CDR.cz - Vybráno z IT

Grip, hra inspirovaná retro peckou Rollcage, má datum vydání

Žánr závodních her se k těm nejpopulárnějším už dávno neřadí. Což takhle ho ale oživit a představit moderní hru, která se inspiruje klasikou, jež v minulosti fungovala? Přesně takový směr si zvolil Grip.

O závodní hře Grip jsme toho na CDR.cz napsali už mnoho. Vůbec poprvé v roce 2015, když původně nadějná kampaň na Kickstarteru nakonec neuspěla. Vývojáři se ovšem nevzdali a v roce 2016 vypustili do světa hru v předběžném přístupu na Steamu. U fanoušků se dočkala velmi pozitivních recenzí.

Letos se hra prezentuje také na E3 a přichází s prvním velkým oznámením. Grip oficiálně vyjde na podzim letošního roku a nabídne i zábavný multiplayer. O jeho kvalitách a nápaditosti se můžete přesvědčit ve videu.

V době spuštění bude k dispozici 19 závodních tratí a řadu nehostinných prostředí, 15 obrněných vozů a 11 zbraní, zahrnujících třeba i výbušné šípy a střely. Ty mohou posloužit k sestřelení dalších závodníků, zabloudit mohou ale třeba i do skály a ve výsledku tak vytvořit novou průjezdovou cestu.

Hra přiznává inspiraci u populární retro pecky Rollcage. Konec konců, autoři Gripu byli členy týmu, který Rollcage přivedl k životu. U publika tedy vsází i na nostalgickou vlnu.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Grip, hra inspirovaná retro peckou Rollcage, má datum vydání

Žádné komentáře.