CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hackeři požadují výkupné za nové Piráty z Karibiku

Já to říkám pořád, dokud bude Bitcoin tolerován, budou se dít tyhle ošklivosti.
Proto jsem jednoznačně pro celoplanetární zákaz.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je poněkud krátkozraké myšlení, nebál bych se ho dokonce nazvat hloupým.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co je tedy tak báječného na Bitcoinu?
Bohatě bude stačit, když se přihlásíte k jedné z následujících skupin: pedofil, vyděrač, nelegální prodavač zbraní nebo drog a případně ještě pasák nebo dokonce vrah.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych se prihlasil do skupiny "At me kurva stat necha na pokoji a necha na pokoji moje penize"

Btw, co je spatneho na prodeji drog ci zbrani? Co je spatneho na tom, kdyz ma kurva pasaka?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dostal si vzdělání zadarmo, když tě srazí auto tak přes tebe nehodí na kraji silnice větev protože bys neměl na doktora a neběhají tu bandy ozbrojených zlodějských šmejdů co tě odstřelí protože si jim nedal všechny prachy.
Takový blahobyt tu máme tak kurva proti čemu se bouříš?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedostal jsem vzdelani zadarmo, zaplatili mi ho rodice, na danich.
Kdyz me prejede auto, tak si osobne platim xyz tisic korun mesicne povinne pojisteni, at chci a nebo nechci. Co kdyz bych chtel, abych si to pojisteni neplatil a dobrovolne souhlasil s tim, ze kdyz me prejede auto, maj me nechat v prikopu? Mam smulu, ze...
Bandy zlodejskejch smejdu tu behaj a obcas Te odstrelej taky. Paradoxne maji casto na sobe hadry s napisem Policie CR
Bourim se proti tomu, ze mi stat sebere NASILIM 2/3 toho, co si vydelam a chova se jak mafie, protoze kdyz mu je nedam, tak me je ukradne nasilim a jeste me zavre.
Pokud Ti vyhovuje "blahobyt" za cenu toho, ze stat kazdeho okrade o 60-80% toho, co si dotycny vydela, tak me teda ne

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

ty zda sa nechapes vela veci a medzi inymi ako funguje stat. Zanedbajme, ze politici cast rozkradnu... stat (ustava) ti garantuje napr. zdravotnu starostlivost. Kedze ta musia osetrit nezavisle na tom, ci platis/neplatis odvody do zdravotnej poistovne, tak ten ukon nieco stoji. Niekto to musi samozrejme zaplatit, s tym dufam suhlasis. Kto a z coho? Tak ten kto garantuje, nie? = stat. Z coho? Stat musi tie peniaze vybrat. A teraz ista cast populacie z roznych dovodov neplati, ale aj tych treba osetrit! Keby si mal na vyber ci ne/zaplatis vela ludi by neplatilo a nasedne by nemali na zaplatenie zakroku. Ci ty mas bezne doma rezervu 20k eur na operaciu kolena? No a sytem funguje tak, ze vsetci platia ale je iba par operacii kolien. Keby si si mal platit vlastne operacie, tak vacsina ludi zakape. Dobre to je tak ako to je a stoji to tolko, ze ti zoberz 2/3 toho co zarobis. Zmier sa stym.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale ja KURVA CHCI, abych si pojisteni bud platil dobrovolne, a nebo si holt zaplatim operaci hotove a nebo holt CHCIPNU. To je kurva MOJE rozhodnuti a vubec nechapu, co mi do toho maj nejaci kokoti co kecat.
A tohle je asi jedna miliontina toho, o cem bych se chtel rozhodovat SAM, nest si pripadna rizika SAM a NEMUZU.
A ne, nesmirim se s tim. Nesmirim se s tim, ze me cely zivot vydira mafie a ja ji musim platit vypalne ve vysi 2/3 mych prijmu. FAKT se s tim do smrti nesmirim

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Současně nastavený zdravotní systém má jednu zásadní výhodu a to, že když by jistá skupina lidí zdravotní pojištění platila (já bych do ní patřil) a jistá skupina lidí ne a tedy by neměla možnost dosáhnout na lékařskou péči, došlo by to do stavu, že by nám tu po ulicích hodily zasyflený socky s otevřenou tuberou případně infekční žloutenkou a ohrožovali by nás pracující daně platící. Též by nebylo tak rozsáhlé proočkování obyvatelstva a tedy riziko nakažení platících by vzrostlo.
Nechcete platit daně, OK ale dostáváte za to více, než jste ochoten si vůbec uvědomit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si docela presne uvedomuju co za to dostavam a zcela vazne tvrdim, ze vetsinu toho, co za to dostavam, bych si sam dokazal zaridit lepe a levneji

