CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google zatočil s Adblockem na YouTube: Uživatelé jej musí neprodleně vypnout

Zatim mi to běhá normálně s uBlockem. Neblokujou to jen ve Chrome? Já používám Vivaldi.

Jinak prý existuje nějaký adbock, který tu reklamu přehrává skrytě, takže ji uživatel nevidí a Google si myslí, že to viděl a je to ok. Ale víc o tom nevim.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mě to zatím v Chrome běží. Až nepoběží, poběžím já... možností je halda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FreeTube vypadá bez problémů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ta reklama nebyla tak otravna ... . Co z toho, ze jednu reklamu pusti 4x za sebou behem 5 minut.

A to nemluvim o podvodnych reklamach.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Žádná omezení nepozoruji. Ani na mobilu, ani na desktopu. Zato kdykoliv se na YT dostanu někde na nechráněném PC či mě to v mobilu otevře v interním "chromým", tak jenom "čumím" co tam dovedou narvat reklam a vyděšeně utíkám pryč. Masakr jako.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zatím to spíše vypadá, že lidé zkouší účinnější blokátory. A méně zkušení uživatelé se o nich dozvěděli a začínají je používat. Takže jediný výsledek téhle akce bude ještě méně zobrazené reklamy.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

YouTube Premium taky pořád funguje bez reklam.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi... kojot.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"Google zatočil s Adblockem na YouTube" - že jsem si nějak nevšiml...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Počet reklam šílený. Nefunkční zablokování určitých reklam, vesele se překrávají dál. Konec. Ublock a šáteček... Na mobilu vypadá zajímavě Brave.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

brave alebo freetube.
dosiahnu opak. taktiez dost ludi odchadza na rumble alebo odysee

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"jinak jim hrozí omezení či rovnou trvalá blokace jejich účtu"

Tak na to som zvedaví. Mimochodom podobný článok tu už bol a žiadne potrestanie používateľov sa nekonalo.

To čo sa robí z reklamou na internete už hraničí s poškodzovaním duševného zdravia.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by na case, kdyby si google timto krokem sam podkopal nohy a vetsina lidi by konecne presla nekam jinam... napr. Rumble
Ta cenzura, demonetizace a likvidace nepohodlnych na youtube uz je dle me davno za hranou...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tvůrci obsahu se soustřeďují tam, kde je největší dosah. Nejpoužívanější platforma je YouTube, dokonce si tam i firmy dávají videa, který jsou součástí jejich prezentačního webu, takže je vidět, že to je považovaný za integrální součást webový prezentace.
Přejít jinam znamená opustit tuhle obrovskou uživatelskou základnu. Já třeba ani nevím, že nějaký Rumble existuje, takže jejich obsah se ke mně nedostane.
Je vidět na příkladu Twitter/X, že i když alternativy existují a možná i lepší, že nakonec záleží na tom "kde jsou lidi". Je to tak prosté.
Proto se třeba pořád používá e-mail (MIME), ač je to velmi zastaralé řešení. Proto pořád máme IPv4, i když už 20 let nedostačuje. Jakmile se něco ustanoví jako nejpoužívanější, je hrozně těžký to opustit. Sledující na YT IMO nezajímá, jaký má kdo model financování tvorby obsahu. Někdo má příjmy z reklam YT, někdo je má vypnutý a dělá to pro radost, někdo má Patreon/OnlyFans/HeroHero/cokoliv, někdo má svoje sponzory a značku. Uživatelé vidí jenom reklamy. A někde je jich hromada, tak se jim brání, to je naprosto přirozený.
Některý weby mají reklamy vložený přímo v obsahu a ty se blokovat nedají. Možná to je cesta.
A kdyby následoval exodus na jinou platformu a ta by najednou musela investovat do drahých datových center, tak se rozjede kolotoč naplno. Někdo to nakonec zaplatit musí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí opustit Chrome.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

je zajimave ze vetsina pc napadena virem pouziva chrome

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že většina lidí, bohužel, používá Chrome ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

kdy youtube zatoci s kindermafii a videama typu kralik na sedacce atd. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Chromeře mi zatím blokování reklam funguje. Jinak souhlas s předřečníky, kdyby těch reklam nebylo tolik, nebyly tak otravné a kdyby Google zatočil s evidentními podvody typu zázračné pilule na čištění cév a vypuzení parazitů, tak by se blokovalo méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno byl velice zajímavý průzkum ohledně reklamy na Youtube. Sand přes 40% reklam které byly přehrány, byly "přehrány" robotem - tzn. inzerent zaplatil ale člověk je neviděl. V tomto ohledu Google žádná opatření nedělá. Adblock mu vadí, protože tam se reklama nepřehraje a tudíž ji inzerentovi nenaúčtuje. Metriky sledovanosti reklam na Youtube jsou úmyslně stavěny tak, aby inzerentům podávali zavádějící údaje. Aneb, my podvádět můžeme, ale ať si to zkusí někdo jiný...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Milí majitelé youtube. Jestli si myslíte že donutíte lidi čumět, namísto na požadovan video, na opakující se reklamu každou minutu furt dokola tak jste spadli z višně. Jak to, že před x lety nic takového nebylo potřeba? Pokud vážně chcete podporovat tvůrce obsahu zaveďte pro ně třeba dobrovolné příspěvky dárců.. Reklamu max jednou na začátku a přiměřeně krátkou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Keď Youtube začínalo, každý kto sa zaregistroval a prihlásil, žiadnu reklamu pred, počas a ani po prehratí videa pozerať nemusel. Dnes je to ako v debilinci a často sa stáva, že sa to video čo som chcel pôvodne vidieť ani nedokončí. Pokiaľ teda skutočne zatočia s Adblokerom, mažem konto vrátane gmailu. Žil som tu pred googlom, môžem žiť aj po ňom.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koukam že všichni jsou na tom stejně, zatím všichni úspěšně reklamy blokujeme a nikomu se žádná vystraha neukázala xD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Večer mi YouTube při sledování oznámil, že pokud adguard nevypnu, budu mít zablokováno další prohlížení a zbývají mi tři obnovení stránky. Takže jsem AdGuard vypnul a nahradil jsem ho uBlockem, který v seznamu nebyl uveden. Po obnovení stránky YouTube stále vykazoval chyby, ale už nebylo jasné, proč. Pouze trval na deaktivaci blokátoru reklam, tak jsem v prohlížení pokračoval.
Nikdy jsem na YouTube tyto blokátory reklam nepoužíval, ale letos se zdá, že nastavení nefunguje správně. Patnáctiminutové video je nyní přerušováno každou minutu reklamami, obvykle ve formátu pět plus patnáct sekund. Podle mého názoru je to nepřijatelné. Rozhodně nezaplatím 250 Kč, raději přestanu YouTube sledovat úplně. Platím už dost za Netflix a iTunes.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.