CDR.cz - Vybráno z IT

Finále počítačového turnaje BenQ Grunex Challenge 2013 s dotací čtvrt milionu korun

BenQ Grunex Challenge 2012
Společnost BenQ, světový lídr na trhu herních monitorů, ve spolupráci s herním portálem Grunex.com, oznámila termín a místo konání letošního finále seriálu česko-slovenských turnajů v počítačových hrách. To se, pod názvem BenQ Grunex Challenge 2013, uskuteční ve dnech 31. října až 3. listopadu 2013 na Výstavišti Praha - Holešovice v rámci veletrhu HRAY! Expo. Nejlepší hráči si odnesou ceny v hodnotě čtvrt milionu korun.

Již od začátku roku bojují jednotlivci i týmy na portálu Grunex.com v online turnajích o důležité body, umožňující účast v říjnovém turnajovém finále BenQ Grunex Challenge 2013. Svůj zájem přitom projevil rekordní počet 270 týmů, které soupeří ve čtyřech oficiálních turnajích:

  • HAL3000 Call of Duty 4 – akční hra pětičlenných tým
  • Big Shock! FIFA 14 – fotbalový simulátor jednotlivců
  • GX Gaming Counter Strike: GO – akční hra pětičlenných týmů
  • MSI Dota 2 – strategická hra pětičlenných týmů
  • Grunex League of Legends – doprovodný turnaj ve strategické hře pětičlenných týmů

Velkolepé finále pod hlavičkou generálního partnera, společnosti BenQ, se uskuteční na Výstavišti Praha - Holešovice jako součást veletrhu herních konzolí a počítačových her HRAY! Expo. Zápasy odstartují 31. října 2013 a budou probíhat až do neděle 3. listopadu 2013. Na stejném místě přitom proběhl i loňský ročník. Jako „nejlepší herní akci za poslední roky“ jej ohodnotil známý český hráč Call of Duty, Václav „Deciblik“ Dolský, který tak prezentoval ohlasy česko-slovenské herní komunity.

V rámci BenQ Grunex Challenge 2013 bude pro hráče připraveno speciální pódium a také aréna s počítači HAL3000 Grunex Challenge by MSI a herními monitory BenQ XL2411T Flicker-free. Ty mají pro hráče díky obnovovací frekvenci 144 Hz a velmi rychlé odezvě 1 ms, lišící se od běžného monitoru s LED podsvícením, zásadní význam. Uvedené monitory BenQ budou zároveň cenami pro výherce vybraných turnajů, přičemž celková turnajová dotace dosáhne čtvrt milionu korun.

„BenQ je světovým lídrem na trhu herních monitorů. Během jejich vývoje spolupracujeme s profesionálními hráči a naše monitory tak můžete vidět i na největších světových turnajích. Týká se to samozřejmě i České republiky a Slovenska, kde je vrcholem hráčské sezóny právě BenQ Grunex Challenge,“ říká Matúš Výbošťok, Country Manager BenQ pro Česko a Slovensko. 

Živý přenos z BenQ Grunex Challenge 2013 bude vysílán během celého veletrhu na stránkách herního portálu www.grunex.com. Více informací k turnaji naleznete na www.grunex.com a na www.BenQ.cz