CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google bude následovat Facebook. Zakáže reklamy na kryptoměny

Nátlak lobistů pomalu začíná sílit. To se dalo čekat.

V praxi kryptoměny jsou přínosem pro lidi (až na některé hlupáky/nešťasníky, kteří se nechali okrást), ale velkým institucím vadí, že z kryptoměn nemají žádné příjmy a tak tlačí k různým omezením.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaky prinos maji kryptomeny pro lidi az na to, ze nektere okradli? Ja zadne nevidim!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vytvoření kuličky z prdu je v novodobém kapitalismu obecně považováno za přínosné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prinos je ten, ze jejich vytvoreni neni zatizeno dluhem a jejich vydavatel neni centralni. Respektive "dluh" je kryty pri vytvoreni zaplacenim el. proudu. Je to tedy silne decentrailizovany system, ktery hodne demokratizuje pristup, a to se nekomu, kdo drzi v rukou centralizovany system, ktery muze velmi dobre ovladat, nemusi uplne libit.

Ten stavajici - silne pokrivenej, nestabilni, neudrzitelnej a nedemokratickej system to narusuje. A koneckoncu vznik kryptomen je jenom diky tomu, ze neco stavajiciho nefunguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Centralni vydavatel je na druhou stranu urcitou duveryhodnou autoritou, ktera muze zabezpecovat to, ze lide o sve penize neprijdou napriklad vyrovnavanim inflace zatimco soucasne kryptomeny jsou silne nestabilni a muzes jeden den mit spoustu penez a druhy den nic.
Stavajici kryptomeny jsou silne pokrivene, nestabilni, neudrzitelne a nedemokraticke, protoze vetsinu drzi ruzni spekulanti nebo uz i jako spekulace vznikly.

To co rikas by mohlo teoreticky nastat a ja jsem pro decentralizovanou menu vsema deseti, ale dnes popularni kryptomeny, ktere dejme tomu maji nejaky nabeh stat se menou (rozumej da se tim nekde nejak zaplatit a nemusim to pred zaplacenim prevadet na jinou kryptomenu) jsou jeste problematictejsi nez fiat mena a jejich pouziti bohuzel ovladli spekulanti a organizovany zlocin. Neni to bohuzel nic co by fiat menu mohlo nahradit a ver, ze mnohym po tom zustanou jen dluhy, bohuzel.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dluhy zůstanou mnoha spekulantům nezávisle na tom, na co vsadí. I zlatá horečka měla své "padlé". A pokud vezmeš v úvahu i různé měnové reformy a zadlužení státu, tak ani žádný centrální vydavatel Ti nic nezajistí. Kryptoměna má tu výhodu, že si ji prostě nikdo nemůže natisknout.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Urcite, momentalne se nejvetsi menova reforma deje s prechodem na EURo, kdy to ma dopad na snizeni castek, ktere lidi maji na svych uctech. Nastesti se to zatim netyka CR. Na druhou stranu to neni nijak hrozne, prijdou lidi o nejakych maximalne 20% penez. Na popularnich kryptomenach je bohuzel pohyb nahoru a dolu i o vic nez 100%, to pro menove ucely je k nicemu. Toto se s fiat menou delo naposledy nekdy v 50. letech, tudiz evidente je fiat mena spolehlivejsi, pokud clovek sam zbytecne neriskuje do nejakych riskantnich financnich operaci.

