CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Galaxy S III – návrat krále?

Celkem pěkná recenze - škoda jen, že nepřišlo na srovnání GPS a GLONASSu, to by mě celkem zajímalo.

Také mi chyběly informace o podporovaných hudebních formátech (hlavně mě zajímá FLAC a OGG) a pro mě velmi důležitá věc kvůli které si SGS3 určitě nekoupím a sice chybějící podpora USB Mass Storage.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jak řekl kolega níže - gps a glonass si řeší android sám a transparentně, takže tam není moc co testovat. Subjektivně mi ale GPS(Glonass) fix přišel o něco málo rychlejší než u Nexusu.

Hudebních formátů se nebojte - výchozí přehrávač zvládá opravdu snad cokoliv co běžně použijete. Na druhou stranu, člověk co rád poslouchá FLAC a jiné podpobné formáty sáhne spíše po něčem kvalitnějším s většími možnostmi jako například PowerAmp

A "absence" mass storage není až takový problém jak by se mohlo zdát - nevím tedy jak na MAC, ale na PC s Win7 se zařízení připojí bez instalace čehokoliv jako multimediální zařízení, kde je možné vnitřní paměť využívat uplně stejně jako mass storage disk. S tou výhodou, že paměť je zároveň přístupná i OS Android :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Aha, měl jsem za to, že bude třeba mezi GPS a GLONASSem přepínat, pokud je to tak jak píšeš, tak není co řešit.

Ohledně té hudby mám ještě trochu obavy ze, v článku zmíněné, (ne)kvality reprodukce - aktuálně mám Nokii N900, a ta hraje excelentně.

No a nakonec, mobil bez USB mass storage je pro mě absolutně nepřijatelný (zvlášť v této cenové kategorii), protože jsem Linuxák. Mám sice i pracovní laptop s Win7 a MacBook Pro, ale moje domácí infrastruktura je výhradně Linuxová a v práci na odstranění Win7 také pracuji, protože nervy mám jenom jedny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho, co jsem četl na internetu, tak audio výstup je velmi kvalitní, je v něm použitý DA převodník Wolfson WM1811.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak... galaxy s měla wolfson WM8994 (na což se taky všude pěly ódy), co je lepší se neodvážím tvrdit, ale zvuk co se linul z SGS3 měl opravdu potenciál, akorát si to chce trochu pohrát s equalizerem...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to není špatný telefon, nicméně mě si získala Motorola Razr Maxx, jsem s ní spokojený a za Galaxy S3 bych neměnil.

Corwin78:
A co bys na glonassu chtěl testovat? Někde jsem četl, že telefon stejně glonass satelity používá jen při špatném GPS signálu. Akorát si nepamatuju jestli to byl článek o S3 nebo Razru, ale počítám, že to bude u obou telefonů stejné.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Tak to chápu - přece jen, jedná se v obou případech o hi-end mobily a výměnou člověk moc přidané hodnoty nezíská :) zvlášť pokud mu jde o baterii :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli tomu dobře rozumím, tak si za 15 tisíc koupím telefon, který pak následně musím upravovat, stahovat různé podpůrné programy aby fungoval jako normální telefon? Teď nemyslím aplikace typu Angry Birds, yr.no a podobně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak - jak jsem psal, v případě Galaxy S3 je všechno co potřebujete v telefonu už obsaženo. Pouze jsem zmínil zajímavé (z mého pohledu lepší) alternativy případně náhradu za funkci, která mi přijde u SGS zajímavá i pro jiné telefony...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Presiel som na Samsung Galaxy S2 z Wp7, pred tym som mal iPhone 3GS a musim povedat, ze na Androide je napr najhorsi default mail client - nepodporuje spravne exchange foldre atd atd, takze treba dokupit (ziadny zadarmo to nevedel poriadne tiez), podobne budik treba doinstalovat...

Ak je to podobne na S3, ze nema ani poriadneho default mail klienta, tak je pravda, ze treba dosinstalovat aby to bolo funkcne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsi K9 mail? Já si vystačím s normálním gmailem, ale viděl jsem, že někteří používají K9.

