CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Grimasa místo hesla - Google chce změnit způsob odemykání Android zařízení

Dalsi pozitivum je, ze ubude fotek ksichticich se uzivatelu po webu protoze lidi si nebudou chtit zbytecne vycerpat klicovy prostor :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Stejnak to nakonec dopadne tak, že všichni jen mrknou nebo pootevřou ústa a dají jazyk buď doprava nebo doleva...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BTW ty grymasy na fotografii by byly dost nepraktické pro odemčení něčeho co se musí většinou držet v ruce. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není to cesta k degeneraci civilizace? Časem bude stačit si správně pšouknout místo pamatování hesla. Bude to jednoduché stejně jako 99% populace. Snad i záměr...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a brute force attack bude spočívat v tom, že se placka hodí do výběhu s šimpanzy. OMG.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, ale připadá mi to, s prominutím, trochu "prdlý". Je mi jasné, že pro google čím víc kamer tím líp. Hlavně když ty kamery musí být aktivní. Jsou to v podstatě miliony "očí" a "uší"(mikrofony), které nás sledují aniž o tom víme. Nebylo by lepší telefon doplnit snímačem otisku prstu? No jo, ale teď mě napadá, že by google dostal další identifikátor v podobě daktiloskopických údajů. Takže co teď, 666 se pomalu, ale jistě blíží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

*oprava ...daktYlo... :§)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je to vtipne jak se firmy predhaneji udelat kolo jinak a lepe. Ted nenarazim na to odveke kulate kolo ... myslim tim vymysl, který se ukazal jako spravny a v praxi velice funkcni ... konkurence bud zacne kopirovat ... nebo se ostentativne snazi rychle zabrat všechny dostatecne vzdalene varianty teze myslenky. Jsou to takove hloupe vystrely do prazdna, nehlede na to, ze proste nepotrebujem aby nase "heslo" videl každý v kavarne kdo se ve spravny okamzik koukne na nas udesny ksicht....

Btw ... staci juknout k microsoftu .. koketovali s rozpoznanim obliceje, hlasu, otisku prstu ... aby nakonec vse zavrhli se slovy "no opravdu to nebyl dobry napad". Nakonec se ukaze něco tak prostého jako cmarani po obrazku ... tedy obrazkove heslo. Tri kratke pohyby/doteky na obrazovce ci dotykove podložce staci na cca 1,2 miliard moznych kombinaci ... u tri libovolných znaku je to něco kolem 80 tisíc kombinaci. To jsou docela fajn výsledky ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ako to dopadlo s myšlienkou používať obrázkové symboly miesto hesiel? Pred časom sa o tom hovorilo ako o budúcnosti lebo človek si ľahšie pamätá objekty a vzťahy medzi nimi (heslo typu kačica-kačica-kvetina-autíčko navyberané z obrázkov = použiteľné aj pre negramotných a deti) než 5Jh*fdkj//T heslá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mozna prisli na to, ze ani takove heslo si uzivatel nezvladne zapamatovat dost dlouhe :-).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ako 1. aprila uz bolo nie? :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No tohle ma neco spolecneho s tim, ze se ze skladu ztratila si tuna koxu ;-))

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.