CDR.cz - Vybráno z IT

Hackeři napadli herní služby. Nahlásili i bombu v letadle prezidenta Sony

Herní online služby Battle.net, PlayStation Network nebo servery League of Legends právě čelí těžkému útoku hackerů. Další je na řadě Microsoft. Do případu se zapojil Federální úřad pro vyšetřování.

Pod ruku se nám právě dostaly čerstvé informace o velkém hromadném útoku hackerů na online služby související s hrami. DDoS útokům v současné chvíli odolává síť PlayStation Network i samostatné servery některých multiplayerových titulů od Sony. Podobně je na tom i Blizzard se svým Battle.netem (oficiální servery pro Diablo, World of Warcraft či Hearthstone) nebo oblíbené online hry League of Legends a PlanetSide 2. Dál se prý skupina zaměří na Xbox Live od Microsoftu.

Uskupení vystupující jako Lizard Squad chce na herní scéně udělat pořádný rozruch a rozhodně netroškaří. Vedle napadání zmiňovaných služeb a serverů nahlásila také bombu na palubě letadla prezidenta společnosti Sony Online Entertainment Johna Smedleye. Jedná se o linku 362 společnosti American Airlines mířící do Phoenixu. Z důvodu bezpečnosti byl let odkloněn. Do vyšetřování se vložilo FBI. 

Bližší informace zjišťujeme.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hackeři napadli herní služby. Nahlásili i bombu v letadle prezidenta Sony

Úterý, 26 Srpen 2014 - 19:35 | Lojza Suchánek | Blizzardum vse funguje a nezaznamenal jsem zadne...
Úterý, 26 Srpen 2014 - 17:05 | rman | Tak to je vesely...nejakej update?

Zobrazit diskusi