CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Francie schválila zákon o zákazu chytrých telefonů na školách

Tvrde na ne na zmetky, kdyz jsem chodil ja do skoly, tak nam stacila krida a tabule.
:-D

Boze, frantici jsou idioti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo, kolébka demokracie. Aneb jak zamaskovat totalitu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zákazem používání telefonů ve škole se maskuje totalita? Můžete to rozvést?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

IMHO jedna z vlastnosti totality je extrémizmus. Nevtrdím, že ten zákaz je total zlý (nie som učiteľ a neviem kam deti vedia dnes zájsť), ale je absolútny. Ideálne by bolo, keby s výchovou začali rodičia. Potom by nemusel byť žiadny zákaz. Ale toto sa plošne nestane

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle sebe soudím tebe? Je to demokracie, zvolili si, mají.

Já bych stejný zákon přivítal u nás a ještě bych ho rozšířil o uniformy. Nemusel bych za pár roků, až moje děti nastoupí do školu poslouchat že mu nekoupím nový lepší mobil, že Franta Osácek má nový iPhone a Jožina Kyselá šálu od Diora. Děcka by se věnovaly jiným věcem než porovnáváním toho, kdo má bohatší rodiče a rozhodně bysme je o nic neochudili, spíš naopak.

Když si vzpomenu jak jsem jel před lety busem asi 12km, což je zhruba půl hodina, přede mnou seděli dva kluci a čučeli do mobilu a když konečně jeden vystupoval, prohodili po té půlhodině "až přijdeš domů, nahoď viber, pokecáme".

Tohle je prosím nová generace, která nás bude v budoucnu živit a měla by vychovat generaci další. Co ty jejich děti asi tak budou učit, když nic neumí a jen čumí do placek?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Slyšel byste to samé. Zákaz mobilu ve škole jim nezabrání ho do školy přinést, tam se s ním předvést a teprve pak ho dát do tašky nebo úschovy. Uniformy jsou to samé - děcka se nevidí jen ve škole.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak jste studoval vy ale ja zhruba pred 20ti lety v autobuse obvykle spal, nebo si cetl knizku. Podobne na tom byli ostatni. Pokecali jsme az ve skole.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to správné, tak to má být. Proti generaci idiotů se musí bojovat. Einstein to věděl už dávno.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi to jako blbost úuplně musí stačit ty zařízení používat během výuky. Pokud nedokáží ani tohle jak chtějí vynutit/dodržovat ten zákon?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

drk ty si este nerobil v skole co? Dnes sa nemozes na dieta ani len krivo pozriet, lebo pride rodic a su problemy z toho. Ak by si mu chcel zobrat telefon, ako nam brali veci, ze dostal som to spet na konci skolskeho roka, tak na to zabudni. Tento zakon je pravny ramec, ze uz mozes. Rodic sa moze ist stazovat akurat tak na lamparen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pak je ale problém trošku někde jinde a nevyřeší to podobné zákony..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém jinde je, ale jinak než zákony to místy nepůjde. V tomto případě by to znamenalo kritický pohled na vlastní dítě, čehož drtivá většina rodičů není schopná. Vím o čem mluvím - žena učila na základce. Když se tam kluk v šesté třídě vychcal do květináče, protože ho učitel odmítl pustit na záchod (chodil prý často), matka to odmítla řešit že je to vina učitele a její dítě je osobnost.

A ještě jeden postřeh - všimli jste si jaká je v posledních letech u lidí neochota uznat vlastní chybu, poučit se, případně se omluvit? Jako by to bylo horší než mučení. Já tomu říkám syndrom boha - jen ten se údajně nemýlil. No a takových teď po zemi běhá víc než kdykoli předtím. Všichni absolutně přesvědčení o vlastní pravdě a neochotě alespoň zamyslet se nad cizím názorem.
Míříme do pekel ;(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vyriesi. Detom chyba disciplina (rodicia nenaucili) ako prve treba zaviest rovnosaty, ktore riesia aj ine veci napr. hned vies z akej skoly je ziak ked ho vydis na ulici pocas vyucovania a mozes riesit preco nieje v skole. Treba zacat davat likvidacne pokuty za predaj cigariet/alkoholu maloletym + ich rodicom. Potom sa aj tie deti budu inak chovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo žáka uvidím nqa ulici po školo zichr v stejnokroji, oni sou ty děcka tak hloupý že si neoblečou co je napadne..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Telefony lmitovat? - Kludne.
Rovnosaty? Nie. Decka budu aj tak na posmech, ak nebudu "z tej spravnej" skoly. O tomto argumente sa da docitat - v UK a pod. sa s tym stretavaju. Aj ked - niekto moze namietat, ze v nasich podmienkach s tymto problem nebude. (ze tu su skoly na jednej urovni) :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zase budou mít novináři žně, až bude ve školách mnoho mrtvých, protože si nemohli přivolat pomoc.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve škole nemají klasický telefon? Nebo s ním už žáci neumí? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakože ve škole bude pobíhat nějaký zvenclý student respektive normální muslim se samopalem a ty si půjdeš někam do kanclu zavolat ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty už jsi asi dlouho nebyl ve škole, viď? Klasický telefon je tak možná jeden v kanceláři ředitele, a ani to možná ne. Stačí se kouknou na nějaký školní web a seznam kontaktů na něm...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Frantíci jsou paka, dobře jim tak. Ale víc mě tady baví ty vaše nářky nad dnešní mládeží, to je strašný.
Mám dvě dítka školou povinná, jedno na základní a druhé na střední, a dobře vím, jak je to s telefony ve škole. A mám v rodině dva učitele.
Není třeba žádných zákazů, je to o učiteli. Mají učitelky, které mají takový respekt, že si žáci nedovolí při hodině kecnout, natož vytáhnout mobil. Naopak jiné jsou úplně mimo a i když rozdávají poznámky jak na běžícím pásu, tak si nejsou schopné klid ve třídě zařídit.
Jsem rozhodně proti každému debilnímu zákazu. Je to o výchově.
Chci, aby moje děti mohli mít ve škole mobil a když je třeba, tak ho mohli použít. Často je například vyzvedávám autem, když jedu dřív z práce, a chci mít možnost se s nima domluvit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.