CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Hackeři ze Severní Koreji ukradli vojenské plány Spojených států a Jižní Koreje

A ako sa dostanú vôbec na internet? To ich celosvetová sieť pripája dobrovoľne? Tak či tak 99% obyvateľstva asi prístup k internetu nemá tak prečo ich proste neodrezu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no proč "neodrezu" ... no protože to by jim pak ubyl jeden VELKÝ nepřítel a důvod na někoho ukazovat ... si to přeberte jak chcete, ale dnešní "ten správný" svět KLDR potřebuje, protože islámští teroristi přestávají být pomalu in a tak je potřeba si Kima dostatečně hýčkat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KLDR je připojena přes spřátelenou Čínu a Rusko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rusko jejich spojenec není a čina z nich taky není nadšená. Jen prostě nechtějí aby tohle území zabrala konkurence. Každopádně by to byla chyba. To že oni mohou zasahovat mimo severní koreu zároveň znamená že stejně je možné se dostávat k nim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je legrační jak se tvrdí, že v KLDR nemá 99 % lidí internet a 98% elektřinu, ale přes to jsou technologicky nezávislý. Dokáží si vyrábět vlastně počítače, mají funkční sít, jaderný a raketový program. Ať si každý říká co chce, ale KLDR je prostě funkční mašina, si uvědomte že taková docela malá zaprděná země dokáže vyvinout nejefektivnější cybernetický nátlak a útok na světe a obere o data u "nejvyspělejší" země. Takže jako tvrdit že KLDR je v době kamenné je extrémně mimo, ten stát je technologicky vyspělejší než česká republika a toho se nedocílí tak že 98% populace nemá doma energii. Zas tak by jsme te západní propagandě neměli podléhat.
Netvrdím že režim není Zlo, jen tvrdím že nejsou v době kamenné. Kim by byl idiot kdyby se zbavil jaderného programu, to je jediný důvod proč je ještě u moci a severní korea je suverénním státem.
Z mého pohledu je to velmi úspěšný a extrémně inteligentní člověk a nikdy se programu nevzdá, dobře ví že by to byl jeho konec. Docela mu i fandím, plave proti globálnímu proudu a vychází mu to, protože jeho jaderný pindík je skoro stejně velký jak pindík všech ostatních multidiktátorů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v KLDR jde o to ze male % lidi tech skolenych a mocnych si uziva luxus a to zbyle % dela roboty aby se to male % melo dobre :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to přece všude. Liší se akorát míra toho luxusu a roboty, ale to souvisí více s vývojem techniky než s režimem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo netvrdí že jsou v době kamenné, ale... Ta země veškeré zdroje co vyzíská směřuje do vlády a armády - lidi nemají co jíst (ano byl tam hladomor a země je stále závislá na potravinové pomoci) zatím se buduje jaderný a raketový program pro velmocenský lesk. Kdo odporuje, toho popraví, prosté. Technologická vyspělost je relativní. Pár tisíc armádních vyvolených v 25milionové zemi jaksi není "situace v zemi". Lidi mají omezenou dostupnost elektrické energie, doprava existuje jen velice minimální.

Nevím jak by se vám líbilo, kdyby se v ČR zvedly daně na 99 % (ano nezůstalo by vám nic), aby bylo na nejskvělejší "lidově demokratickou" armádu s počítači, hackery, atomovkama a mazikontinentálními střelami. (KLDR ve skutečnosti žádné daně nemá, peníze přerozděluje stát).

Fandit mu může jen někdo komu je na háku 24 milionů obyčejných lidí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Než tu zase budete vychvalovat toho vraha tak doporučuji přečíst knihu Tábor 14 o člověku, který se narodil v místním pracovním táboře a utekl odsud.
Ten režim je naprosto zrůdný a 99 procent lidí dře bídu, jsou perzekuování a jakýkoliv odpor = smrt. To že jsou schopni vyvinout atomovku a mít experty IT nic neznamená, jakákoliv země pokud bude investovat finanční prostředky toho dosáhne.
Lidi trpí hladem a bez potravinové pomoci by se ta země dávno zhroutila.
Je to naprosto perverzní režim a jenom neznalost Vás může omluvit. Jediné co je třeba je podříznout to vymaštěné prasátko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

na druhou stranu takhle to vzdy fungovalo a pro planetu to bylo mnohem lepsi, vsichni mysli jen chudacci lidi ale ze od doby co se tu bere ohled na kazdeho vzrostla populace skoro desetinasobne za cca 100let a jakej katastrofalni dopad to ma na ostatni druhy nikdo neresi, hlavne ze kazdej cernousek ma co zrat zejo :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Severní Korea má 25 milionů lidí. Čína 1379 milionů a Afrika 1216 milionů.
Nepodsunujte problém tam kde není.
A je rozdíl mezi korejci a černochy z afriky. V podstatě s vámi souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenze korea ma tvrdej rezim a to je prave ono

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja do politiky moc nedelam, ale volit budu urcite Zemana.