Na budíku ti chybí co, že jsi ho musel stahovat?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

K9 som skusal, nic moc, takisto zla podpora exchange, este menej prehladny a neesteticky ako default klient. Nikdy by ma nenapadlo, ze je problem mat dobry mail klient. iOS ma velmi funkcneho a prehladneho, wp7 trochu menej funkcii , za to je estetickejsi. Zatial som skoncil pri Moxier mail na android.

budik - neprehladny dialog s kopcom nastavniami, ktory ked nastavim na prvy krat narychlo, tak nastavim zle, pretoze najcastejsi use case: vecer nastavujem budik aby ma zajtra zobudil, on ho vsak oznaci aby budil v sucasny den v tyzdni a nie zajtra. to mi pride ako typicky android fail, ktorych tam najdem dost. Proste nemal to v ruke odbornik na UI a ergonomiu.

ale verim, ze ked som si uz zadovazil android tak sa s nim szijem, chem mat prehlad a odskusane na vlastnej kozi. Mimo to dalsi Q idem vyvyjat na Android, tak ho musim dostat pod kozu. A verim aj to, ze variabilita Androidu, moznost vsetko nahradit a personalizovat nakoniec urobi z mojej kupy dobry deal.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

S tim budikem sem u sve SGS2 mel taky ze zacatku problem, docela komplikovane udelane na to o jak jednoduchou funkci se jedna :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím, podpora exchange (a nejen v sgs3, ale spíš obecně v androidu) není nic moc... na druhou stranu, zajímavej paradox co jsem četl je, že pokud exchange server požaduje šifrování v zařízení, tak člověk neuspěje s WP7 (který toto nepodporujou) a s androidem bude v pohodě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo MS to ve Windows Phone Bet ... ehm 7 nestihnul implementovat. Ona prvni verze WP7 se neumela ani pripojit k WiFi se skrytym SSID.

Ja osobne doufam ve WP8 a kdyby selhalo (chci pro amiky divny veci ... treba postupne zesilujici budik pro pracovni dny a weekend zvlast), tak se budu modlit k BlackBerry 10.

Android ani iOS mi nesedej. iPhone se skvele ovlada a funguje, ale neumi co potrebuju. Android je podle me stalej prototyp. Cela platforma je nechutne fragmentovana a vychozi aplikace vetsinou nedelaj co chci a nahrady z google marketu zase mivaj spehovaci opravneni (ne, budik proste nepotrebuje cmuchat v kontaktech a zpravach ) nebo jsou to nestabilni kramy (to muze zalezet na telefonu, chipsetu, firmwaru). Rozhodne nic pro me. Nepotrebuju travit cas ladenim telefonu za 10+ tisic aby dostal funkce, ktery ma blba Nokie s S40 za par supu. Zkusim jsem si to s HTC Wildfire a Desire a oba me presvedcily, ze Android neni muj system.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam necele 2 tyzdne SG2 a to som musel riesit:
1. neustale padajuci TouchWiz, musel som ho nahradit Zeam launcherom
2. zle fungujuceho mail klienta - niekedy nezobrazuje mail attachments na imap accountoch & zla podpora exchange
3. a chytil som nejaky "trojan", pocas navigacie zrazu full screen reklama na nejaku hru "save the birds" - wtf ? a nevedel som ktora app urobila takyto mega fail a zistil som ze Metal Slug ?? Hra moze urobit celoobrazovkovu reklamu ked nebezi - nakoniec bolo to ako notifikacia a to z ktorej app to bolo som zistil az ked som odinstalovaval appz jednu za druhou a vsimol som si ze po odinstalovani Metal Slugu ikonka notifikacie tej reklamy z trayu zmizla.
4. fail s budikmi, vid vyssie

Android ma svoje caro ale zacina mi pripadat ze platforma sa vydala cestou do pekiel, vsetko sa da, vsade moze inak vyzerat. Podobne ako dnes uz zabudnuty Windows Mobile.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ono aj wp7 ma svoje za usami, pouzival som pol roka:

