CDR.cz - Vybráno z IT

Ford vyvíjí autonomní vozidla, která bude možné ovládat jako hru v mobilu

Známá automobilka Ford Motor Company se rozhodla investovat svůj čas a peníze na vývoj technologie, která umožní v případě autonomních vozidel ovládat přední nápravu pomocí mobilního telefonu podobně jak je tomu u mobilních her.

V dnešní době se již celá řada automobilek snaží vyrobit vlastní autonomní vozidlo nebo alespoň přispět do tohoto nově vznikajícího průmyslu nějakým patentem, z kterého by budoucnu mohl mít příjemný kapitál.

K těmto automobilkám se nyní zařadila i automobilka Ford Motor Company. Ford podal návrh patentu na technologii, která umožňuje řídit váš automobil jako mobilní hru z mobilního telefonu. Je docela možné, že se Ford inspiroval ve známé bondovce „Zítřek nikdy neumírá,“ kdy James Bond řídí svůj vůz jen prostřednictvím svého telefonu. 

V praxi by to však mělo být standardní autonomní vozidlo, kde bude řidič mít možnost v případě potřeby vzít svůj mobilní telefon a pomocí něho ovládat přední nápravu. Podle posledních zpráv by mělo ovládání být velice podobné tomu v mobilních hrách. Akcelerometr a Gyroskop na telefonu by měly ovládat přední kola. 

Ovládání zadní nápravy, tedy zrychlení a brždění, by zůstalo na starosti autonomním systémům, které by udržovaly plynulou jízdu. Řidič by však měl plnou kontrolu nad směrem jízdy. 

Není však zcela jisté, že tato technologie odpovídá potřebám trhu. Kritici autonomních vozidel jim vytýkají právě nedostatečnou kontrolu nad vozidlem během jízdy. Pokud by měl být tento patent reálně nasazen do praxe, musel by být opatřen mnoha bezpečnostními prvky tak, aby zabránil dopravní nehodě v momentě, kdy si řidič s mobilem v ruce třeba jen kýchne.

Diskuse ke článku Ford vyvíjí autonomní vozidla, která bude možné ovládat jako hru v mobilu

Pondělí, 15 Říjen 2018 - 07:31 | Kert | Mě napadá: 1) Recenze Intel procesorů kde...
Pátek, 12 Říjen 2018 - 13:53 | madPav3L | Chtěl jsem napsat něco podobného...
Pátek, 12 Říjen 2018 - 12:14 | ajne | No to je ale pi*ovina....přemýšlím, jestli jsem...

Zobrazit diskusi