Kdyz neustale slysim zpravy o tom, jak rusky hackeri nabourali pentagon, jak severokorejsky hackeri ukradli vojenske plany USA a dalsi podobne zvesti, tak si rikam, ze to proste dela Zeman dobre, ze podkuruje rusakum, protoze jestlize je USA nejvyspelejsi technologickou zemi demokratickeho sveta a tyhle staty si z USA dokazou delat dobry den, rozhodnout za ne prezidentske volby a ukrast vojenske plany, tak to proste musi byt neuveritelny machri a musej bejt uzasne vyspely a ve skutecnosti mit famozni technologickou prevahu a s takovyma borcema je proste dobre bejt maximalne za dobre!

(A nebo je to taky cely uplne jinak.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, před druhou světovou bys stejně podkuřoval Hitlerovi jako spousta jinejch a nikoho to asi nepřekvapuje. :/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Říkal jsem si jaký typ člověka asi může volit toho zhrzeného, alkoholem zničeného a zatrpklého starce, který dělá ostudu nejen sám sobě, ale především nám všem po celém světě.
To, že dělá rusákům posluhovače je dost odporné a to že to schvaluješ je ještě odpornější. Ale vítači byli i za nacistů tak proč né dnes že ?
Rusové jsou špína a za celou historii nám to dokazují s železnou pravidelností. Nejlepší je když zůstanou tam kde jsou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je jen tvuj hloupej nazor.

Mne pan prezident Zeman ostudu nedela, jsem s nim jako prezidentem spokojen, rika co si mysli, cisi z nej sebevedomi a zivotni vitalita. Ze si potrpi na Becherovce na tom nevidim nic spatneho, na verejnosti vystupuje strizlivy a co dela ve svem soukromi me nezajima. Zajimalo by me, kolik lidi co ho pomlouva, se v zivote nedotklo alkoholu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

noo zas takhle ho nevidim ale hlavni je ze se snazi drzet ty cerny spiny co nejdal

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych hlavne urad prezidenta uplne zrusil, na Hrad by se mohl prestehovat predseda vlady a bylo by. Ale kdyz uz toho prezidenta mame, tak proc ne Zeman, z tech ktery vyjadrili ochotu to delat a kandidovat na prezidenta mi prijde jasne nejlepsi.

(Koment byl napsan zamerne provokativne jako reakce na tu hloupost nad nim, ja samozrejme Zemana taky nijak nezeru, ale taky mohlo bejt podstatne hur.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš fakt nemocnej.
Vlastně to odpovídá, vrána k vráně sedá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no tak nam povez koho by si chtel za prezidenta :-D nejakyho idiota jako je treba ve francii Macron ? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To není přeci o tom koho bych chtěl, popravdě aktuálně mi nikdo moc nesedí.
Volit budu, ale určitě menší zlo než je Zeman. Vždyť to je manipulátor, čtvrtá cenová, naprostá troska, alkoholik a narcis jak prase.
Projděte si co všechno stihl podělat a zostudit nás na mezinárodní scéně, pokud k tomu přičteme Ovčáčka tak je to to nejhorší co v úřadě kdy bylo. Fakt nechápu jak se ho může někdo zastávat, je to prezident republiky, měl by spojovat lidi, být na výši, budit respekt a mluvit inteligentně a s nadhledem. Ostatně to že ho nekdo obdivuje prostě přičítám nízkému intelektu, možná bych ještě pochopil pokud by ho někdo volil s trochu perverzní radostí a očekáváním co kde provede :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenze koho volit, v prvni rade to musi byt nekdo kdo dokaze rict EU ne a proste sem ty spiny migrantsky nepusti

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prezident republiky stejne jako prezident galaxie jsou uplne zbytecny funkce. Koho volit bych teda jeden skvelej tip mel - Zafod Bíblbrox, to by byl skvelej kandidat ovsem malinko imaginarni. :-)