- Zla podpora Word docs - videl som zle precislovane nadpisy a nefunguje track changes. Prve funguje na androide aj iphone dobre, druhe so speci appz funguje dobre tam aj tam.
- Nepodpora VPN
- WP7 je jedina platforma kde nie je podporovany Remote Desktop/nie je zadarmo dobra RD app. Kvoli chybajucej podpore VPN mi to ani nevadilo
- Chybajuci multitasking - sice su background agenti (s obrovskymi obmedzeniami - v zasade nepouzitelne) ale naozajstny multitasking chyba - hovorite s niekym cez skype, naaahodou sa suchnete o zbytocne a nedomyslene tlacitko search(lupa) a skype call aj app mate zrusenu. Musite znovu spustit skype, nalogovat sa, zavolat .. tj pol minuty
- Search(lupa) tlacitko - nedomyslene, clovek by cakal ze bude hladat nieco nejak v sucasnej app a nie v priondetom bingu
- nemoznost zmenit vyhladavac za iny ako slaby bing
- nejaky vadny network stack - casto pri 3g aj wifi sa snazi tlacit data radsej cez 3g/HUSPDA/EDGE. a ked ma GSM siet slaby signal a nefunguje poriadne tak vlastne skoncite s tym, ze mate vyborny wifi signal ale nic sietove vam aj tak nefunguje, lebo mobil sa snazi tlacit co najviac cez GSM
- mail client - ked sa na prvy krat nepodari stiahnut prilohu, uz neponukne nikdy viac moznost skusit znovu - otravne hlavne s bodom vyssie
- prehliadac - pomaly, chybaju zakladne funkcie - napr find on page, forward
- chybajuci vyhovujuci HW - kedze nefugnuje na wp7 multitasking a vsetko zrusi beziacu app, tak je viac ako otravne mat touch tlacitka, pretoze staci maly nahodny "such" o telefon a je zruseny skype call a pod. Pritom by stacilo aby niekto pred vydanim telefonu HW vyskusal tyzden pouzivat. V sucasnosti jediny HW s HW tlacikami je tusim Lumia 710, kde zase idu moc tazko a celkovo telefon posobi v ruke dojmom tehly - velky hruby a mensi display. A po prechode z iPhone som bol prekvapeny ako dlho sa nabija (htc trophy 7)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

WP8 pro mě ztratilo důvěru s WP7... bohužel, to co microsoft v některých ohledech předvedl mě prostě žádným způsobem netáhne k tomu, abych tu platformu vyzkoušel. Možná za pár let, až to prověří trh, pokud to prověří.

iOS mě osobně přijde jako "až moc hloupý OS" - ano, pokud potřebuju dělat jen základní věci, budu s ním asi spokojen. Ale jakmile chci něco pokročilejšího, tak tady narážím na již téměř typickou argumentaci "applist" - "to nejde, ale..." "a na co by ti to bylo?" "to nepotřebuješ". Ovládání atd nechávám být, mě osobně moc nevyhovuje a vidím v něm velmi mnoho nedostatků (oproti androidu), ale věřím, že je to o zvyku...

