CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Naskenuje, vypálí i vytiskne - ve 3D! Nová 3D tiskárna oslní výměnnými moduly

Do psich pochev ..... zase jsem to docetl skoro do pulky .... u "FLUX, jak se revoluční modulární tiskárna jmenuje" me to nastesti zarazilo ..... podivam na konec ... kickshiter ..... takze opet wohovne!!! Z tohoto serveru se stava reklama na komunitni picoviny, ktere neexistuji a v naproste vetsine existovat nebudou .... OMFG!! Ja se nepoucim!

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ze bych s tebou castecne nesouhlasil (opravdu představovat nejakou uzasnou věc, která ještě vůbec neexistuje, je takove....podivne), ale zase, co se tyce kickstarteru - rekneme, ze ty prachy vyberou. Myslis, ze potom jako to zabalej, prachy si nechaj a utečou do Zimbabwe?
Ja jsem teda mozna naivni, ale mam za to, ze (asi az na výjimky) pokud tedy se ty peníze vyberou, tak skutecne ti dotycni splni, co slibuji. Jinak by to byl takovy docela slusny podvod...

Btw na Kickstarteru vzniklo i toto - http://onetesla.com/ a diky velkému zajmu rozjeli vyrobu a nestihaj. (Uz jsem psal Jeziskovi, ale asi to letos nestihne, no snad priste to vyjde :-))

Bez nejake ironie - existuji zname skutecnosti, ze kterých by vyplyvalo, ze diky kickstarteru nekteri lide jen nekoho oberou? Ja se v tom moc nevyznam, v zivote jsem se tam dival párkrát a nikdy jsem si tam nikomu nic nezaplatil :-))

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jako ja nerikam, ze vse je podovod nebo kravina, nevim jak to funguje ..... ale prece nema smysl psat o necem, co neexistuje .... ja bych chapal jednou za mesic nejakou fakt nadejnou a zajimavou vec, kde uz se treba i prachy vybraly ..... ale tu je to 2x denne o totalnich picovinach typu "virtualni realita na mobil" a podobne ......

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem například dost rád, že se o tom píše. Hodně dlouho jsem zvažoval, zda do toho mám jít, či ne.
Pro mne to má 2 mouchy - malé rozlišení skeneru (potřebuji min. 0,5mm) a chybí mi popis nějakého softwaru, ve kterém bych sken mohl editovat (potřebuji vyrábět dutá tělesa). Jinak já bych na tom dokázal mít obrat 30 000/rok (a vzhledem, že normálně tyto služby trvají 4 týdny a já bych to s něčím podobným zvládl na počkání, tak možná bych mohl mít i vysokohorskou přirážku)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Hele nezlob se na me, ale pokud dlouho zvazujes, tak to jiste sleduješ "u zdroje" a nemusíš ckat, az tu o tom někdo napise "polobulvarni" clanek, ve kterem nejsou zadne nove informace.
(Ja jsem v tomto sporu tak nejak mezi oběma stranama. Nejak extra nechci nadavat autorovi clanku, na druhou stranu je to kritiky hodne).

Kickstarter je imho fajn, vznikaji tam imho zajimave věci, které by jinak nevznikly...ok.
Ale fakt každý druhy den clanek typu "Je tu super nova uzasna věc!!!!" a na konci poznamecka "zalezi to na tom, jestli se na kickstarteru vybere dost penez" není uplne to optimalni (chápu, ze asi temat není dost, takze tohle je takova ta vata...no...lepsi by bylo delat něco serioznejsiho)

Priznam se, ze tenhle web mi zacne pomalu ale jiste pripadat jako "IT Blesk":-((

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud mě paměť neklame, tak se tu snad nikdy neobjevil článek o 'připravovaném' produktu, který by neměl za chvíli překonat nebo již překonal potřebnou hranici. Právě Flux je produkt, který se pomalu blíží už k trojnásobné hranici, kterou tvůrci chtěli. Nechápu tu tendenci kopat do autorů článků, kteří se snaží z těchto crowfundingových serverů vybírat něco zajímavého, já sám třeba čas na procházení nemám a proto selekci oceňuji. Je to pohodlné, přiznávám, ale proč si to právě díky serverům jako je tento nezjednodušit.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A co treba ta prilba, kde hodis smartphone a ono te to nauci hrat americky fotbal?:o) To snad ani nemohlo byt mysleno vazne ..... pulka doby pryc, asi 9 prispevatelu a totalni ultramega<> ..... a ono se tu o tom pise .... tak ja zacinam verit, ze se tu pise o KAZDEM crowfundingovem projektu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ted se divam na tu teslu ...... to stoji skoro 11 litru tech par kondenzatoru a civka?:o) To jako fakt nebo jsem klikl na nejaky wholesale aspon 11ti kusu?:o)
Pocitam, ze do Vanoc to bude z ciny za dve kila .....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No, zkus si to vyrobit doma :-)
Jednak to mas know how - ne každý je schopny tohle vymyslet.
Dále to není ledacjaka tesla, alebrž to je vcetne modulu pro pripojeni MIDI interface a tedy skrze MIDI na tom "hrajes" jako na nejakem serioznim hudebnim nastroji:-)

Videl jsem navod, jak si udelat nejakou obyčejnou teslu s nakladama asi 200kc (největší naklad byl koupit si lektrickou placaku na mouchy)
Ale s timhle se to neda srovnat - ostatne nemyslim si, ze by autori prodavali součástky za nasobne vyssi ceny, nez by si to clovek koupil nekde v GMku. Koukam, ze chtej 40$ za ten hlinikovej toroid, no vyroba nebude uplne trivialni (doma si to clovek takhle precizne neudela).
Za součástky chtej koukam 35$, coz bude +- realna cena (dobře, třebas kdyby clovek jooo hledal, koupi to ja nevim, za 20$).
MIDI za 30$...a uz se ti to napočítalo :-)
Samozrejme na tom musej něco vydělat, logicky. Ale mam-li byt uprimny, v pripade zarizeni, generujici stovky tisíc voltu (nebo vic? Nevim, nestudoval jsem to detailne, ale vim, ze u vetsich Tesel co jsem videl to bylo okolo pul milionu voltu) bych nechtel mit nejake pochybne součástky :-))

Hele to je to same jako když si jdes koupit do obchodu ja nevim, radio. Vyrobni cena, co se tyce materialu, bude tak 1$ :-) no stejne v obchode stoji 500 :-)

Btw pokud neznáš, koukni na https://www.youtube.com/watch?v=Ee5evlN8Bbs (cca od 50 sekundy je to MAZEC), tohle video me primelo věnovat se tématu malicko vice :-) Btw největší mazec je asi https://www.youtube.com/watch?v=bTkjgBRiCsE , nektere pasaze jsou absolutne dechberouci (například od 14 minuty), tohle chci domu :-) Ale nechtel bych to zivit, podle toho, co jsem o tom cetl to ma docela slusnou spotřebu :-))

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi to trosku prehnal, no...ale za me treba Circuit Scribe na kterej jsem prispel a cekam az mi dodaji muj zakladni set. Je to na hrani, ale daji se s tim delat celkem slusny veci. Pro cloveka jako jsem ja, kterej moc nerozumi elektronice a potrebuje si to napred nakreslit na papir, tak je to parada, ze si to na tom papire muzu rovnou zkusit.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.