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale mozno ty konkretne ano, ale ini ludia nie. System musi pamatat aj na cigana Gejzu co cely zivot len yebe deti a nerobil ani sekundu, nedoviedol ziadne dane (okrem DPH) a narobi 10 rovnakych gejzov a erzi. Keby to bolo tak ako ty chces, tak by sa system rozpadol. Ja som napr. ako 4rocny absolvoval celkom zlozitu operaciu srdca, keby som si to mal zaplatit, tak uz tu niesom.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Boze, uz aby se system rozpadl, cim drive, tim lepe...
Jinak samozrejme co se tyce zdravotnictvi, na volnem trhu by logicky existovalo dobrovolne pojisteni.
Trosku mi to pripomina:
Mam barak, je muj...Proboha, co kdyz mi vyhori a ja o vse prijdu a stane se ze me bezdomovec a umrznu pod mostem? Prece je tedy nutne donutit lidi, aby si sve baraky povinne pojistili, aby se to nestalo, ze jo?
Hmmm, ale ono to tak neni ...pojisteni baraku je ZCELA dobrovolne....divne....jak to?
A jak to, ze kdo si barak pojistit chce, obvykle penize na tu pojistku docela v pohode sezene? Proc pojisteni baraku nestoji milion rocne? Proc ty pojistovny nerejzujou jak vztekle?
Nejspise proto, ze by si pak nikdo barak nepojistoval a oni by nevydelali nic
Stejne, jako si nekdo pojisti ci nepojisti barak, by si pojistil ci nepojistil zdravi.
Mozna nekdo preferuje vice neco jineho, nez sve zdravi. Kdo jses, abys mu rikal, ze to teda nesmi, ze si sveho zdravi musi cenit vice, jak ceho jineho?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

preto, ze barak ti vyhori raz za zivot a aj to 2% ludi, ale bedrovy klb operuju 7% ludi a cukrovku ma 20% ludi. Cisla si vymyslam ale pricip je dolezity. Napr. zuby sa kazia 95% ludi, tak to jednoducho vyradili zo zakladneho poistenia a musis si ich platit sam. Nic prijemnejsie ako 50€ za 1 plombu nieje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze, chapu-li to spravne, tak tvrdis:
Lidi jsou ve 100% pripadu kokoti, co by si o sobe nedokazali rozhodovat sami (pocitas do toho i sebe?)
Proto je potreba, aby nekdo MOUDRY (hahaha) rozhodl, ze se jim sebere 2/3 - 3/4 toho, co si vydelaji (na to najednou svepravni jsou) a aby ZA NE rozhodl, jak maji zit sve zivoty. Co si maji myslet, co pro ne ma byt priorita, jestli chteji byt zdravi ci ne ...Jestli chteji neco riskovat...
Takze vlastne tvuj ideal je Matrix, chapu to spravne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby lidi byli dokonalí fungoval by i komunizmus ale NEJSOU, nějakej Lojza Suchánek je toho jasným důkazem...
Takže se hladá nějaký kompromis. Chytří lidé se občas poučí z toho co tu bylo párkrát dřív a nefungovalo. Nic lepšího než máme (i přes ten bordel) teď bohužel zatím nikdo nemá tak se s tím už smiř.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komunismus by nefungoval ani v okamziku, kdy by byli lide dokonali.
Respektive fungoval by radove hure, nez volny trh.
Nic lepsiho tu nemame, protoze lide jako ty spolehlive cokoliv lepsiho zablokuji.
