CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google chce chránit uživatele AI před problémy s autorskými právy

Autor je mrtvá profese :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problem nie su autorske prava, ale kopirovaci monopol.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autoři by měli držet hubu.

Oni si určitě přečetli/viděli nějaké dílo jiného autora, tím se inspirovali... Proč by to měl být problém u AI, ale ne v případě živých tvůrců????

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém to je, protože se to aplikuje v neporovnatelném měřítku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je trochu problém v definici pojmů. Když budete studovat a dostanete za úkol vypracovat nějakou samostatnou práci, tak se můžete inspirovat jinými pracemi, ale nesmíte z nich udělat kompilát. Takže učení nevadí, pokud pak vytvoříte něco svého. Ale když se AI naučí z děl jiných autorů, je pak schopna vytvořit "vlastní" dílo? Jedinečné dílo ano. Ale pouze jako kompilát, byť z milionu zdrojů. Nevěřím, že je AI schopna "vymyslet něco nového". To by pak byla živý tvor, ne?

(to by pak všichni ti, kterým to vadí, byli v právu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to z milionu zdrojů tak už to není kompilát. Každá bytost může tvořit jen z toho co načerpala ze svého okolí nikdo v reálu nevymyslel nic zcela nového co předtím nijak neexistovalo, pokud by ano pak by byl vrastně tím co označujeme za boha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím.
Něco jiného je učit se z tvorby jiných a něco jiného je dělat z nabytých znalostí jiných nové, dosud nepublikované závěry a hypotézy. To je ta tvůrčí činnost, kterou AI "zatím" nezvládá. Na rozdíl od lidí. Nebo ty zástupy vědců, kteří dovedli znalosti lidí na dnešní úroveň, oni byli tím, co označujeme za boha?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.