CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google pracuje na vlastních chytrých hodinkách

No já nevím - takový hodinky se prodávají vč dualsim gms modulu již nějaký ten pátek a že by to někoho nějak moc zajímalo tak to teda zrovna ne. Tohle bych tipoval na slepou vývojovou větev.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

No ja to pochopil tak, ze hodinky se pomoci BT budou pripojovat k mobilu a budou jeho rozsireni. Teda ovladani prehravace, rychle cteni sms, rychle kouknuti kdo vola a pripadne odmitnuti. Takze ne GSM modul a teda delsi vydrz. Napriklad uz ted ma Casio jednoduche hodinky co zobrazuji zakladni veci a maji vvydrzet na baterku cca rok.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejak nechapu, kdo ma byt cilovou skupinou uzivatelu. Ja hodinky prestal nosit ve chvili, kdy zacaly byt mobily natolik vyspele, aby je nahradily. A tak to udelala vetsina lidi v okoli. Hodinky se dnes nosi maximalne jako modni doplnek. Proc se tahat a nabijet s dalsim kramem? Jiste, par geeku si to koupi, ale tech je minimum.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze kdyz chces zistit kolik je hodin tak zacnes v tasce lovit minutu 5'' mobil? Mne prijde jednoduchsi kouknout rychle na hodinky na ruce. A to by mi prislo fajn i kdyz mi nekdo vola pripadne rychle precist sms na hodinkach ...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No ja nosim mobil na opasku, takze nic nelovim, vytahnu a vidim. Tak asi nejsem cilova skupina. Pravda, k 6" tabletfonum by se to mozna hodilo.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Koukám že lidi v diskuzi nemají ani potuchy, co tyhle vyspělé zařízení umí. Jen třeba příklad, máte sluchátka v uších, telefon v kapse a někdo vám volá, jen mrknete na "hodinky" a víte kdo vám volá a můžete klidně zvednout hovor a mluvit, neřkuli o čtení sms či krátkých emailů. Je to docela fajn a velice návykové.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neumí náhodou říct do těch (třeba BT) sluchátek kdo volá už i současné mobily (neřkuli přečíst SMS)? To se pak člověku úplně chce říct "Koukám že lidi v diskuzi nemají ani potuchy, co tyhle vyspělé zařízení umí." ;)

Odložil jsem hodinky v den pořízení prvního mobilu a děsím se chvíle kdy někoho napadne ta blbost mi nějaké darovat.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

než to na tebe vykoktá, tak už to volající položí. Automatické čtení čehokoliv je za trest, neznám jediného člověka, co by to používal. Navíc bez sluchátek ti to řekne co ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

No reagoval jsem sic na to co jste sám napsal: "Jen třeba příklad, máte sluchátka v uších, telefon v kapse a někdo vám volá", ale budiž. A "koktá" to většinou jen zrovna tak dlouho jako je pauza mezi dvěma tůt, takže by to volající musel zavěsit hned po prozvonění. A ten kdo nosí mobil tak zašantročený, že ho musí minutu dolovat odněkud z tašky, tak toho nějaká rychlost reagování asi moc nezajímá a tedy nebude ani cílovou skupinou těchto hodinek ne? Ale holkám se to bude líbit, pokud budou moci měnit barevné náramky podle barvy lodiček a pásku (a navíc pak budou mít "nové" místo v kabelce na další "to potřebuju"). :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Miluju tyhle představy optimálně fungující kombinace přístrojů :-) Jsou lákavé.

Praxe je ovšem bohužel taková, že se to vždycky nějak rozesere.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se takové hodinky automaticky dobíjely položením na noční stolek, proč ne. Ale nechci se prostě o ně dál starat. Už takhle povinnost přidrátovat mobil před každým ulehnutím mě dost štve.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak třeba od Sony vydrží týden bez problémů, ale je pravda že indukční nabíjení by bodlo, to jako jo ...

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jaký je rozdíl v komfortu mezi indukčním nabíjením a vložením do nabíječky? Indukční nabíjení stejně nemůže z principu fungovat (efektivně) na větší vzdálenosti než řádově cm, takže v obou případech je potřeba telefon někam plácnout.

... aha, vy možná máte ty moderní telefony, co nestačí jen tak položit do doku a vklouznou svou vlastní hmotností, ono je potřeba do nich zapojit titěrný USB kabel, mám pravdu?

Takže není nakonec potíž spíš v debilně vymyšleném připojení k dobíječce?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Je :)
A proto hodinky jedině s inteligentním řešením, bo jedno neinteligentní už mám :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.