Doporucuji https://youtu.be/EeXSGthWoe4
Zde je zcela jasne vysvetleno, proc ani sebedokonalejsi urednik NENI schopny rozhodnout spravne. I kdyby byl genialni, neuplatny a vedel zcela vsechno o vsem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět že o komunizmu nic nevíš, jinak bys nemohl napsat takovou blbost. Proti "volnému trhu" má teoreticky daleko lepší využití jak lidí tak surovin. Nepotřebuje motivovat lidi ziskem, když pracují rádi jen za to co potřebují a dělají co je baví... Naopak ten tvůj neexistující "volný trh" využívá nedokonalosti lidí a jejich snaze po tom mít víc jenže zároveň naivně předpokládá že budou hamtit "férově"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je videt, ze o komunismu NIC nevis a predevsim NIC nevis o tom, jak to na svete funguje.
Podival ses na tu prednasku? Predpokladam, ze nepodival.
Problem centralne rizene ekonomiky spociva v tom, ze:
Jelikoz jsou zdroje vzdy omezene, tak je nutno "nejak" urcit, na co se pouziji.
V komunismu to urci nejaka autorita. I kdyby tato autorita byla dokonala a neuplatna (coz nikdy neni, ale uvazujme, ze je), tak NEMA jak zjistit, KAM je NEJLEPSI zdroje alokovat.
Zatimco na volnem trhu se to da zjistit velmi jednoduse. A to tak, jestli se vyplati ci nevyplati ty zdroje investovat, tedy jestli zakaznici oceni ci neoceni tuto investici.
Komunisticky planovac nikdy nebude vedet, jestli je potreba vytisknout vice knizek, a nebo vyrobit vice hajzlpapiru - on to nejak odhadne a kdyz to odhadne blbe, nastane to, co muzes sledovat aktualne napriklad ve Venezuele ...A nebo kdysi davno to slo sledovat tady...atd atd
Podivej se na tu prednasku...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jdi ty, napřed si ujasni rozdíl mezi komunizmem a socializmem. Navíc trh v žádném případě nemá šanci určit dopředu kolik je čeho třeba, zjistí to až dodatečně a zase jenom v tom teoretickém případě, kdy nenastane monopol.... A mimochodem na takovou maličkost jako určení čeho je kolik třeba by dnes v pohodě stačil dnešní internet.
Nefunguje to prostě kvůli příliš sobeckým lidem (obojí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podival ses na tu prednasku?
Rikas totiz jiz 10000000x vyvracene bludy.
To je pak tezke debatovat s nekym, kdo vubec nechape zakladni principy toho, jak svet funguje :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano. Ludia su jebnuti kokoti vratane mna a nemyslia na zadne vratka a spalia si vsetky mosty. A preto tu musi byt vyssia autorita, ktora to riadi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano,
pokud nejaka vyssi autorita vychovava lidi tak, aby se chovali jako nesvepravne ovce...pak....prekvapive...WOW, mame tu stado nesvepravnych ovci.
Tak si KURVA vy ovce nad sebou zvolte autoritu jakou chcete a neserte se do zivotu lidem, kteri jsou svepravni a nepotrebuji to!!!!
Ale to vy ne ... vy zmrdi strasne radi kurvite zivoty vsem okolo vas, dela vam to radost ...

