CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Fyzické disky Fallout 4 pro PC nebudou obsahovat celou hru, kvůli pirátství

Osobne - jak kdy. Ostatne, nekupuji toho tak moc...
Ale trebas posledni heroes 7 jsem kupoval krabicovou verzi, prislo mi to I levnejsi...a hlavne jsem byl na chate s mobilnim netem, takze se mi nechtelo stahovat 12GB dat a tim si vycerpat pres pulku FUPu...
Tak jsem si koupil krabici, nainstaloval, spustil, a zacalo to stahovat 11GB patch :-D :-D
Jsem myslel, ze nekoho zabiju :-))
Ale obecne I kdyz si koupim nejakou hru krabicovou, stejne je to hra bud na Steam, od Blizzardu (takze pres ten jejich launcher), pripadne neco podobneho. Takze sice mam krabici, ale pri reinstalu PC to pak necham vsechno stahnout pres noc z netu a nepatlam se s tim...
Coz jsem delal pred cca tydnem, a zjistil jsem, ze tech par her, co hraju (do 10) mi stahovalo okolo 200GB :-))
A pohoda...odpoledne jsem to vsechno pustil do fronty a rano to v podstate bylo :-) Nadhera :-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Krabicovky už prakticky nekupuju.

+ Tahle forma DRM mi přijde vcelku debilní. Je to čistě jen buzerace platících zákazníků.
Pirát si stejnak stáhne celou cracklou verzi nebo nějaký repack.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Lehce paroduji: Vyhody nelegalniho software.
Pral bych si mit tu moc, naridit vyrobci, aby byl povinen zajistit konektivitu ke stazeni kdekoliv, kde se hra prodava. Oko za oko, hloupost za hloupost.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jisty, jestli je to jen parodie, snad ano:-)
Pokud snad ne (coz pevne verim, ze tak neni, ze to fakt je parodie), tak pak bych jen upozornil, ze neexistuje nutnost si jakekoliv hry kupovat....a pokud by se teda zakaznici rozhodli, ze se jim na tenhle obchodni model vyserou, tak holt kamenne prodejny pujdou do kytek...A pokud nevyserou, tak nema cenu nad tim nejak brecet :-)

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako neexistuje povinnost něco kupovat, tak neexistuje povinnost něco prodávat. Nebo ještě lépe, neexistuje povinnost zplodit dítě, ale když už ho zplodíte máte povinnost se o něj starat..

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

To ano...a kolik tresni, tolik visni, na to bych nezapominal...
Aneb - povazujes za stejnou situaci, kdyz splodim dite a nebo kdyz naprogramuji nejaky SW?:-O :-O :-O
Jsem zvykly na ledacos, ale toto uz je docela silna kava I na me.
A pritom to tak hezky zacalo - skutecne, neexistuje povinnost cokoliv kupovat, stejne jako cokoliv prodavat. Pokud nekdo neco kupuje, ci prodava, je to ciste na nem, za jakych podminek tak cini.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To rozhodně není žádná silná káva. Jen to ukazuje na to, že prodat lidem nějaký program/hru neznamená jen vyinkasovat prachy a pak se na ně vybodnout a ještě je preventivně označit za zloděje. Tedy pokud to člověk s tím co dělá myslí alespoň trochu seriozně...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze splodit dite = naprogramovat hru.
No, asi ziju v nejakem jinem vesmiru a jen nahodou se zde potkavame na tomto miste....Tedy zdravim do jine dimenze, a at se tam dari...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce ten pochopí, kdo nechce trolí...

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Lojziku, vem si pilulku proti demenci a uz sem neloz! Jsi asi jediny ktery nic nechape.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Nemam cas hrat ani free hry, proc bych si mel nejake jeste kupovat? Krome toho, moderni hry by stejne muj komp neutahnul ...

Nicmene z principu jsem radikalne proti takovehle politice. IMHO nejde o piratstvi, ale prave o to, aby jste hru nemohli prodat nekomu jinemu pote, co vas omrzela. A uplne ignoruji, ze ne kazdy je na tluste lince a ze ty servery pro aktivovani nebo hur stahovani te hry nebudou online vecne.

A ty fyzicke disky jsou pak vazne uz jen na ozdobu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Protože stáhnout si NOSTEAM verzi (tj. cracklé steam verze) je takový problém... mě přijde, že "pirátství" je taková vhodná výmluva, kterou málokdo zpochybní jako skutečný účel.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

to je idiot, jako kdyby si dnes piráti měnili DVD/BR disky, pirát si stáhne online celou verzi to jen platící zákazník ostrouhá a jakmile servery za pár let vypnou bude mu hra k ničemu. A celé je to jen o tom, že se jim nechce investovat dostatek peněz do testování páč předem evidentně počítají s tím, že se to pak "dodělá"!

