CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google konečně dokazuje, že nebude usilovat o armádní kontrakty?

Uz vidim jak ten robot pobezi na lagujicim a javou zavirovanem androidu:o)
Jinak budu se opakovat, ale spis bych to videl jako roboty pro ruzne fabriky na manualni praci. Osobne jsem porad presvedcen, ze automatizace, ktera nahradi vetsinu lidske cinnosti, jeste vice spolecnost rozdeli na chudaky, co nikdy nic mit nebudou a superbohate a tohle bude skutecny zanik civilizace ..... rikejte mi optimista:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak dovtedy, kym budu taketo roboty beznou sucastou ten android bude vo verzii 10+, nehovoriac o tom ze tam bude isto väcsia kontrola toho co sa do takehoto robota nainstaluje.

Ale aj tak to potrva, lebo take mnozstvo elektroniky a zeleza a zvladne to len chodit...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano, tuto pokrokovou myslenku razili uz i delnici v minulosti, neboť jim braly praci nove vynalezene stroje, a tak je pro jistotu rozbijeli..
Presto se stroje uchytily a přes to se dnes prosty delnik ma nesrovnatelne lepe, nez prosty delnik před prumyslovou revoluci. A prosty delnik po nastupu robotu se bude mit nesrovnatelne lepe, nez prosty delnik dnes. A tak stále dokola...

Ono i dnes je uzasne poslouchat, jak pulka naroda jsou chudaci, co nic nemaji, a ti chudaci resi, jestli pojedou na dovolenou do Egypta ci do chorvatska, a ze TV ma mit metr a nebo dva, atd atd...Ale jsou to desni chudaci :-)))

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale ty stroje jim ulehcily praci, ve vetsine pripadu je nenahradily. Navic jsme daleko vice konzumni spolecnost, tak je nutne spoustu veci automatizovat. Ale tohle si rika o automatizaci vseho ..... co bude delat hornik, az za nej bude rubat robot? Co prodavacka, az budou samoobsluzne pokladny? Uz se objevuje i automaticke doplnovani zbozi. Co budou delat taxikari az budou auta ovladany automaticky? Vetsina beznych lidskych praci (rekneme 90%) pujde automatizovat. Tihle lide jsou bez vzdelani, hloupi a nikdy nebudou moct delat jinou nez manualni praci .... a i kdyby byli chytri, tak pozice na vyvoj a udrzovani tech robotu budou konecne ....
Jako tohle jde o daleko globalnejsi vec nez je dovolena v Egypte pro nejakou socku. Vem si bangladese, ciny a podobne, kde lidi manualni praci za par supu zijou a jenom proto, ze se nevyplati jejich praci automatizovat (je to moc drahe a muzou si to dovolit jen vetsi firmy). Az to drahe nebude a i posledniho balice, buchace v cine nahradi stroj, tak zacnou bojovat .... ja souhlasim s Hawkingem, ze pokud nas nezahubi mimozemska civilizace, tak se zahubime sami svou nenasytnosti po moci a penezech a rozdelime spolecnost na 1% bohatych a 99% co nemaji a nikdy nebudou mit nic ....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ahaaa, uz to chápu...ty sem pises z nejakeho paralelního vesmiru....
Uz mi to dava smysl...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Uvědom si, že pokrok nezastavíš. Pláče dneska někdo na nezaměstnanými brzdaři (lidi co brzdívali vlaky), nebo lampáři (ti zase rozsvěcovávali lampy)... Já taky nebudu plakat, že místo pokladní, která mi "omylem" přimarkuje něco k nákupu, aby si přilepšila z mého, nahradí automat, který bude rychlejší a spolehlivější.
Zrovna dost těch "chudáků", kteří nemohou sehnat práci, ani o žádnou práci nestojí. Vidím to, když někoho sháníme ve firmě. Kolik lidí se tu otočí, ale bez zájmu, ale i bez znalostí a schopností, které v životopise suverénně uvádějí.
S tím, že jakákoliv rutinní práce bude v budoucnu automatizována, člověk nahrazen strojem, s tím se musí počítat. Budoucnost má řemeslná, kreativní a jiná obtížně nahraditelná práce.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

To je uplne jedno, jestli chcou nebo nechcou pracovat ..... ale realita je, ze vic jak 90% lidi bude pak proste bez prace. Kdo je bude zivit? Nikdo? ..... ale to je omyl .... kdyz je nebudou zivit pracujici dobrovolne, tak se zacnou zivit na pracujicich sami kradezemi, valkami atd ... proste nechcipnou hlady jenom proto, ze nemaji na zradlo ...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Me vždycky dojimaj ty obraty jako "realita je, ze ....nejakej totalni blabol":-D
Muzes mi rict, proc by lide měli byt bez práce, pokud sami nebudou chtit?

