CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google chce zatrhnout stahování filmů načerno a ještě na tom vydělá

Voříšku, Voříšku, zase jste nedával ve škole pozor, protože jinak byste nepsal nesmysly typu "Nelegální stahování filmů je v ČR sport", protože podle Českého autorského zákona je stahování filmů a hudby pro osobní potřebu zcela legální. Chápu, že vyznáváte slova jedné známé osobnosti "Stokrát opakovaná lež se stává pravdou", ale na internetu byste neměl lhát, dá se to snadno zjistit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdeže, pozor jsem dával. A kdybyste při čtení článku dával pozor i vy, bylo by vám jasné, že co se nachází za textem "Následuje plné znění tiskové zprávy tak, jak dorazila redakci CDR" nepochází z mé hlavy. V úvodní části, kterou jsem opravdu psal já, se tato mystifikace nevyskytuje. ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Na vlnách podivína" - to v originále fakt mají? No, jsem taky dost velký podivín, jdu dělat vlny...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No rozhodně by neškodilo připojit v článku výrazný komentář upozorňující na to, že tyto informace se týkají jen těch zemí kde vydavatelská lobby dokázala znelegálnit i stahování "díla". Což u nás zatím naštěstí neplatí a pořád ještě o krůček vede zdravý rozum.

Mimochodem pokud se jim povede zařídit obchod s filmy a seriály "za pár korun" jsem jen pro. Pokrok nezastavíš. Jen doufám, že nehodlají "prznit" kvalitu a cpát tam různě "drm" vychytávky.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja doufam, ze to pujde stahnout na disk stejne jako jde z youtube stahovat ted. Nejsem ochotny delat experimenty na tema "jak pustit flash player pres celou obrazovku aniz by se sekal", kdyz si neco koupim, chci si to pustit v mplayeru.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Měl by tu být nějaký model, na základě kterého by se za určitý obnos mohlo shlédnout více filmů. Každý film by mohl uživatel ocenit v určitém rozmezí. Ten co se nelíbí dostane málo, ten co byl dobrý naopak více. Když si zaplatíte 10 filmů je naprosto jasné, že se vám těch 10 nebude líbit (vždy kupujete zajíce v pytli, až po shlédnutí se dá hodnotit). Proto by tu měla být kompenzace dalších 5 filmů. Obecně pak z částky např 500kč můžete vidět 15 filmů, ale každý dostane jinou částku na základě uživatele. Reálně pak na film vychází 50kč při útratě 500kč za balíček, protože je jasné,že na zbylých 5 by se po nelegálním stažení stejně nikdo do kina nešel podívat. Takže je furt lepší inkasovat něco málo než nic.

Jinak adminům > udělejte prosím přesměrování po přihlášení v diskuzi zpět na ono vlákno. Díky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč takové složitosti. Stačí.
1. dostatečně velká a stále se rozšiřující databáze filmů s popisem. a upoutávkou
2. taková cena aby se mi nevyplatilo to hledat jinde (do 50 kč)
3. platba přes paypal nebo něco podobného (asi ten google účet)
4. hodnocení jako na FDBM (nebo jak se ta databáze jmenuje)
5. dobrá kvalita/komprese
A lidi jim utrhnou ruce...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ak bude cena za jedno pozretie na urovni ceny jedneho listku do kina a bez reklam a blbosti o kopirovani, tak ma ani nenapadne stahovat to z torrentu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Když bude cena za jedno zhlédnutí na úrovni jednoho lístku do kina, tak půjdu radši do kina.
Ohledně ceny... Podle mě je naprostá většina filmů, které si pustíte jen jednou (=ekvivalent půjčení ve videopůjčovně), a pak malé procento těch, které si vychutnáte víckrát (=ekvivalent zakoupení média). Tj. tenhle fakt je třeba cenově rozlišit.
Osobně bych neměl problém platit 2-300 Kč měsíčně za neomezený přístup (ve smyslu půjčovného).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Firmy ponukajuce filmy tu su, len Ostblok si akosi nikto nevsima. Ked Google pride s niecim co dovoli prehravat filmy legalne aj u nas za baksis, ludia im budu libat ruce tak ci tak.
(A vzapeti pride exkluzivny distributer s obmedzeniami ktore to nedovolia prave koli exkluzivite pre ten region ... vid Bethesda a nedostupnost hier odinakadial ako cez Cenegu.)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, takových pokusů v českém rybníčku bylo, ale nakonec skončí to stále na stejných útesech

- platební brána
- kvalitní titulky
- dabing (pro zhýčkané masy z uloz.to :-)
- pomalejší stroje (proč jsem si vlastně kupoval tablet, když to ve fullscreenu škube?)
- 20:00 ADSL timeout aka 1:50

Takže to bude jen pro úzký okruh a pak to zabalí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.