CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google vyrazil do boje proti Adblock aplikacím na Androidu, odstraňuje je z Google Play

Děsivé. Uživatel bude muset znát i něco jiného, než Google Play. To zase bude víkendových školení. :-))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Google je zrejme názoru že keď na nás budú neustále vyskakovať tie reklamné sračky tak si ich okamžite pôjdeme kúpiť.
Už tak obdivujem ľudí ktorí napríklad ešte stále pozerajú komerčné TV. Naša rodina to vzdala už pred 2 rokmi a je to asi to najlepšie čo sme pre naše duševné zdravie mohli urobiť.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Este vzdy mas moznost si aplikaciu kupit a mat ju bez otravnych reklam. Mne tento krok pride spravny. Ludia by chceli mat vsetko zadarmo, ale niekto to musel predsa vytvorit. But zaplat, alebo sa nechaj otravovat reklamov.
Pri reklame v TV zadavatel neplati podla poctu pozreti. Takze im je suma-fuk ci vypnes zvuk, alebo na 10 munit prepnes na in program. Ja TV tiez moc nepozeram, tiez patrim do skupiny ludi, ktorym reklamy piju krv. V podstaje ju zapinam len na par sportovych podujati, tam su reklamy kratke, to si akurat clovek stihne zbehnut do chladnicky po pivo :)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Osobne obvykle porad nahravam, takze kdyz zacne reklama, TV vypnu, pak netrefim kdy skonci a na porad se dokoukam ze zaznamu (kde reklamu beru rychloposuvem). Pritom byvali doby, kdy me par reklam i zaujalo (obvykle spis zpracovanim nez uvedenym vyrobkem) ... ale posledni dobou mam pocit, ze zajimave reklamy mizi a na toho zeleneho ufona uz jsem alergicky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S tym nahravanim to je druha moznost. Raz som pozeral nahrany film cez reklamy toho co bezal live. Skoncili skoro zaroven. To len dokazuje kolko reklam vedia natlacit do jedneho celovecerneho vysielania.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

ne, google je zrejme nazoru, ze kdyz te otravuje reklama, tak si kup placenou verzi...
a je to tak imho spravne.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Ty reklamy mají uživatele trochu otravovat, aby si placenou verzi koupil. Asi na těch reklamách nevydělají tolik, jak když si app koupíte. Je to v pořádku a já aplikace, které se mi líbí koupil. Většinou kolem 20 Kč.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já již TV nesleduji 12 let a vůbec mi nechybí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ad placení. Bude paypal? Google nemusí znát i číslo mé kreditky :) Dokud nebudou alternativní způsoby placení, pak ať jdou do háje :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by zajímavé se jich optat, zdali bude možno platit i bitcoiny, protože to je jediná měna, nad kterou nemají bankovní zločinci kontrolu a není zatížená neustálým dluhem...

(banka poskytne půjčku, vydá peníze, ale pak chce navíc úrok, na který již peníze nevydala... jediná možnost splacení tak je, že si ten samý člověk někdo jiný vezme další půjčku, což problém ovšem jen eskaluje a oddaluje řešení, a sice že nelze připustit, aby byly peníze zneužívány jako moderní forma otroctví a jejich oběh navržen tak, že bankám neustále roste moc (dluží jim stále víc lidí až států), kterou pak uplatňují proti lidem, komunitám i celým státům)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

AOKP to jistí :-) tam není žádný Play a jeho šmírovací funkce, takže Velký Bratr nemá možnost mi tam nic instalovat. Zaplaťpánbůh za nadšence, kteří vyvíjejí alternativy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Adblock je doplnek weboveho prohlizece, bez ktereho si dnes nedokazi predstavit zivot. Pouzivam jej jiz dlouhou dobu. Pamatuji si, jak se vyvijely reklamy na webu. S prichodem flashe se to rychle rozvinulo do podoby, kdy mezi textem nejakeho clanku, ktery si clovek chtel precist blikal silenym zpusobem obrovsky ctverec nejake agresivni reklamy, ktery nesel zadnym zpusobem vypnout. Nebo pripadne sel zavrit krizkem, ale za 5s vyskocil jiny s jinou reklamou. Stejne prijemne, jako si cist noviny, zatimco mi nekdo sviti do obliceje baterkou. Asi z tohoto duvodu vznikly tyhle adblock doplnky (diky bohu). Bohuzel dnes jiz tyto adblock programy pouziva velke mnozstvi uzivatelu, takze to zacalo trapit druhou stranu, ktera ma z techto reklam zisk. Jsem zvedavy, kde se najde nejaky kompromis. Obavam se, ze zakazy nic nevyresi a neprinesou nic dobreho. Ostatne jako vzdy.

Jen doufam, ze se opet nedockam doby, kdy budu nuceny cist nejaky clanek a ze vsech stran na me bude blikat nejaky hujer...

Takze drzim palce autorum techto adblock doplnku at maji pevne nervy a vydrzi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste zatim to jde omezit, temer na maximum i jinak nez pres AdBlock. Flash lze eliminovat odinstalovanim flashplayera. A kdyz uz nijak inak, tak asi stejne jako s TV .. vypnout a zapomenout :(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.