Prijde mi, ze jses clovek velmi omezeny. Zijes si ve sve škatulce a nejses schopny dohlednout za humna, natoz nekam dal.

Pripustme ale stav, kdy 90% lidi na této planete bude najednou zbytečných. Umis si takovy stav vůbec představit? Znamenalo by to nasazeni za každého jedince nejakym robotem. Ok, kde se na to vezme energie? Protože tedy se bavime o stavu, který "je", tak se energie nekde vzala, nekde se vzaly suroviny na vyrobu...lide to nedelaji, takze to delaji stroje.
Ok, jsme ve stavu, kdy stroje tezi suroviny, vyrabeji výrobky, staraji se o energii...Hmm, takze clovek muze jit, hodit nohy na stul a nechat se od tech stroju obskakovat a nemusi za to nic platit, ne? Protože aby to nastalo, logicky by muselo nastat takove drobne "perpetum mobile", kdy stroje vykonavaji vse a to bez nutnosti nejake "vnejsi energie". Pokud si tu energii dokazi vyrobit pro sebe, dokazi ji vyrobit navíc pro člověka...
Tedy - do určitého stavu bude lidska práce POTREBA. Muzeme teoreticky dojit do stavu, kdy se to preklopi, lidska práce nebude potřeba vůbec, a stane se z ni konicek. Pripadne samozrejme bude vždy existovat procento "podivinu", co se nechaji ostrihat od člověka, nez od robota. Ale kdo nebude chtit, muze si nechat nosit pecene holuby primo do ust každý den a nemusi se resit, kde se na to vezmou finance, protože finance nebudou potřeba, protože roboti uz ty zdroje NEJAK najdou.

Zde je otázka, jestli planeta Země ma obecne tolik zdroju,ktere by sly vyuzit, respektive aniz by doslo k nejakemu zásadnímu poskozeni struktury cele planety. Ale asi jo...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo suhlas len doplnim k "kdy 90% lidi na této planete bude najednou zbytečných" .V podstate uz teraz je na tejto planete 100% nas ludi uplne zbytocnych pretoze pre planetu (prirodu) niesme nijako uzitocni. Sme tu navyse tak si to vazme ze tu mozeme byt.
Pripadna redukcia populacie ludi z 7 mld na 500 milionov planete iba prospeje. Ved naco zivit 6.5 mld nepotrebnych jedincov ? Ja pojdem tiez do kytek lebo nepatrim k tym top sikovnym...
Automaticke zariadenia v pohode uzivia znizeny stav a tito zostavajuci ludia sa budu moc venovat len najnarocnejsi veciam ako je vyskum a vyvoj, vesmirne lety, osidlovanie vzdialenych planet (Slnko a Zem tu nebude navzdy) a samozrejme umeniu a sportu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a tak bys nemusel cekat, a jit rovnou prikladem...
tyhle kecy mam uplne nejradši :-))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Muzes mi rict, proc by lide měli byt bez práce, pokud sami nebudou chtit?
To jako myslis vazne? Myslis, ze desetitisice lidi jsou u nas nezamestnani, protoze chcou????
Je to proste blbost, aby vse bylo zadarmo, kdyz to bude automatizovane ..... to neni idealni komunismus .... to je tvrdy kapitalismus, kde jedna strana bude bohatnout a druha chudnout .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Ok, kde se na to vezme energie?"

Vyjděte někdy z domu a podívejte se na oblohu...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem se podival...a nic. Zadna energie mi neprisla.
Neboli samo od sebe nam baterky svetlo nenabije, potrebujeme k tomu nejake technicke zarizeni...to same vitr a to same mnoho dalších.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jenže vy mluvíte o obstarání energie pro robotický ekosystém (robosystém?), a vtip je v tom, že stačí, aby proces výroby těch technických zařízení nebyl energeticky ztrátový. Jakmile výroba zařízení X spotřebuje y jednotek energie a zařízení samo pak vygeneruje z jednotek energie, kde z >> y, není co řešit. O automatizovaných solárních breederech na Sahaře se uvažuje už dnes.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokladní si namarkováním čehokoliv navíc nijak nepřilepší. Kolik má evidováno na kase, takovou tržbu musí odevzdat. To jsou zase kecy člověka. Už aby došlo na automatizaci diskutérů.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ne všechno jsou obchody typu Albert, Kaufland atd. A i tam se někdo naučí takto okrádat. Pokud má třeba povolení stornovat úctenky - narazí vám něco navíc, později účtenku stornuje a narazí ji správně, rozdíl pak přesune z kasy do kapsy.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.