CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Filadelfie je proti zbraním vytisknutých na 3D tiskárnách

Boze muj...ta osoba, co psala tenhle clanek...proboha to si alespoň lidi neumite zjistit o problematice něco malicko vice, nez zacnete psat kraviny?:-((
Když uz pominu to, ze naopak je zadouci, aby každý slusny clovek mohl byt legalne ozbrojen, aby se mohl bránit tem, co mu chteji ublížit, tu mame především tu věc, jak zbrane funguji.
Pokud si budu chtit vyrobit nejakou zbran na několik malo pouziti, vyrobim si ji kdykoliv budu chtit z materialu, který si koupim v zelezarstvi. Je pravdepodobne, ze ta zbran mimo to, ze bude velmi nepresna a bude mit velmi omezene ucinky, bude také velmi nebezpecna. Ne nadarmo je i v CR velmi regulovan prodej materialu, ze kterého se vyrabeji HLAVNE te zbrane. (Hlaven = ta trubka, ze které nakonec vyleti kulka).
A to prosim vytisknout nejde, a ani nepujde. Tento materiál totiž nevznikne tak, ze by ve slevarne udelali trubku a tradaaa, hlaven hotova. Tam probiha další techniligicke zpracovani, mohou byt ruzne druhy, například kovani, a podobne.

Trosku mi to cele pripomina situaci, kdy by někdo napsal :Jupiii, vytiskneme si auto!!!! Jo jasne, vutiskneme si karoserii, mozna dokonce i kola...Ale motor jaksi nevytiskneme.
Jo mozna jednou, to mozna budeme schopni skládat a tisknout věci s presnosti na 1 atom a pak mozna to pujde. Ale ta doba je ještě HODNE vzdalena, pokud vůbec se to nekdy muze podarit. Ono i tisk s presnosti na 1 atom ještě neznamena, ze by se umelo ty atomy vytisknout tak, aby spolu spravne reagovali navzájem...

Takhle ten clanek vyzniva jako blabol vytrzeny z Blesku, napsany nejakou zenskou, co zcela iracionalne nemá rada všechny zbrane a nejradši by vsem zakazala, aby se s nima mohli bránit.
No super.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

z tohoto: "Kam ten svět spěje. Technologie se posunují neustále kupředu a za chvíli nás možná čeká nepříjemná doba, v níž se budou lidé střílet zbraněmi, které si legálně vytisknou přímo ve svých domovech. Je čas myslet dopředu. Filadelfie udělala první krůček pro dobrou věc." usuzuji, ze autorka by nejradši zbrane regulovala, zakazovala a prikazovala, co kdo smi a co kdo nesmí...Pokud to z toho nekomu neprijde, me tedy ano.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji ke kolegovi - kokotovi.
Obecne plati, ze je zadouci, aby se slusni lide mohli grazlum ucinne bránit. Jedna z nejucinejsich obran je pouziti zbrane.
Tim nerikam, ze by to mělo byt něco jako "povinne", ale minimalne by nemelo byt slusnym lidem braneno, aby svůj život/majetek/atd mohli bránit se zbrani v ruce...
Takto to bylo mysleno.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Absolutně nechápu Vaše myšlenkové pochody. Když pominu urážky, které jsou směrovány zcela bezúčelně do prázdna, pak opakuji otázku? Co Vám brání pořídit si zbraň?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

V především jsem nereagoval na tebe, ale na nekoho jiného. Pokud ma kolegu, co na nej miril zbrani, je ten jeho kolega kokot. A to jsem ještě docela slusnej, myslim.