Kez byste vsichni jednou vychcipali a dali uz pokoj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi co se nedokáží poučit z minulosti jsou stejně nesvéprávní co chtějí být novodobými otroky... Diky bohu že rozhoduje většina a ne podobní exoti. Sice rozhodnou tak nějak průměrně ale furt je to lepší než dokonale zavedená utopie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokud Ti vyhovuje, ze nejaka vetsina rozhoduje (nerozhoduje, ale to je jedno, rekneme, ze rozhoduje) o tom, ze ti sebere 3/4 toho, co si vydelas a pak ti rika, co smis rikat, co smis jist, kam smis jezdit, co si smis myslet a podobne - ok, je to tvoje vec. Fakt ti do toho nedohlam kecat, I kdyz to nechapu, ale to je jedno - je to tvoje vec.
Ale proc kurva nasilim nutis ostatni lidi, aby tuhle tvoji (pro me zvrhlou) praxi byli nuceni provozovat take? Nemuzes alespon nechat ostatni, co tyhle veci nechteji, at si ziji po svem?
Klidne si ten stat budujte, za sve, dobrovolne....pro me za me...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To není o tom co komu vyhovuje. To je o realitě. Klidně si dál sni svůj utopický sen... A že většina donutí menšinu se přizpůsobit je furt lepší než když menšina nutí většinu.... ostatně zas tam moc nikdo nikoho nenutí, znám spoustu exotu co si hrají na indiány nebo jiných co si myslí že jsou mesiáši anikdo je za to zatím netrestal.
A pokud si chceš žít po svéím tak si žij, ale zapomeň na to že budeš využívat výhody lidské společnosti, ono tě to pak rychle přejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tak uz se asi tocime v kruhu.
Pokud jses takovej kurevskej zmrd, ze schvalujes, aby me nejaka vetsina nasilim nutila odevzdavat ji 3/4 toho, co si vydelam, pak asi neni moc co resit. A navdavkem k tomu me nuti odevzdavat asi tak 99% vsech svych svobod...
Ja to chapu, proste jses prislusnik skupiny hajzlu, co jsou za to radi, ze okradaji jine lidi.
Vice to asi nema moc cenu resit...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo tě nenutí tu s tou většinou vegetovat zbal se a jdi si klidne na nějakej karibskej ostrov, tam tě nikdo k ničemu nutit nebude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to je jak rikat majiteli obchodu, ze ho nikdo nenuti te mafii platit vypalne, muze se zbalit a odejit... A nebo ta znasilnena, nikdo ji nenuti chodit pres ten park, muze chodit jinudy, ze...
Tohle jenom ukazuje, co jses za cloveka.
Aneb: My te proste okrademe, at chces nebo ne, a pokud se Ti to nelibi, ze te okradame, tak muzes jit jinam (a neni moc kam, protoze I vsude jinde jsou podobni zmrdi, jako jses ty)
Uprimne receno se divim, ze se s takovouhle moralkou dokazes podivat do zrcadla. Jenze ono to asi bude tak, ze zadnou moralku nemas, tak co se tim trapit, co ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plácáš totální kraviny jako vždy. Srovnávat znásilnění s placením daní to chce vážně "fištróna"...
Přijde mi že si tě tu v cdr/diit platěj jako trolla, jinak to už snad nejni možný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu?
Platit dane jsem donucen, pod hrozbou nasili. Pokud dane nebudu platit, nakonec stat pouzije silu, aby mi ukradl majetek, a pokud se budu branit, pravdepodobne me zabije.
Se znasilnenim to ma spolecneho docela dost, tam je obet casto v dost podobnem postaveni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale houbelec. Chodil jsi do školy? Zajdeš občas do divadla, jezdíš po silnicích, odvezla tě někdy záchranka? Nechali snad hasiči vyhořet celé město protože je nikdo neplatí? Musíš každý den s pistolí v ruce bránit peněženku?
Využívat výhod společnosti se ti líbí, ale platit za to ne co? Takové jedince co si myslí že jsou nesmrtelní celej život nechutně bohati a pokud možno až do smrti mladí, takových troubů tu bohužel pár je. V momentě kdy se jim přestane dařit začnou první řvát že chtějí pomoct.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do skoly jsem chodil, platili ji moje rodice z dani. Mozna by bylo lepsi, kdybych to te zkurvene statni skoly, kde jsem se poradne nic nenaucil, nechodil. Mozna by bylo byvalo lepsi se vzdelavat uplne jinak. No nemohl jsem, skola je povinna.
Po silnicich jezdim, platim na to kazdy mesic nekolik tisic z dani. Nemuzu si vybrat, jestli ty dane zaplatim ci ne, je to povinne. Za to jezdim obcas po silnicich, obcas po tankodromech. Rozhodne mi neprijde, ze bych za ty tisice mesice, ktere zaplatim na spotrebni dani za palivo, dostaval adekvatni sluzbu.
Hasice si platim z dani, ackoliv bych si je mnohem radsi platil z dobrovolneho pojisteni.
S pistoli v ruce penezenku nebranim, protoze mi to stat zakazuje, Uprimne receno, rad bych branil. V zivote mi ji uz parkrat ukradli, stejne tak jako jine veci. Policie ma v mem pripade presne (a to je zajimave) 0% uspesnost objasnovani cehokoliv, co se mi stalo. Takze sorryjako, ale nemam pocit, ze bych za sve penize dostaval adekvatni sluzbu.
Takze s dovolenim: Neser se do me, ja po statu nic nechci, pokud bych si to snad dobrovolne nezaplatil.
Je uzasne jak dokazes to, ze ty a tobe podobni me denne okradaji a nici mi zivot otocit tak, ze ja jsem vlastne divnej, ze se okradat nenecham.
Proste zmrdi, no

