CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google investuje do vysokorychlostního internetu mezi USA a Japonskem

60 Tb japonskýho porna za sekundu? Nevidím to s americkou ekonomikou moc růžově :-D.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Američané konečně dostanou, to co chcou :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

No, zajimala by me vzdalenost toho kabelu ..... hrubym merenim minimalne tak 9000km ...... u nas by za tech 6 miliard postavili tak 6km dalnice:o)))))))
Jinak vychazi jim to kolem 700kc za metr 60Tbps kabelu, ktery ma 6 svazku, kazde po stovce 100GBps vlaken, coz mi prijde i relativne hodne levne .... s pokladkou se vsim! Jsem myslel, ze ty kabely jsou pooooodstatne drazsi. Navic bych se nedivil, kdyby se tahly dva, takze takovych 20tkm minimalne a cena kolem tri kil za metr .......
Zajimave je taky tohle http://www.submarinecablemap.com
Gugl uz tam minimalne jeden kabel (asi od roku 2010 - nebo je to rok, kdy to bylo naplanovano, nevim) ma spolu s dalsima peti firmama .... kdovi, jestli to neni ten planovany .....

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ta dalnice by nebyla tak draha, kdyby nebyl sjezd u kazde vesnice. Podivej se na mapu kolik sjezdu je na 100 km dalnice u nas a kolik v Nemecku.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je uplne fuck, jenom je to pekny kontrast (a hlavne holy fakt ..... to, ze je sjezd u kazde vesnice moc pravda neni, ale vic sjezdu je jenom dobre). A taky me teda dostala ta velmi nizka cena takoveho kabelu na metr ....... tipoval bych, ze v obchode za to skoro nekoupis metr klasickeho jednoziloveho optickeho kabelu pro pripojeni zvuku:o)))
Jako 6 miliard je fakt hovno, to si muzou lidi jako Gates, Zuckerberg (nebo jak se ten facefuck chuj jmenuje) atd, kupovat kazdy vikend:o) Mit ty prachy, tak si necham dovezt k nam na dedinu extra 60Tbps zilu z USA:o)))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako optika na dedinu neni problem, viz Kellner v Podkozi. Pred dvema rokama, nebo jak je to dlouho, si takhle jedu ke kamosovi na chatu a vsude rozkopany silnice a objizdky...jakoze co to je? A kamos - no Kellner se sem stehuje, potrebuje do svyho baraku optiku :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.