A jak si napsal, největší problém Androidu je jeho fragmentace... respektive spíš věčná snaha výrobců ho "vylepšit". Což je krásně vidět třeba právě v případě SGS3 - samsung z toho udělal dvojkovej android, kde to jen šlo, aby si uživatelé předchozích "S-ek" připadali jako doma, což je imo největší přehmat co mohli udělat. Kdo má S2ku, nemá k upgradu důvod, kdo má S1ku, tak po 3 letech určitě trochu inovace a grafickýho upgradu uvítá. To samý lidi co přecházejí od konkurence...
Jinak minimálně od 4ky je android zcela dospělej systém. Osobně jsem ani na 2ce neměl problém s nějakým padáním a všechno běhalo krásně (a že sem s tím systémem dělal psí kusy). Volba aplikací je jen na tobě - pokud se ti nelíbí oprávnění, tak tu aplikaci nestahuj, bude jiná s podobnou funkčností a oprávněníma co vyhovujou... to máš u applu (atd) naprosto stejný...
Ale přiznám se, že co mám Nexus, tak bych nikomu nedoporučil nic jinýho - sice má své slabší stránky co se hardware týče, ale to víc než dorovná perfektní sladěnost s HW a hlavně budoucí aktualizace - tady mi například S3 přišla místy o malinko rychlejší než Nexus (řekněme spuštění prohlížeče za 3s místo za 4s :), jenže to teď co jsem aktualizoval na jelly bean je minulostí... :)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Podle wiki chce rusko prosadit zakaz dovozu telefonu bez podpory GLONASS, to je myslim hlavni duvod proc jej Samsung do S3 integroval, takze bych v tom osobne nake vetsi plus (zvlaste pro CR) nevidel.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro nas je to vyhodny v tom, ze i kdyby jeden z tech systemu jeho provozovatel rozhodil nebo deaktivoval, tak mame porad ten druhej, kterej je pod kontrolou jiny mocnosti s jinym zajmem.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jak to tak čtu tak jsem rád, že mám Nokii E52. Nehledě na funkce které kromě Nokie se Symbianem žádná jiná platforma nemá....
Už několik let koukám po jiném mobilu, ale kromě příjemného prohlížení WEBu, dotykového ovládání a většího CPU/GPU výkonu nové telefony nic lepšího nepřinášejí a spíše jsou s funkčností daleko za mou Nokií.
Android se mi nelíbí pro Javu(Dalvik) a vše co se s tím pojí. WP se dostalo na trh jako nedodělek, který se na trh nikdy neměl dostat a čekám jak na tom bude WP8. Symbian je dávno za zenitem a MeeGO Nokia hodila přes palubu, jediné co je pěkné je iOS, ale to mě štve svou uzavřeností a primitivností, takže pořád požívám tu svou starou herku.... no a asi tomu bude i nadále, podle toho co tu je napsáno.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mas recht. Moja rada je, ze pokial ti E52 vyhovuje tak nemen :) aspon zatial

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já to řeknu jednoduše. Za tu cenu si tento běžný dotykový telefon koupí jen magor.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Autor by v článku neměl používat výraz "Hype", jehož význam není běžným uživatelům znám. To že ho zná autor neznamená, že ostatní ví o co jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já osobně mám trochu jinou zkušenost.
Do nedávna jsem používal WM 6 na PDA. Co se týče přízpůsobivosti OS dobré, programů spousta, jenže tak nějak MS bug na každém rohu. Proto jsem při volbě nového telefonu (a věřte že ten starý funguje) sáhnul po něčem jiném. I´ systémy jsem zavrhl, protože nemám rád uzavřenost, za což již pouhou nemožnost přenosu souborů přes bluetooth považuji. 3el jsem tedy do Androidu, rovnou ICS 4 a Galaxy Nexus. Musím říci že jsem naprosto spokojen. Co je to pád telefonu nevím, origo apliakce napadla snad nikdy žádná, možnosti rozšíření aplikacemi na výsostné úrovni, hardware skvělý. V současné době mne Android jako "prvního" odměnil upgradem systému na Jelly Bean - výhoda refenčního mobilu od Google. Jsem naprosto spokojen. Ohledně recenze mohu říci, že jsem to asi tak předpokládal, neboť SGS3 je Nexusu hodně podobný, já upřednostňuji čistý Android,aplikacemi rozšířím mnohým software, možná někdy Samsung přechytračením více pokazil. V případě ovládání WiFi, mobil internet, světlo, GPS atp. používám prozměnu aplikaci Powerful Control a také běhá suprově. Teď uvažuji o koupi tabletu do domácnosti a po zkušenostech s čistým Android na referenčním Google zařízení uvažuji jen o novince Nexus 7. Osobně si myslím, že jedinou opravdu zajímavostí pro mne co má SGS3 proti Nexusu je sledování obličeje a nezhasnutí display-e, a to vyřeší dříve či později nějaká aplikace, neboť beztak je využíváno přední kamery. Uchování a obnova kontaktů, aplikací apod. přímo z google a to vč. fotek kontaktů je super věc, když vzpomenu co jsem se nazlobil s PDA a ActiveSync, po přechodu na Win 7 a Office 2010. Dokonce mi to i smazalo kontakty z telefonu. MS dobrý, ale tak na počítač, a kdo ví ještě jak dlouho. Možná už by se měl MS začít bát konkurence :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.