Ocekavam casem vznik nejake kryptomeny 2.0, ktera krome decentralizace prinese i potrebne vyvazovani hodnoty, aby kurs nemohl litat ze dne na den nahoru a dolu o desitky a stovky procent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O měnové reformě bys předem neměl vědět. Jinak to, že cena bitcoinu lítá nahoru a dolu je způsobeno spekulanty .. tedy těmi, které tak lituješ. Bohužel v téhle branži ten nejsilnější (třeba Soros) žere ty malé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No TVL... i tady Soros. Poslední dobou mi připadá, že ten chlap je Chuck Norris na steroidech. Co všecko on má na svědomí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Divil by si sa, ale hodne. https://i.imgur.com/A1UjgsI.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, ty tady teda slušně perlíš. Prohlásit, že centrální vydavatelé měn jsou důvěryhodné entity, samo o sobě stojí za to, a pak napsat, že při přechodu na euro přijdou lidi o "maximálně" 20 % peněz, hmm. Já teda nevím, ale pro mě 20 % peněz nejsou nějaké drobné, které si může někdo jen tak nechat od cesty, navíc když by to byla vynucená změna, oproti mojí vůli. Oproti takové změně nikdo nikoho do Bitcoinu nenutí a je to rizikový podnik stejně jako nákup akcií/komodit/jiné měny a s tím se zkrátka musí počítat. Na druhou stranu Bitcoin nějak extra obhajovat nechci, nejvíc mi vadí ta nesmyslná spotřeba energie, která by se dala využít lepším způsobem, ovšem to, jak vlády prskají, je krásnou ukázkou toho, že Bitcoin tady má své místo ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Centralni vydavatel je na druhou stranu urcitou duveryhodnou autoritou, ktera muze zabezpecovat to, ze lide o sve penize neprijdou napriklad vyrovnavanim inflace.."
Centralny vydavatel - doveryhodna autorita zabezpecuje jedine - ze o svoje peniaze prichadzas kazdym dnom, ci uz kvantitativnym uvolnovanim penazi do obehu, alebo machinaciami ako devalvacia. To je jedine, na co sa so 100% istotou mozes na tu tvoju "autoritu" spolahnut. Ze ta cely zivot bude salamovou metodou okradat a tvojich blizkych taky. :)

"..zatimco soucasne kryptomeny jsou silne nestabilni a muzes jeden den mit spoustu penez a druhy den nic."
A to sa stalo prosim kedy, ze si mal "jeden den spoustu a druhy den nic", poprosim datum kedy k tomu doslo. Ja jak sa divam na ten dlhodoby graf, tak nejak nic nenasvedcuje tomu, ze nedochadza k postupnemu zhodnocovaniu, cize k deflacii a presnemu opaku, co sa deje s peniazmi napriklad Ceskej Republiky. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přínos kryptomeň? Jeden z největších přínosů je převod peněz do zahraničí.

My naštěstí máme silné napojení na ekonomiku Evropskou, tak centrální instituce si nedovolí nějak MOC ovlivňovat převody, ale i ty drobné změny někdy zabolí: stačí si vzpomenout, jak 2 roky v kuse Centrální banka tlačila dolů kurz koruny.

A i regulace na nižších úrovni nejsou moc příjemné: jednotlivé banky si berou poplatky za převod peněz do zahraničí. Převody do zemí EU jsou kvůli blízkosti málo zpoplatněny (má banka má paušálně za jeden převod poplatek 100kč), ale čím dál chcete peníze poslat, tím větší poplatek.
A to my v ČR jsme na tom ještě celkem dobře: jsou země, kde ty převody jsou mnohem více regulované a instituce si klidně berou i procenta z převedené částky!!!

Úplným extrémem jsou ty pravé "demokratické" země jako je Čína. Tam jsou prachy regulované úplně na jiné úrovni. Čína se snaží potlačit veškeré negativní informace, ale proslýchají se hororové příběhy o "schvalování převodů", "omezené množství peněz na převod", "dobrovolný procentuální příspěvek na prosperitu Čínské ekonomiky", atd. atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A převody kryploměn jsou snad zdarma? Při každém převodu se část měny "spálí" (oni to ti těžiči nebudou dělat zadarmo on tu elektřinu někdo zaplatit MUSÍ) a takovej bitcoin a jeho jedna jediná transakce to je bratru 170 kWh a to už je nějaký ten pátek starý údaj dnes to bude zase více

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Článek je plný chyb, např. do očí bijící: "se cena Bitcoinu propadla téměř o 10 % na pouhých 164 000 Kč, tedy nejméně za letošní rok."
Jde vidět, že autor je mimo a BTC nesleduje, jinak by věděl, že na zač. února šel kurz pod $6000, tedy cca 122 000 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.