média ako "threat to national security" aj keď, ako bolo spomenuté vo videu, sú prítomné opatrenia ktoré by zabránili tomu, aby sa kontaminovaná voda dostala do obehu... údajne. Vtipné je, že MS stále poskytuje aktualizácie "ESU" na 7 pre firmy a pod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno je o strachu: http://bit.ly/2Glxp4e A pokud budete mít strach tak máte logicky i holou zadnici. Že to tak není? Pak nechápu proč to čtete? Jo, že se tak stalo? :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Víš co Sašo? Jdi s tou trapárnou do...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Psychofarmaka došla?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasný, vodárka pro 15000 lidí se strojem zajišťujícím chod zařízení je na napíchlá na internet vč. team viewer na obsluhujícím PC. Tohle si nedovolil ani známý co má pár kovoobráběcích strojů řízených přes PC a přitom by si tím ušetřil relativně dost času.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neolizujte železné zábradlí. Neolizujte ani namrzlé kliky dveří!
- Smutné je, že FBI musí varovat před používáním starého nezalátaného OS... ten TeamViewer je tam jen jako dortík, aby prasata chrochtala blahem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TeamViewer tam není jen jako dortík, posloužil jako trojský kůň, kdyby tam nebyl tak by k té "nepříjemnosti" nejspíš nedošlo bez ohledu na to jestli je tam W7 nebo W10. A mimochodem, windows 7 má ESU aktualizace, akorát oficiální cestou nejsou tuším dostupné pro "koncáky".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.