CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Fujitsu Stylistic Q702 hybridní tablet s x86 procesorem a Windows 8

nejsem si jist, jestli ve firemní sféře mají lidi čas na překlikávání dlaždic fullscreenových aplikací. Vůbec si nedokáži představit, že bych měl spuštěnou např. firemní web-app v metroIE a vyhodnocoval výstupy v Excelu, nebo jen přes hloupou kalkulačku. Tohle nějak MetroUI neumožňuje(nebo ano?), takže je zapotřebí pracovat v klasickém desktopu, který je bržděn neexistencí nabídky Start. Když si představím, že přes půl obrazovky mám web-app a přes druhou půlku např. Excel a potřebuji si spustit ještě emailového klienta, abych poslal šéfovi výsledky, tak mám opět smolíka. Buďto musím zminimalizovat web-app abych viděl na zástupce na ploše, nebo se přepnout do Metro, což je opět k ničemu protože nevidím na výsledky.
Podle mě jde o naprosto nevhodný OS pro nasazení do firemního prostředí. Tyhle omalovánky jsou vhodné maximálně tak pro děti, nebo počítačové začátečníky, případně pro prosté konzumenty obsahu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nesmysl. V práci potřebuješ vyhodnocovat několik zdrojů dat, psát tuny textu/kódu a na to tablet s fullscreen apps alias MetroUI nestačí. To můžeš strčit leda do rukou sekretářce, aby přeposílala emaily kompetentnějším lidem, nebo zákazníkům odesílala předpřipravené emaily. Na tvůrčí práci je to k prdu.
Je jen velmi málo tvůrčích zaměstnání, kdy potřebuješ vyloženě tablet a to jsou vesměs grafici. Ale opět - tablet s wacom digitizérem(na pero), ne nějaký kapacitní prstodotykový nesmysl.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to uplne nezatracoval. Umim si predstavit, ze s tim prijdu do kanclu, pripojim klavesnici, mys, monitor a mam plnohodnotnou pracovni stanici. Jdu na poradu, kde budu delat zapis, odpojim kabely. Jdu na nejake zabavne skoleni, vemu si jenom tablet.

Co se pouziteho OS tyce, mel jsem s nim tu cest jenom kratce, ze zacatku jsem nadaval, ale po chvili se mi to zacalo i libit. Chci Excel, kliknu Windows a napisu exc a enter, atd... A asi to pujde i preinstalovat na cokoliv jineho, ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak samozřejmě HW vypadá pěkně, ale prskám nad tím OS. Už ty W8 nějakou dobu testuju a dospěl jsem do stavu, kdy jsem Metro vypl, doinstaloval klasickou Start nabídku a jsem spokojen.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, tím zastaralým displejem to zabili. Až to bude mít full hd amoled, dám si říct.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jak dlouho vydrzi baterie? Aby to bylo pouzitelne jako tablet tak bych ocekaval alespon 8-10 hodin.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem uvedl v tabulce; komplet, tedy tablet + dokovačka (v podobě klávesnice), by měla vydržet 9 hodin na jedno nabití. Kolik ale samotný tablet, to bohužel netuším. :( Údaj o baterce jsem bohužel nikde nedohledal.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.