A nechapu tu poslední otázku. Ja nikde nepsal, ze nam zde v CR někdo extra brani poridit si zbran - ačkoliv EU se VELMI snazi to lidem znepříjemnit az na uroven, kdy to v podstate nepujde. Jen jsem psal, ze povazuji za zadouci, aby lide měli moznost se bránit grazlum se zbrani v ruce, tot cele.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jakoliv chápu tvé pohnutky a chuť se bránit se zbraní ruce, jako obecnou premisu to brát nelze. Stačí se jen podívat jak nebezpečně určité procento lidí zachází z tak běžnou věcí jako je automobil. A spousta takových, neschopných používat chladnou hlavu a mozek, má i zbraň. Pak se může stát, že takoví si obranu představují poněkud svérázným způsobem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To je právě ta chyba, že běžný grázl běžně předpokládá, že běžná oběť nebude ozbrojena. A je další chyba, že to je běžně pravda. Sedělo proti mně už dost naivních a slušných lidiček, co se užasle ptali "a proč zrovna já"? No jasně - skoro každý si myslí, že jemu se to stát nemůže. Pokud vy, slušný člověk, máte záruku že prst statistiky neukáže jednou i na vás, klidně choďte světem bezstarostně. Je smutné, že ke změne názoru lidi nezřídka přivede až, když se jim to doopravdy stane. Holt - špatná obecná premisa. ;-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Svět už je takový. Jako netrénovaný, můžu mít v pouzdře pod sakem cokoliv a bude mi to prd platné, když budu mít na břicho namířenou pistoli nebo kudlu.

Většinou lze zbraň stejně použít až ve chvíli, kdy útok pomine (třeba zloděj po přepadení utíká), pak se ale podle (nejen) našich zákonů se v tuhle chvíli už nebráníte, tak co se zbraní. Lidi co se naučí nějaké bojové umění a zvládají aktivní sebeobranu udělají pro svou bezpečnost mnohem více než někdo, komu se pod sakem tísní zajištěná pistole.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jen takove male pouceni do života: To, ze něco neumis ty ještě nutne neznamena, ze to nemohou umet jini lide.
Jinak ten druhy odstavec je cely nesmyslny. Naopak většina situaci jde pomoci zbrane resit preventivne tak, ze se vůbec nestanou. V drtive vetsine pripadu staci, aby utocnik vedel, ze je obet ozbrojena a rozmysli si pokracovani utoku.
Nakonec, staci se podivat na to, jaka je kde ve svete zlocinnost v porovnanim s tim, jak moc je lidem dovoleno ci zakazano se bránit se zbrani v ruce.
V takove Anglii by mohli vypravet - maj tam zakazany používat na obranu uz i peprovy sprej, no a zlocinnost krasne roste a roste...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu ti to asi takhle, že to neumím já je normální, protože jsem to nikdy netrénoval. Že to umí pár jedinců moc dobře vím. A taky vím, že většina je těch, co bouchačku sice mají, ale bojový tréning nedělali ani náhodou. Ono je rozdíl si zapráskat na střelnici, v klidu, bez stresu a zvládnout konflikt či dokonce ohrožení života.

No a ten tvůj argument na konci. Jsou země, kde mají lidi zbraně od dětských let, mají je všichni, mají jich hromady a bezpečno tam určitě není a obraně někdy pomůžou často ani omylem. Vražd je tam nepočitatelně.

Pochopitelně tu mluvím o obecné situaci. Lidi co dělají s prachama či drahým zbožím jsou podsatně ohroženější skupina.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem taky nevěřil svým očím, ale pak jsem si všiml, že to psala nějaká Olga...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nepojde v tom zákaze skôr o bezpečnosť majitela taj vytlačenej zbrane?
Aby si ju nevytlačil nejaký samozvaný expet, alebo deti na tatkovej tlačiarni?
Dospelá rozumne uvažujuca osoba má ešte aký taký pud seazáchovy a bude premýšlať či mu náhodou nerozrhne tu zbraň v rukách pri pokuse vystreliť. Navyše v USA asi nebude problem legálne si zohnať normálnu zbraň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím poučte mne - neznám americké právo, resp. jejich místní zákony. Ale očekával bych, že jakákoli výroba a použití zbraně je zákonem omezeno a není třeba vydávat vyhlášku kvůli jedné z mnoha metod.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že tu máme klasický příklad tiché pošty :-)
Aneb jak udělat z komára velblouda.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych to tak předpokládal, minimálně v ČR, pokud vím, to asi takhle platí. Nicméně jiná věc, která mě při čtení tohohle (tendenčního?) článku napadla, je - a komu to jako prospěje? To, že se zakáže tisk střelných zbraní, bude snad znamenat, že je nikdo nebude tisknout? :) Když někdo bude někoho chtít zabít nebo páchat jinou trestnou činnost, tak si tu cestu prostě najde, zákaz nezákaz, a naopak ty zákazy můžou negativně dopadnout na lidi, co by pro to třeba měli legitimní využití (jen sebeobrana) - a to rozhodně nejsem žádným zastáncem toho, aby všichni chodili ozbrojení, naopak... jen mi vadí všechny ty zákazy, příkazy a regulace všeho myslitelného.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Mílá Olinko, žádná studie potvrzující snížení kriminality po zákazu střelných zbraní neexistuje. Realita je přesně opačná. Koukni si na statistiky např. z Británie, spolu s tím, jak se zpřísňují jejich přiblblé zákony, podle nichž u sebe nesmíš mít nejen střelnou zbraň, ale ani nůž nebo třeba pepřový sprej.