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi by jsi raději chodil do školy jako někdo v africe, a jezdil po šotolině co.
A alespoň nelži o tom že ti stát zakazuje mít pistoli, i když pravda chtějí tam duševní způsobilost..
Přestaň tu trollit jen se zesmněšňuješ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oooo nikoliv...proc mi vkladas do ust veci, ktere si nemyslim? Jen proto, ze si myslis, kdovi jak nejses chytrej, jak jsi mi to nandal? Jses trapne smesnej...
A ano, stat mi zakazuje zastrelit toho, co by mi kradl penezenku z batohu. Tak to je a pokud mas dojem, ze je to jinak, tak si nastuduj zakony.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spis jde o to, ze schvalovat nebo neschvalovat tohle je podobny jako schvalovat nebo neschvalovat vychod slunce - je to uplne jedno, protoze vzdycky to tak bylo a vzdycky to tak bude. Konkretne tady jde o osvedceny pravo silnejsiho. Stat je silnej, Lojza slabej (Sob samozrejme taky) a vyhrava neprekvapive stat.

Ze by mela byt moznost rict "mily state, nic po tobe nechci, tak mi dej taky pokoj" je sice zajimava myslenka, jenze je to v podstate variace na tema "kdyby se vsichni lidi na svete meli radi" (tzn. mimo jiny respektovali prani druhych). A jak snadno zjistime pohledem do historie, to se nikdy moc nechytlo. Mnohem popularnejsi je snaha svy blizni odrbat, zakroutit jim krkem, atd. Nedelaji to zdaleka vsichni, ale rozhodne je to velmi popularni koncept.

Takze fakt jedine zkusit nejakej pustej ostrov... a ani to uz dneska moc fungovat nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Imho je potreba alespon tem svinim, co jinejm krotej krkama a ojebavaj je rict, ze jsou to svine. A zkouset jim vysvetlovat, ze byt svine neni dobra vec a ze je spravne svine nebyt.
On se obcas nekdo chytne, I kdyz to jsou vyjimky, samozrejme...
No kdyby tohle delal kazdy slusny clovek ...kdo vi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrovna vcera jsem byl u zubare (zadny sokromy ale statni) a budes se divt ale prestoze si pojisteni platim tak jedna jeina plomba me stala rovnou 1000,- coz je skoro tech tvejch 50€.... jinak nemocny vubec nejsem nekorim piju tak akorat nepreziram se ztakze obezitou netrpim tak bych se radsi pojistil vic na zubare nez na obezitu pac tohle statni pojisteni je mi uplne NANIC

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby nebyly bitcoiny, tak zadaji o kufr malych neoznacenych bankovek, jaky je v tom rozdil? Nebo by jste hotovost zrusil taky?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neexistuje neoznačená bankovka, každá má unikátní číslo. Takže jenom mince. Troch těžké. Pokud nesou policajti úplní ko..ti tak se výkupné v hotovosti nedá bezpečně vyzvednout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, není moc všeobecně uznávaných hodnot (rozuměj platitla) které nejde vystopovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze si vlastne potvrdil to co napsal ten nad tebou, protoze to samy plati pro bitcoin.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl jsou i mince s hodnotou v tisícikorunách (a vyšší). Nebo nějak vystopuješ hroudu zlata?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezaplatit je jediný správný přístup - pokud ten film bude dobrý, tak si na sebe bez problémů vydělá, i kdyby čert na koze rajtoval a pokud nebude stát za nic, tak je to stejně jedno.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je to ironia, ze prave Pirati sa stali predmetom vydierania

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nechutna viralni reklama na novy film zneuzivajici dobreho jmena piratu poskytujicich filmove a serialove novinky i mimo USA velmi brzy po vydani.
Prvni Pirati z karibiku byl skvelej film, dalsi pokracovani totalni shit, na kterej se lidi nedodivali ani v kine a uprostred filmu odchazeli pryc. Neni duvod se nedomnivat, ze to tentokrat nebude stejne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ak na film chcem ist do kina alebo si ho kupit, spravim tak nezavisle na tom, ci je/nieje stiahnutelny z netu. Prvi Pirati bola kktina, ostatnych som preto uz nevidel vobec a ani tuto cast nebudem vidiet ani v kine ani stiahnuteho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě osobně se líbí všechny. Je to krásná a vtipná oddechovka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi zlocinci vyhrozovali bombama... dnes zverejnenim filmu. Inu pokrok, nebo ze by byl ten film horsi nez bomba?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by vyhrožovat tzv. "box office bomb", ne? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Piráti proti pirátům ..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ale tohle už je přímo k blití.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. Za starych dobrych casu by se to stat nemohlo - to kdyby hackeri ukradli nejaky film, tak ho zverejni rovnou cely a nedelaji zadne drahoty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Dřív to bylo buď z důvoodu předvádění se a nebo "vsazením tvrdé ráně komerci", nově to začíná už skutečnou kriminalitou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.... "protože únik jistě ovlivní návštěvnost v kinech v den premiéry i v dalších dnech. Jak moc, je otázka."

Pokud je ten film dobrý, tak ten únik zaplní kina do posledního místa. Jestli je to sra.ka tak by bylo hloupé platit vstupné. Každopádně se vyhneme kupování zajíce v pytli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Třeba když si to ti "hackeři" pustili tak došli k názoru, že je to ten druh "díla" za který by autoři měli platit divákům....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zaplatit vykupne a pak dohledat podle uctu ... jo aha dnes uz mame uzasne bitcoiny urcite pozaduji vykupne primo v nich :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.