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

Já nevim - mně přijde model „kus na fyzickém nosiči a zbytek si dotáhni z netu“ tak ujetý, že si to vyloženě říká o masivní pirátění jen z principu, už kvůli tomu, aby se ukázalo, jaká to je kravina. A to říkám jako člověk, co už hry prakticky nehraje. Ale tuhle si rád stáhnu. Celou. Hned jak to půjde. Hrát ji samozřejmě nebudu, nezajímá mě hra, ale to, že to půjde stáhnout z netu celý, neplatit za to a nepotřebovat k tomu fyzický nosič. Když pirátství, tak pirátství.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, sorry, ale tohle mě teda připadá jako hodně dětický postoj. :)
Nehodnotím jestli prodejce zvolil chytrou antipirátskou taktiku, ale postoj..... "nelegálně zkopíruju jen abych vám ukázal zač je toho loket, že je to vaše opatření k ničemu....", to ně připadá tak nějak poněkud, vlastně docela dost, dětinské.
Že jsem tak smělej, co by mělo být cílem něčeho takového? Aby prodejce vykrouhl hlubokou úklonu, plácnul se do čela a vykřikl -"Ó jak já to byl hloupý. Teď již ale vím, že tato má antipitárská snaha byla marná. Jdu zahanbeně spáchat harakiri."? :D

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Detinske to je, ale na hruby pytel hruba zaplata. Vetsi problem je, ze prodejce nebude VEDET ze si to nekdo upiratil.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Hry nehraju, takže u mne žádný problém. Ale myslím si, že pokud někdo bude chtít, tak hru crackne, a pak ji pustí do světa.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tohle byla první hra o které jsem uvažoval koupit hned ze začátku za plnou cenu i v nějaké té lepší variantě, ale takhle už nemam zájem. Si zase počkam na GOTY verzi za pár stovek, kde bude plná hra se vším všudy.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Osobně v tom nevidím žádný problém. Dnes je stejně každý už na internetu, řada her bez internetu nemá smysl, příp. jsou ořezány o online část.
Vzhledem k tomu, že hru, která mě baví a hraju ji, by mě nikdy ani nenapadlo krást (pardon, nelegálně kopírovat), tak v tom skutečně nevidím žádný větší problém.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím v tom problém , ač samozřejmě fyzická kopie tímto krokem nadobro ztrácí smysl .
Potichu se nám tu rozmohlo virtuální vlastnictví/držení práv ke spuštění (virtuálního) díla a teď se divíme , že fyzické kopie čeká v budoucnu útlum ?
Je to logické a vše k tomu směřovalo - odbočka :Proč asi e-knihy a online půjčovny filmů ve své online nabídce nenastavili ceny , jaké by autorské dílo mělo logicky mít za předpokladu neomezeného množství plnohodnotných kopií a téměř nulových nákladů na distribuci ? Proč v ceníku vidíme stejné případně jen nepatrně nižší ceny ? Protože úspora na straně výroby/distribuce nebrání maximalizaci zisků -
Zákazníci si zvykli na horší zacházení i omezování svých práv - logicky časem nad fyzickou neexistencí zboží nikdo ani nebude protestovat , bude to běžné = normální a v kontextu společnosti ... to jedinné správné :/

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Hru mam predobjednanu v Alze za 2/3 ceny oproti Steamu. Dostanem peknu kovovu krabicku a aj tak si hru stiahnem zo Steamu. Proti tomuto systemu nemam ziadne vyhrady za predpokladu, ze v dobe, ked Steam ukonci svoju cinnost, vyda na vsetky kupene hry posledny patch, ktory DRM odstrani. Kedze Steam asi hned tak neskonci, co bude s mojimi kupenymi hrami potom teraz nezistim. Zistil aom ale, ze moje fyzicke nosice pre Xbox 360 su mi uz na nic, kedze sa tie hry neupdatnu. Preto som sa vratil na PC, kde mi okrem Forzy a Red dead redemption nic z povodnych hier nechyba.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tak piratov to urcite od nicoho neodradi (aj MGSV je cracknuty). Vseobene som za to, ked si kupujem krabicovu verziu, aby to odo mna vobec nechcelo nejake pripojenie k netu, ale pri HOMAM 7 som bol za tuto moznost celkom rad. Zacal som to najprv instalovat z disku, ale mechanike sa medium nejako nepacilo, tak mi davalo odhadovanu dobu instalacie 7 hodin, tak som teda hodil kod do uplay a za pol hodinu som uz hral :)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.