CDR.cz - Vybráno z IT

Google nabízí virtuální prohlídku více než 1 000 muzeí a galerií z celého světa

Google prostřednictvím své platformy Google Arts & Culture nabízí virtuální prohlídku ve více jak 1 000 muzeích, galeriích, hradech či památkách UNESCO napříč světem. Návštěvník se tak může zadarmo a z karantény v klidu prohlédnout místa, kam by se za normálních okolností třeba ani nedostal.

Zdroj. Insider

Nejen nčase celá republika je už nějaký ten pátek zavřená doma, u některých už nastupuje těžká nuda nebo ponorková nemoc, protože se museli vzdát sportů i všech kulturních akcí. Mnoho umělců se tak snaží zprostředkovat své vystoupení alespoň online. Díky Googlu však můžeme sledovat i jiná umění online, přesněji přes 1 000 světových muzeí zdarma a virtuálně. 

Společnost Google pro tento bohulibý záměr využila své platformy Google Arts & Culture, kde si návštěvník může virtuálně procházet cenné sbírky uměleckých děl, muzea a jiné umělecké prostory, za které by v normální situaci zaplatil nemalé peníze.

byt Jaroslava Foglara

Spatřit Mona Lisu naživo je přesto neopakovatelný zážitek a pár pixelů na monitoru je ve srovnání s tím jen chabá náhrada, ovšem buďme vděčni i za tuto tyto drobnosti. Z technologického hlediska jde v podstatě o již dlouholetou funkci Street View, kterou se jim povedlo zavést i do vnitřních prostor.

Dá se předpokládat, že počet muzeí a galerií, které Google nabízí, se bude neustále zvětšovat. Na seznamu se dají najít i české památky, jako je Národní muzeum, všechny památky UNESCO či byt Jaroslava Foglara.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Google nabízí virtuální prohlídku více než 1 000 muzeí a galerií z celého světa

Žádné komentáře.