CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Fotky upravíte i v prohlížeči: Adobe Photoshop má konečně vlastní webovou verzi

A nebo si raději můžete zadarmo stáhnou gimp... Pro ty co nedají jinak se to dá nastavit aby to vypadalo a mělo ovládací prvky na stejném místě jako photoshop.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GIMP je dobrý, ale Photoshop ním celkom nahradiť nejde. Rovnako ako MS Office 100% nenahradíš OpenOffice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo OpenOffice náhrada MSO není
MSO je náhrada LibreOffice dejme tomu ;)

upřímně jsem zjistil, že už Photoshop nepotřebuju, protože pro jednoduchou retuš mi stačí i FastStone Viewer a fotky stejně vyvolávám z RAW (kde si vyřeším barvy, HDR atd) .... když něco složitějšího, tak GIMP s přehledem stačí ... mě to neživí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď ruku na srdce. Kolik procent z těch co používá photoshop a nebo MS offfice používá nějakou funkci kterou fakt nenajdou v libre office nebo gimpu? 1 procento? 2 Promile?
Co se týka libre/open office tak ty mi spolehlivě nahradily ten MS paskvil už před 20 lety. Na rozdíl od něj totiž fungovaly jak měly....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V MS Office je to určite Excel VBA, alebo napríklad aj celý MS Access. A vo photoshope ani neviem kde skôr začať ;) Som rád že pre tieto predražené programy existuje aj open-source alternatíva vhodná najmä do domácnosti, ale na profi segment bohužiaľ stále nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A presne na to ta otazka cieli: Kolko % pouzivatelov Offisu potrebuje VBA, alebo Access? VBA som sice uz osobne v nejakom tom excelitku bezat videl, ale Accessu som sa nastastie uspesne vyhol. Navyse si myslim, ze Kombinacia Excel + Access je tak trocha z minuleho tisicrocia, kde o technologiach rozhoduje nejaky dinosaurus, inac by to uz davno premigrovali na nieco menej... obskurne.

Proti profi pouzitiu Photoshopu nikto nic namietat nebude, preco nie? Ale na take to homo domo matlanie sa vo fotkach fakt GIMP staci. Malemu percentu ludi moze vadit, ze GIMP stale nema nativnu podporu prace s CMYK, resp. ze je to stale obskurnejsie ako v Photoshope. Ale kolko % domacich fotomatlosov svoje fotky tlaci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, dlouho jsem používal Libre Office a MS Office paralelně (abych mohl dělat podporu na obou balíčcích) a měl jsem možnost srovnávat.
Jak by řekl Vincent Vega, nejzajímavější jsou ty drobný rozdíly. Jako třeba schopnost Wordu skrýt záhlaví a přitom zachovat pravítko se vzhledem stránky, takže člověk pracuje na nekonečném, nepřerušovaném, přesto dostatečně označkovaném virtuálním papíře. Pak je tu třeba to trhání animací v Impressu, které se mi nepodařilo vyladit. Přitom jde o stejný dokument, stejná nastavení, ale Libreoffice to prostě nedává. A například onen nekonečný papír je pro mě zásadní. Může se to samozřejmě svést na zvyk. Možná už je to tam doplněno. Nevím, jaký je aktuální stav v Libreoffice.
Asi by se toho našlo víc. Nejsem sice kovaný Excelista, ale prý Calc taky není nic extra.

Ano, je to často otázka zvyku. Osobně lidem doporučuji místo krádeže MS Office jednoznačně Libreoffice. Pokud totiž za MS Office není nucen platit, většinou jej ani nepotřebuje. Na to sčítání výdajů domácnosti, či přeformátování receptu z internetu na wysiwyg to stačí. Kdybysme se ale dostali s licencí Office 365 řekněme pod 700 za rok, už bych nad tím přemýšlel. Pod 500 bych pak po tom sáhnul všemi deseti.
Popravdě nejvíc teď využívám Google Docs. Proč? Protože to stačí na běžné věci, je to jednoduché, každý to má a dá se v tom snadno sdílet i sdíleně pracovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak prezentace používám celkem pravidelně a nikdy mi necukaly. Zato mi svého času MS word mršil dokumenty (rušil obrázky a byl to důvod z něj přejít jinam) a dodnes mi v prezentacích MS zmrší vzorečky... Excel i Calc používám celkem často většinou na výpočty a grafy a oba fungují bez problémů. Calc mám raději díky tomu že svého času mi nabízel pro mně lepší možnosti v grafu.Oba produkty mám k dispozici "zadarmo" takže kvůli ceně libre office používat nemusím. Vtip je prostě v tom že já sám jsem spíš z těch co použijí více těch funkcí a i tak to ve finále nepotřebuji. Jo a vrcholem jsou různé změny v ovládání od MS a vtipná nekompatibilita s vlastními výtvory. (Například o libre office, pokud by to tam bylo, mi to je jedno tam mám vždy poslední verzi k dispozici).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Plně podporuji. Od té doby, co GIMP jde instalovat v uživatelském režimu, asi lepší volba na drobné úpravy neexistuje. Rozhodně lepší, než umožnit Adobe, aby se zmocnilo dat. (Třeba to teď nedělají, ale Facebook taky kdysi neprodával informace, víme.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Photoshop v prohlížeči?
- Buď jsou prohlížeče tak přerostlé, že je pro ně Photoshop drobek... nebo je Photoshop tak přerostlý, že z něj stačilo vymazat starý kód a vejde se na špendlíkovou hlavičku.
- Proč vlastně nemít v prohlížeči rovnou 3D Max? Experimenty na lidech by se měly zakázat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tom prohlížeči snad není celý kód. Pochopil jsem to tak že je to jen rozhraní a výpočty probíhají někde na serveru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.