Logicky na zbytecnou funkci nikdy dokonaleho kandidata nenajdes a jak rikam z toho vyberu, ktery se na tu funkci hlasi, je proste Zeman jasne nejlepsi, narozdil od predrecnika verim, ze dela CR dobre jmeno a narozdil od dalsich naprosto neznamych kandidatu, je clovekem, ktery ma respekt i mimo CR, coz je u diplomaticke funkce prezidenta docela dulezite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zafod je dobrý příměr k Zemanovi, neuvěřitelný ego a nikdy nevěděl co dělá :)
Mimo CR maji ze Zemana vsichni srandu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S prezidentem republiky je to stejné jako s prezidentem galaxie: Je jasné, že ten kdo jím chce být, je ten nejméně vhodný :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, pár Rusů znám a věř mi, že jsou to normální lidi. Moc se díváš na vtipný videa na internetu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusové jako obyčejní smrtelníci a Rusové jako politická a vojenská moc jsou dost odlišné věci (což platí i o spoustě jiných zemí).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vzdycky vladnou psychopati = lide s velice nizkou emocni strankou, vpodstate neciti strach atd, normalni clovek by ten tlak jen tak nevydrzel, rusko neni zas tak zivotu prizniva oblast takze se tam najdou i tvrdsi lide a z nich se dostane na spici vzdy ten nejtvrdsi psychopat

USA ma zas spoustu lidi takze sance na poradneho psychopata je tam take slusna a kim cong to uz ma asi v rodine

to ze jsou to psychopate ale neznamena ze jsou blazni, prave diky tomu dokazou uvazovat daleko racionalnejs nez ostatni lide kteri podlehnou emocim, putin, trump i kim cong hrajou jen mocenske hry ale vi moc dobre co si muzou dovolit jenze pruser je ze kdyz se kim kdyz projevi jako slabsi z tehle trojky tak ho pravdepodobne nekdo oddela a to take moc dobre vsichni vi, pokud kim zjisti ze k tomu dojde pak budem skutecne vhajzlu protoze uz by opravdu neco zmacknout mohl

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Rusku jsem byl a normální rusové pořád věří, že Stalin byl hrdina. Pokud se napijí chovají se jako hovada a jsou totálně nevyzpytatelní. Kolegové z Litvy doporučovali se klidit když Rusáci začnou pít.
Pokud si pod "normální rusové" představuješ zaměstnance nadnárodních korporací a IT firem, tak ti jsou jinde, ale kolik jich je ? 10 procent ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v nehostinnem prostredi se najde vzdy vic surovejch lidi protoze jinak by tam ty tisice let nemeli sanci prezit, kolik % z nas cechu by tam v zime prezilo aniz by nebyli s nervama vhajzlu ? :-D zijeme uz c moc privetivem a jednoduchem prostredi, spousty z nas prislo o koule a stali se slunickarskejma volama a vubec si neuvedomujou fatalni nasledky ktere prijdou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak Stalina, ale Lenina uznávají, Stalina možná také. Člověk se učí jen o tom, jak lidi masakrovali, resp. jak ti dva byli čisté zlo. Reál je takový, že za cara bylo Rusko v prdeli a země byla silně zbídačená. Lenin byl pro Rusy velký revolucionář, který je osvobodil od cara, zavedl povinnou školení docházku, elektrifikoval Rusko atd.
Stalina možná berou proto, že vyhrál 2. světovou, nevím, zas tak moc historii se nevěnuji.
Z jiného koutu světa, Mao je pro západ také ztělesněním zla a přitom je v Číňany taktéž uznáván.
A pokud se podíváš na západ, tak existují teorie o tom, jak Churchill schválně nechtěl otevřít druhou frontu, protože chtěl, aby Rusko vykrvácelo a otevřeli jí až po roce a něco proto, protože Rusové už byli za humny a báli se, že dojdou až k Antlantiku.
Nebo ty příběhy o čekém zlatě, o které nás anglie obrala atd.
Západ a východ si nemají co vyčítat.
Zdar Max
PS:vezl jsem holku, co byla v Rusku v Tomsku na půlročním výměnným pobytě, docela zajímavé informace podávala

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechybí jim na tý fotce klávesnice? nebo to mají tak vychytaný, že jim ke kyberválčení stačí myš?

možná je to trénink, kdyby přišli v boji o ruku

edit: aha sry už jsem si všimnul, že jí mají ukrytou před nepřítelem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.