CDR.cz - Vybráno z IT

Google přinese v Android 13 možnost měnit intenzitu svítilny a blesku

Společnost Google představila svůj nový operační systém Android 13 ve vývojářské verzi. Ve zdrojovém kódu jsou pak přidány dvě nová API, která se budou starat o možnost nastavení intenzity blesku, resp. svítilny.

Zdroj

Minulý měsíc představila společnost Google svou první vývojářskou verzi nového mobilního operačního systému Android 13 a spolu s tím i některé funkce, na které se můžeme těšit. Mezi hlavní změny patří vylepšená ochrana osobních údajů, tematické ikony či vylepšené ovládání. Přijít by měla i vcelku neobvyklá novinka v podobě úpravy intenzitu blesku. Novinku objevil Mishaal Rahman, který upozornil na dvě nová API ve třídě CameraManager, a to getTorchStrengthLevel a turnOnTouchWithStrengthLevel.

Zdroj

První API se vrátí k výchozí hodnotě nastavené intenzity, kdežto druhé API nastaví intenzitu blesku od minima 1 do maxima, které je omezeno hardwarem daného zařízení. Jednoduše řečeno, tyto API vám umožní nastavit si intenzitu blesku. V současné době můžete svůj blesk, popřípadě svítilnu, pouze zapnout nebo vypnout.

Výjimku tvoří pouze One UI Samsung, která umožní zvýšit nebo snížit intenzitu svítilny, ale jedná se o funkci vestavěnou pouze u prémiového modelu Samsung. S příchodem operačního systému Android 13 by se tato funkce mohla dostat i do dalších mobilních zařízení, a to i z ekonomických tříd.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Google přinese v Android 13 možnost měnit intenzitu svítilny a blesku

Čtvrtek, 3 Březen 2022 - 13:36 | DRK | No hlavně púo mně nechtějte abych si každý rok...

Zobrazit diskusi