Víš, ono - narozdíl od představ vás květinkových holčiček bojujících proti zabíjení broučků, požírání masa apod. kravinám - totiž zločinci na ten zákaz kašlou, jako kašlou na to, že se nesmí krást, loupit a zabíjet. Podobný zákaz nesníží kriminalitu ani o zlomek promile. Pachatel si tu zbraň (legálně nebo nelegálně) normálně koupí. Nebude si na 3D tiskárně tisknout smejd, který ho při každém výstřelu může zabít a opakovaně je prostě nepoužitelný.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Základní problém podobných článků spatřuji v tom , že věci neznalé obyvatelstvo i použitou formou "tvarují " k obrazu "3D =tisk můžu si to udělat sám + Nesmíš !"
Teď pominu poměrně hloupoučkou a marnou snahu o omezování Filadelfských obyvatel . V základě jde o to , že díky ukázkovému prototypu se opět začínají mocní chytat za hlavu ve smyslu "Co že jsme jim to dali ?! , To přece nejde !" . Díky bohu trubka , pilka ,hřebík a síra ze zápalek vznikly dřív než se rozbujela celá současná úřednická mašinérie .
Tady nejde o to , že lze na koleně vyrábět zbraně (to lze už dávno) , ale o to že pomocí 3D tisku ;kterého se už teď v dřevní době někdo obává ; lze poměrně specifické procesy časem zvládnout a nabídnout každému s vhodným programem a masově produkovanou 3D tiskárnou i surovinami na takové úrovni že se plnohodnotným zbraním vyrovnají ! . Takže nastupuje regulace - z principu v zájmu obyvatel . Je jen otázkou času kdy a za jakých podmínek se omezení v 3D tisku dál rozšíří (např . neznalý se otrávil tiskem nevhodného jídla , nevhodných léků , nevhodné ruční brzdy atd...) . Můžeme jen doufat , že nás v zájmu "dobra a společenského blahobytu" nečeká doba státních regulací a úmyslného potlačování technologických inovací .
(Paralela ropný průmysl vs vodíkový pohon , inovace akumulátorových článků atd ...)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tištěné zbraně jsou problém? V USA?

Vzdělávejte se redaktorko, a přestaňte ztrácet čas kopírováním článků, které taháte z bulváru.

Pro ty co neznají problematiku, ať se podívají na filmeček a vzdělávají se.

http://www.csfd.cz/film/44726-bowling-for-columbine/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Proboha, jak by se clovek mohl vzdělat divanim se na film, který natocil notoricky lhar a manipulator? V jeho filmech ma clovek jednu jistotu - drtiva většina udaju a "fakt" v jeho filmech jsou bud upravena, zkreslena ci rovnou vylhana.
Kdo jeho filmy bere jako nejake zobrazovani faktu, prijme mi ....alternativne inteligentni

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Milý Lojzo, pominu-li tvoje antipatie, tak při cca obdenním sledování jistého pořadu na NatGeo, kde lidé nosí do zastaváren vše počínaje koltem z divokého Západu, přes samopaly z války v Koreji po guľomet takového kalibru, že s ním zmasakrují auto na sračky během půl minuty s kadencí tatatatatatatatatata, se můžu těm tvým žvástům fakt jen zasmát.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mily Vymrd, co kedy si skusil napisat nejaky argument. Reagujes na komentar ze Michael Moore je znamy tym ze jeho "dokumenty" su plne informacii vytrhnutych z kontextu, polopravd a lzi. Pokial viem v tomto ma Lojza pravdu, tak nas skus presvedcit ze to tak nie je.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je zaímavé sledovat, jak v těch státech USA, kde jsou zbraně regulovány více, je i vyšší kriminalita.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.